Πώς τα μανιτάρια ενισχύουν την επιδερμίδα
Φωτογραφία: Shutterstock
BEAUTY INSIGHT

Μανιτάρια: Πώς ένας μύκητας ενυδατώνει και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία


Τα μανιτάρια είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, για τις «μαγικές» τους ιδιότητες.

Στην Ανατολή, χιλιάδες χρόνια πριν, είχαν καταταχθεί στην ανώτερη κατηγορία βοτάνων, λόγω της φαρμακευτικής τους δράσης.

Η χρήση τους ήταν κυρίως για να αποτρέψουν ασθένειες, να θεραπεύσουν τη στειρότητα και να προσφέρουν σθένος και γενναιότητα. 

Δεν είναι τυχαίο, το ότι τα αποκαλούσαν «βότανα για τους αθάνατους».

Στις μέρες μας, τα μανιτάρια τα συναντάμε παντού. Διαβάζουμε σε άρθρα ότι μπορούν να θεραπεύσουν την κατάθλιψη, ενώ έχουν σπουδαία δράση στο κομμάτι περιποίησης μαλλιών και δέρματος. Πρόκειται, όμως, για ένα trend ευεξίας ή έχουν πραγματικά «μαγικές» ιδιότητες;

Γιατί τα μανιτάρια πιστεύεται ότι είναι το «next big thing»στην ομορφιά

Διαβάζουμε στην βρετανική Telegraph, ότι το 2016, οι αναλυτές της αγοράς Mintel προέβλεψαν ότι τα μανιτάρια θα είναι το «next big thing» όσον αφορά τις υπερτροφές ομορφιάς, αναφέροντας την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά συστατικά.

Ο βασικός λόγος, προσφέρουν μια σειρά πλεονεκτημάτων ομορφιάς από την ενυδάτωση έως την αντιοξειδωτική προστασία.

Στη ρουτίνα ομορφιάς, τα (μη παραισθησιογόνα) εκχυλίσματα μανιταριών μπορούν να προσφέρουν σπουδαία οφέλη. Ορισμένοι τύποι μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία του ερεθισμένου δέρματος και στη μείωση των επιπέδων στρες, το οποίο όταν είναι αυξημένο έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα του δέρματος, προκαλώντας πολλές παθήσεις, από ακμή έως ροδόχρου ακμή.

Πλέον οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για προϊόντα με πολλαπλές δράσεις. Τα μανιτάρια μπορούν και εξισορροπούν την διάθεση, ενώ μειώνουν τον ερεθισμό του δέρματος. 

Διαβάζουμε στο telegraph, από την Irina Ene, Beauty Manager της Mintel ότι: «Η φυσική βιοποικιλότητα των μυκητών τους καθιστά ένα ευέλικτο συστατικό με δυνατότητα δημιουργίας σύνδεσης μυαλού-σώματος. Έχουν συναισθηματικά και σωματικά οφέλη από την καταπολέμηση του στρες μέχρι προσφορά ενέργειας, σε κάθε επίπεδο.»

Ακολουθούν τέσσερα προϊόντα ομορφιάς, που μπορείτε να δοκιμάσετε στη skincare ρουτίνα σας:

Dermalogica PowerBright:Νιώθετε ότι η επιδερμίδα σας χρειάζεται κάτι περισσότερο από τη φροντίδα που εξασφαλίζει μόνο μια κρέμα; Ο ορός προσώπου Dermalogica PowerBright εμπλουτίζει τέλεια τη ρουτίνα περιποίησής σας – περιποιείται την επιδερμίδα και της παρέχει εντατική φροντίδα. Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών, η επίδρασή της στην επιδερμίδα είναι πολλές φορές πιο έντονη και πιο γρήγορη από ό,τι με μια κρέμα προσώπου. Επιπλέον, η υγρή υφή της, η οποία απορροφάται πολύ καλά από την επιδερμίδα, διευκολύνει την εφαρμογή.
Origins, Dr. Andrew Weil for Origins™ Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Cream: Θέλετε να μην υποβαθμίζετε τη φροντίδα της επιδερμίδας σας; Χρησιμοποιείτε καθημερινά μια κρέμα προσώπου – είναι η βάση της περιποίησης της επιδερμίδας, που δεν μπορεί να λείπει από καμία ρουτίνα ομορφιάς, ανεξάρτητα από τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Η κρέμα προσώπου Origins Dr. Andrew Weil for Origins™ Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Cream ενισχύει τις φυσικές λειτουργίες της επιδερμίδας, συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας και συμβάλλει σε μια συνολικά πιο υγιή εμφάνιση.
Mary & Mae, Ορός με εκχύλισμα πράσινου μανταρινιού και μανιτάρια tremella
: Ένα προϊόν ιδανικό για καθημερινή χρήση. Προσφέρει αποκατάσταση, ενυδάτωση, ενώ δρα κατά των χρωστικών κηλίδων.
PAI SKINCARE, Tri-Mushroom: Ενισχύστε την περιποίηση της επιδερμίδας σας με μια ισχυρή δόση μανιταριών Reishi, Chaga και Cordyceps. Αυτή η τριάδα ισχυρών μυκήτων μειώνει τον ερεθισμό – ενώ η αντιοξειδωτική δράση της Γλουταμίνης βοηθά στην αποφυγή μελλοντικών εξάρσεων.SHARE