στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Instagram/ @laura_sgdk
OMBRE CONCEALER

To ombre concealer trick του TikTok είναι ό,τι καλύτερο είδαμε αυτόν το μήνα


Το να βλέπεις κάποιον να εφαρμόζει τρεις αποχρώσεις σκιάς ματιών στο TikTok είναι απολύτως φυσιολογικό — ωστόσο τρία χρώματα "concealer" είναι κάτι που σίγουρα δε γνωρίζαμε… τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Υπάρχει μια νέα τάση στο TikTok που προτείνει το rainbow concealer, με στόχο να καλύψετε κύκλους και ατέλειες αλλά και να φωτίσετε την κάτω περιοχή των ματιών σας. Γνωστό ως ombré concealer, η τάση κάνει τον γύρο του διαδικτύου (με 6,8 εκατομμύρια προβολές, οι οποίες όλο και αυξάνονται). 

Η τεχνική ξεκινά με κουκκίδες concealer κάτω από τα μάτια: πρώτα με την πιο ανοιχτή απόχρωση concealer κοντά στην εσωτερική γωνία, δίπλα και περιπού στη μέση μια πιο σκούρα απόχρωση και τέλος το κρεμώδες ρουζ της επιλογής σας στην πιο εξωτερική γωνία. 

Είναι ουσιαστικά μία τάση που κάνει πολλαπλές εργασίες, κρύβει μαύρους κύκλους, χαρίζει φως ενώ ανασηκώνει και τα ζυγωματικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλά πινέλο, αρκεί ένα ή απλά το δάχτυλό σας και απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.

Ποια concealer να επιλέξετε αλλά και ποιο ρουζ;

Διαλέξτε ένα concealer που είναι δύο ή τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το foundation σας, για τις εσωτερικές γωνίες των ματιών και μετά ύστερα επιλέξτε ένα που είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το foundation σας. Όσο για το κρεμώδες ρουζ, επιλέξτε ανάμεσα στο ροζ και το κοράλι. Αν είστε ανοιχτόχρωμοι, το ροζ είναι εξαιρετική επιλογή, ενώ οι πιο σταρένιες προτιμήστε τις πιο ροδακινί αποχρώσεις.

Δείτε τα video που ανακαλύψαμε στο TikTok και αντιγράψτε την τάση:

@_makeupbylisa_ Ombré concealer 💗 #ombreconcealer #concealerhack #concealertutorial ♬ This Year Blessing by Victor Thompson - Ude Paw Paw

Αρκετοί makeup artist επιλέγουν περισσότερα από τρία προϊόντα και το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό:

@hudabeauty Ombre Concealer hack IB: @Klaudia @Rosa Barz #ombreconcealer #tiktokmademedoit #fyp #tiktoksalon #tiltoktrend #hudabeauty #colorcorrector #fauxfilter @Huda ♬ Fadeaway - Official Sound Studio

Χρειάζεται ένα πινέλο και απαλές κινήσεις:

@kandidkinks Ombre concealer tutorial kinda lol #ombreconcealer #ombreblushtrend #ombreundereyes #ombreconcealerhack #ombreconcealerblackgirl #ombreconcealertutorial #makeuphacks2023 #pinksettingpowderonblackgirls ♬ original sound - Alexia
SHARE