Γυναίκα με καστανά μαλλιά και κολιέ
Φωτογραφία: Shutterstock
EYELASH CURLER

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες για να δεις extra long αποτέλεσμα


Νομίζω έχουμε αφήσει αρκετά πίσω μας, την εποχή που το ψαλίδι βλεφαρίδων ήταν ένα επικίνδυνο εργαλείο ομορφιάς.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που μέχρι και σήμερα, φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν. Από την άλλη υπάρχουν και εκείνες που κάνουν τα πάντα, να μην είναι οι βλεφαρίδες τους κολλημένες, με πτωτική στάση.

Όπως αναφέρουν διάσημοι makeup artists, το ψαλίδι βλεφαρίδων ή αλλιώς το eyelash curler είναι ένα εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και τις ψεύτικες βλεφαρίδες.

Κορυφαίοι οίκοι ομορφιάς, Laura Mercier, Bobbi Brown, Chanel έχουν τη δική τους κομψή εκδοχή, σε ψαλίδι βλεφαρίδων, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στο νεσεσέρ μας, αρκεί να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά.

Το πρόβλημα είναι, οι περισσότερες από εμάς κοιτάζουμε τα eyelash curler και πολλές φορές σκεφτόμαστε, «Τι να κάνω μαζί του;» και «Πώς γίνεται να μη βγάλω το μάτι μου κατά λάθος;», είναι και αυτός ένας φόβος.

1. Χρησιμοποιείτε πάντα το ψαλίδι βλεφαρίδων πριν εφαρμόσετε μάσκαρα, ψεύτικες βλεφαρίδες

Είναι το πιο βασικό tip. Εφαρμόστε το στο ¼ του μήκους των βλεφαρίδων σας, μακριά από τις ρίζες και πιέστε με φορά προς τα κάτω. Απελευθερώστε το ψαλίδι και πλησιάστε ελάχιστα κάθε φορά, πιέζοντας ελάχιστα στην αρχή, για να βεβαιωθείτε ότι το ψαλίδι είναι πάνω στις βλεφαρίδες σας. Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε όσο πιο κοντά μπορείτε στις ρίζες των βλεφαρίδων. Αυτό βοηθά τις βλεφαρίδες σας να γυρίσουν και παράλληλα να δείχνουν πιο μακριές. Να αναφέρουμε ότι είναι πάντα πιο εύκολη η χρήση, όταν οι βλεφαρίδες είναι εντελώς στεγνές.

2. Κρατήστε με ασφάλεια , σιγουριά το ψαλίδι βλεφαρίδων - αυτό είναι!

Δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος κράτησης των ψαλιδιών των βλεφαρίδων. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα πιάνετε με ασφάλεια καθώς πρέπει να πιέζετε δυνατά. 

Η τεχνική είναι το παν. Κάθε βλεφαρίδα χρειάζεται διαφορετικό χρονικό διάστημα για να γυρίσει και να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα. Τέλος μη βιάζεται να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, καθώς κάποιες βλεφαρίδες μπορεί να χρειάζεται να τις πιέζετε έως και 25 δευτερόλεπτα.

SHARE