Γυναίκα στον υπολογιστή
Φωτογραφία: Shutterstock
THE ZOOM EFFECT

«The Zoom Effect»: Το σημείο του προσώπου που χαλαρώνει λόγω της χρήσης υπολογιστή


Σύμφωνα με μελέτες, ο αριθμός των λιποαναρροφήσεων στο πηγούνι έχουν αυξηθεί δραματικά, από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί του COVID-19.

Η σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου ή αλλιώς «Jawline Sculpting», είναι μία αισθητική επέμβαση που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω της πολύωρης εργασίας σε υπολογιστή. Η καθοδική θέση του προσώπου κάνει πιο έντονο το περίγραμμά του και προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες, κυρίως στο πηγούνι.

Καθώς όλοι έχουμε μάθει πλέον να ζούμε με τα νέα δεδομένα του COVID-19, οι ειδικοί συμβουλεύουν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη θέση του σώματός μας τις ώρες εργασίας στο σπίτι.

Επιπλέον συμβουλεύουν να γυμναζόμαστε τακτικά. Η yoga αλλά και το pilates είναι δύο είδη γυμναστικής που βοηθούν ιδιαίτερα στην απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος.

Για το πρόσωπο υπάρχει και η face yoga (εξειδικευμένη γυμναστική για τη συγκεκριμένη περιοχή), που βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων, στη σωστή θέση της κεφαλής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ημέρας και στην διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου.

Τέλος, δεν αμελούμε την περιποίηση με ενυδατικές κρέμες.

Ο λαιμός, όπως και το ντεκολτέ, είναι δύο περιοχές που δεν πρέπει να ξεχνάμε κατά την εφαρμογή των skincare προϊόντων. Κάνοντας πάντα ανοδικές κινήσεις, βοηθάμε στην εξομάλυνση των ρυτίδων και στην ενυδάτωση αυτών των περιοχών.

SHARE