Πώς θα καταλάβετε αν σας πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά
Φωτογραφία: Getty Images
03|04|2024 10:14
SHARE
HAIR LOOK

Θέλετε να κόψετε καρέ τα μαλλιά σας; -Το κόλπο για να καταλάβετε αν σας ταιριάζουν τα κοντά


Tα καρέ μαλλιά συνεχίζουν να είναι οι πρωταγωνιστές του hairstyle.

Αν έχετε επηρεαστεί και εσείς από τις celebrities που τολμούν το bob καρέ όπως η Zendaya, η Ayo Edebri, η America Ferrera, η Rita Ora, η Gigi Hadid και η Sydney Sweeney τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αν θα σας ταιριάζει.

Το bob κούρεμα είναι πολύ εύκολο στο φορμάρισμά του και στην καθημερινή του διαχείριση. Μάλιστα φέτος οι κομμωτές προβλέπουν ότι η bob-mania θα συνεχίσει να εξελίσσεται και το κούρεμα θα απογειωθεί.

Η tiktoker Amy Chang με βίντεο που δημοσίευσε στο tiktok δείχνει πως τι να κάνετε πριν δοκιμάσετε το κοντό καρέ. Εξηγεί αν το κόψιμο θα σας ταιριάζει και θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Συγκεκριμένα η Amy Chang χρησιμοποιεί δύο μολύβια και μια μεζούρα για να δει πώς θα φαίνεται.

Θέλετε να κάνετε και εσείς ένα κομψό bob; -Έτσι θα καταλάβετε αν σας ταιριάζει το καρέ κούρεμα

Πρώτα, τοποθέτησε ένα μολύβι στο πλάι κάτω από το πηγούνι της και το άλλο μολύβι κάθετα ακριβώς κάτω από το αφτί της.. Η απόσταση από το κάτω μέρος του αυτιού μέχρι το σημείο που έχει το άλλο μολύβι θα καθορίσει εάν το καρέ θα της ταιριάζει.

@theaussierapunzel #duet with @bondenavant such a good hair tip 🥰 comment your results! #longhair #hairtips #shorthair #hairstyle #longhairtips ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

«Εάν η μέτρηση είναι μεγαλύτερη από 5 εκατοστά, τότε καλύτερα να αφήσετε μαλλιά σας μακρυά καθώς αυτό το μήκος είναι ιδανικό για το σχήμα του προσώπου σας, αν είναι μικρότερη από 5 εκατοστά τότε το bob σας ταιριάζει».

«Η γωνία/μήκος του σαγονιού σου είναι τα πάντα», έγραψε στα σχόλια, προσθέτοντας ότι τα μακριά μαλλιά δεν της «φαίνονταν ποτέ η κατάλληλη επιλογή» όσο μεγάλωνε.

Φωτογραφία/Shutterstock

Κομμωτές αναφέρουν πως όσοι έχουν πιο στρογγυλεμένα πρόσωπα μπορεί να επωφεληθούν από ένα μακρύτερο μήκος μαλλιών, παρά από ένα bob κούρεμα ως το πηγούνι, ενώ όσες έχουν τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπο τότε το καρέ αποτελεί μία καλή επιλογή.

Ο Sky Kim κομμωτής με έδρα τη Νέα Υόρκη συνιστά σε όσες γυναίκες δοκιμάσουν το κοντό καρέ να επισκέπτονται το κομμωτήριο κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες έτσι ώστε να κρατήσουν το κούρεμα «φρέσκο» ενώ σημειώνει πως όσες έχουν φράντζα καλό είναι να πηγαίνουν συχνότερα.

SHARE