γυναίκα με φλοράλ φόρεμα
Φωτογραφία: Instagram/@sirthelabel
THE SUNBURNT LOOK

Sunburnt Blush: Το απόλυτο makeup trend του καλοκαιριού που αγαπούν τα it-girls


Αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος της πρωινής skincare ρουτίνας μας προσπαθώντας να αποφύγουμε το ηλιακό έγκαυμα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ωστόσο, στοχεύουμε με το μακιγιάζ να αποκτήσουμε αυτήν την ηλιοκαμένη όψη. Μία όψη που το τελευταίο διάστημα κατακλύζει τον κόσμο του TikTok και μάλιστα θεωρείται top trend.

Σε καμία περίπτωση, ποτέ και κανείς δεν πρέπει να καεί από τον ήλιο εσκεμμένα, με τη βοήθεια του μακιγιάζ όμως μπορεί να αποκτήσει αυτό το sunburnt look που είναι τόσο sexy και κολακευτικό.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό το look κερδίζει δημοτικότητα αυτή την περίοδο, αφού είναι τόσο φρέσκο και sexy ταυτόχρονα. Είναι το look που πρωταγωνιστεί στο TikTok αλλά και στο instagram και που το προτιμούν διάσημα it-girls. Ανάμεσά τους και οι Hailey Bieber, Bella Hadid.

To sunburnt look εστιάζει στο ρουζ. Θέλουμε ουσιαστικά την ηλιοκαμένη όψη του ρουζ, αλλά σε μία πιο fresh and natural εκδοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί τα trends τα τελευταία χρόνια κλείνουν προς μία πιο καθαρή κοριτσίστικη αισθητική. Έχουμε αφήσει στο παρελθόν τις υπερβολές και θέλουμε fresh and healthy αποτέλεσμα που αναδεικνύει την φυσικότητά μας. Σκεφτείτε πώς θα ήταν η επιδερμίδα σας μία ξεκούραστη ημέρα στην παραλία. 

@zoekimkenealy Sunkissed blush. I legit am obsessed with the way this came out gotta have a heavy hand😫 #sunkissedmakeup #nomakeupmakeup #naturalblush ♬ Sazed - STRFKR

Όσον αφορά την τεχνική, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: τον τόνο του ρουζ και την τοποθέτησή του. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε ζεστούς ροδαλούς τόνους που μοιάζουν με το πώς ο ήλιος κοκκινίζει το δέρμα. Επιπλέον οι κρεμώδες υφές είναι προτιμότερες καθώς δίνουν αυτή την λαμπερή, φυσική όψη.

@makeupsessions Love this for summer! #summermakeup ♬ Summer - Instrumental - Devinney

Η εφαρμογή είναι η πινελιά που κάνει την διαφορά στο συγκεκριμένο sunburnt look.   Αντί να εφαρμόσετε το ρουζ πάνω ζυγωματικά σας, τοποθετήστε το στα σημεία που θα καιγόσασταν φυσικά. Εφαρμόστε το ρουζ ψηλά στα μήλα του μάγουλου και στη γέφυρα της μύτης. Σβήστε το προς τα κάτω, κάνοντας blend, όπως ακριβώς σβήνει η ροδαλή όψη που αποκτούμε από τον ήλιο.

SHARE