στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
HAIR COLOR

Το πιο μοδάτο χρώμα μαλλιών για τον φετινό χειμώνα πάει (κυριολεκτικά) σε όλες


Αν έπρεπε να επιλέξουμε το χρώμα μαλλιών που είναι σαν το λευκό, βαμβακερό T-shirt, που ταιριάζει σε όλους, τότε αυτό θα είναι το πλούσιο, σοκολατένιο μελαχρινό.

Ο βαθύς, σοκολατένιος τόνος είναι κολακευτικός για όλους –και όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους. Είναι μια εξαιρετική απόχρωση τόσο για ψυχρούς όσο και για ζεστούς τόνους δέρματος και δίνει σε κάθε τύπο και υφή μαλλιών μια πολυτελή εμφάνιση.

Αυτό που κάνει μια πλούσια μελαχρινή σοκολατένια απόχρωση μοναδική, είναι ουσιαστικά οι πολλαπλοί τόνοι που διαθέτει και δημιουργούν αντανακλάσεις με το φως. Οι αντανακλάσεις χαρίζουν στα μαλλιά φυσική κίνηση, ενώ φωτίζουν το πρόσωπο.

Αν και το βαθύ μελαχρινό είναι μια δημοφιλής χρωματική επιλογή κάθε φθινόπωρο, φέτος έχει την τιμητική του, καθώς celebrities, influencers, αλλά ακόμα και διάσημες ξανθές που μονοπωλούσαν το instagram feed μας, μεταβαίνουν στην πιο σκοτεινή πλευρά.

Πώς θα υιοθετήσετε την τάση;

Ανάλογα με τους υποτόνους σας, ο κομμωτής σας μπορεί να επιλέξει να ενσωματώσει ένα μείγμα μελαχρινών αποχρώσεων με βάση το κόκκινο για να κολακέψει έναν ζεστό τόνο δέρματος ή καφέ με βάση το κάστανο για να συνδυαστεί με έναν ψυχρό τόνο δέρματος.

Αν και μιλάμε για ένα χρώμα μαλλιών που μπορεί να αποδώσει σε κάθε τόνο, όσες έχουν φυσικά σκούρα μαλλιά θα δυσκολευτούν λιγότερο για να το πετύχουν. Για όσες έχουν σκούρα μαλλιά με ανταύγειες, η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ απλή, καθώς ο κομμωτής θα πρέπει να τονώσει τα πιο ανοιχτόχρωμα κομμάτια με βαθύτερες αποχρώσεις καφέ ή κανέλας. Επιπλέον αν ο φυσικός σας τόνος είναι οτιδήποτε από μεσαίο έως σκούρο καφέ, θα χρειαστείτε τη λιγότερη συντήρηση, άρα τις λιγότερες επισκέψεις σε κομμωτήριο.

Για όσες έχουν πιο ανοιχτά, ξανθά μαλλιά, αναρωτηθείτε αν σας αρέσουν οι αλλαγές και αν πρόκειται να αφοσιωθείτε σε αυτό το χρώμα. Οι επισκέψεις στον κομμωτή σας θα είναι συχνές, καθώς θα χρειάζεται ανανέωση και η ρίζα σας -η οποία πλέον θα είναι μελαχρινή-, αλλά και οι ανταύγειες, οι οποίες ενδεχομένως να αλλοιώνονται με το χρόνο και να βγαίνει από μέσα η ανοιχτή βάση. Επιλέγοντας ωστόσο τα κατάλληλα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά θα αποφύγετε τις τόσο συχνές επισκέψεις στον hair colorist.

H διάσημη Hailey Bieber διαθέτει το πιο sexy μελαχρινό χρώμα μαλλιών, το οποίο δένει άριστα με τη σταρένια επιδερμίδα της.

Μία τέτοια πλούσια, σκούρα απόχρωση μαλλιών απαιτεί τονισμένα φρύδια.

Για να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας, επιλέξτε τις πιο ανοιχτές ανταύγειες να τις κάνετε στο στεφάνι των μαλλιών σας.

SHARE