Γυναίκες με μακιγιάζ
Φωτογραφία: Shutterstock
MAKEUP LOOK

Το μακιγιάζ του 2021: Πώς θα τονίσεις αρμονικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου


Πόσο μας έχει λείψει το κραγιόν, το foundation, το να ξυπνάμε και να κάνουμε full makeup πρόσωπο στην ένταση που προτιμάει καθεμία και να κυκλοφορούμε έξω, χωρίς την προστατευτική μάσκα.

Η (δύσκολη) περίοδος της πανδημίας έχει ορίσει νέους κανόνες κι εμείς οφείλουμε να τους ακολουθούμε πιστά.

Αναμένοντας την ημέρα που θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς την μάσκα, ένα είναι σίγουρο: από το μακιγιάζ δεν θα λείπει το αγαπημένο μας κραγιόν-το οποίο δεν θα χρειάζεται να είναι απαραίτητα long lasting (για να μην αφήνει λεκέδες σε ύφασμα).

Οι τάσεις του 2021 στο makeup το συμπεριλαμβάνουν παρά το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ακόμα πότε ακριβώς θα έρθει η μέρα που θα το φορέσουμε και θα είναι ορατό στους γύρω μας.

Πάμε να δούμε το μακιγιάζ που θα επικρατήσει το 2021 αναλυτικά:

Η βάση έγκειται στα γούστα κάθε γυναίκας (ελαφριά, βαριά, φυσική, καλυπτική).

Τα χείλη έχουν ένταση και τα συναντάμε σε ζωηρές αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί, του ροζ και του φούξια. Αν είστε λάτρης του natural look υπάρχει το σκούρο φυσικό χρώμα των χειλιών.

Τα μάτια είναι σε πιο ήρεμους τόνους: μία σκιά σε γήινη απόχρωση, ούτε αρκετά σκούρα αλλά ούτε και αδιάφορη μπεζ, εφαρμόζεται σε όλο το κινητό βλέφαρο και τονίζει το βλέμμα μας.

Η μάσκαρα είναι το προϊόν που έρχεται να ολοκληρώσει το μακιγιάζ των ματιών, ενώ αν θέλουμε να ενισχύσουμε την ένταση, ένα μολύβι εσωτερικά στις ρίζες θα κάνει το βλέμμα ακόμα πιο σαγηνευτικό και sexy.

Ισορροπούμε το look με ρουζ, σε ροδαλί απόχρωση της επιλογής μας, στα ζυγωματικά. Ο κανόνας ορθώς θέλει ένταση στα μήλα όταν φοράμε έντονα κραγιόν, αλλιώς δεν έχουμε αυτό το υγιές χρώμα που αναζητάμε ουσιαστικά σε κάθε look.

Δεν αμελούμε να τονίσουμε τα φρύδια μας, χωρίς να τα τελειοποιούμε. Τα αυστηρά, τοξοειδή σχήματα και οι τετραγωνισμένες αρχές ανήκουν στο παρελθόν. Για το 2021 θέλουμε πιο φυσικά, ατημέλητα φρύδια αρκεί να τα τονίσουμε λίγο παραπάνω - να διορθώσουμε το ήδη υπάρχον φυσικό τους σχήμα και το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.

SHARE