αρώματα
Φωτογραφία: Instagram/ @anjawk
SOLID PERFUMES

Αυτά είναι τα αρώματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στον κόσμο της ομορφιάς


Φήμες που κυκλοφορούν στη βιομηχανία ομορφιάς θέλουν τα solid αρώματα -αρώματα σε στέρεη, συμπαγή μορφή, να γίνονται το απόλυτο must και να τα βλέπουμε παντού τα επόμενα χρόνια.

Αν αναρωτιέστε γιατί... υπάρχουν αρκετοί λόγοι, τους οποίους αναλύουμε παρακάτω.

Αρχικά είναι ένα προϊόν ιδανικό για την τσάντα, αλλά και τη χειραποσκευή που έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο, ενώ είναι πιο βιώσιμα. Τα περισσότερα στερεά αρώματα διατίθενται σε refillable συσκευασία -μπορείτε να τα γεμίσετε ξανά και ξανά- αντί σε ένα βαρύ γυάλινο μπουκάλι με αντλία από πλαστικό που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί.

Όσο για το άρωμα; Καθώς όλα τα συστατικά έχουν συμπυκνωθεί σε μια μικρή μπάρα, τα solid αρώματα είναι συχνά πιο έντονα σε μυρωδιά, ενώ διαρκούν περισσότερο στο δέρμα. 

Jo Malone
Diptyque
Tom Ford
Glossier

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα υγρά αρώματα, δεν περιέχουν αλκοόλ.

Τι σημαίνει αυτό; Το αλκοόλ μπορεί να κάνει απίστευτα ξηρό το δέρμα, κάτι που δεν επιθυμεί σχεδόν κανένας, ανεξάρτητου ηλικίας, φύλου, προσωπικότητας.

Τέλος τα στερεά αρώματα δημιουργούνται από την ανάμειξη αρωματικών ελαίων με φυτικά έλαια ή κερί μέλισσας, για να έχουν τη συγκεκριμένη υφή.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα αρνητικό από όσο μπορούμε να δούμε. Σχετικά με την εφαρμογή, το solid άρωμα έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζεται με τα δάχτυλα απευθείας στο δέρμα. Για πιο έντονο άρωμα, εφαρμόστε στα σημεία παλμών σας και εκεί όπου το σώμα σας εκπέμπει τη μεγαλύτερη θερμότητα (αυτό είναι στους καρπούς σας, μέσα στους αγκώνες, στη βάση του λαιμού, πίσω από τα αυτιά και το ντεκολτέ σας).

Πολλές μάρκες έχουν αρχίσει να λανσάρουν τα hero perfume τους, σε solid εκδοχή και είναι σχεδόν δεδομένο ότι τα προσεχή χρόνια σχεδόν όλες θα κυκλοφορούν τα αρώματά τους και σε στέρεη μορφή!

SHARE