Εχεις ψαλίδα, αλλά δεν θέλεις να κουρευτείς; Εχουμε την λύση
Εχεις ψαλίδα, αλλά δεν θέλεις να κουρευτείς; Εχουμε την λύση/Φωτογραφία: Shutterstock
HAIR DUSTING

Hair Dusting: Η τεχνική για να απαλλαγείς από την ψαλίδα χωρίς να κόψεις το μήκος των μαλλιών σου


Εχεις ψαλίδα, αλλά δεν θέλεις να κουρευτείς; Η τεχνική του hair dusting είναι η λύση που ψάχνεις!

Ψαλίδα: Η λέξη που ταυτίζεται με έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της υγείας και της ομορφιάς των μαλλιών. Τα σπασμένα άκρα ή αλλιώς η ψαλίδα που όλες γνωρίζουμε συμβαίνει όταν τα μαλλιά γίνονται ξερά και εύθραυστα. 

Το καθημερινό styling, είτε αυτό περιλαμβάνει ισιωτική είτε σεσουάρ, οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, το λούσιμο με ζεστό νερό, η έκθεση των μαλλιών στον ήλιο το καλοκαίρι, το καθημερινό σεσουάρ στα μαλλιά, το άγαρμπο ξεμπέρδεμα των κόμπων και οι συχνές βαφές μπορούν να προκαλέσουν ψαλίδα στα μαλλιά μας.

Μια αναμενόμενη λύση είναι να κόψεις το μήκος των μαλλιών σου, ώστε να φύγει η ψαλίδα και να δείχνουν τα μαλλιά σου πιο ωραία και υγιή. Υπάρχουν ωστόσο πολλές γυναίκες που δεν θέλουν να χάσουν ούτε πόντο από το μάκρος των μαλλιών τους, ιδίως αυτές που μακραίνουν τα μαλλιά τους με πολύ δυσκολία και κόπο.

H τεχνική του hair dusting είναι σωτήρια καθώς μπορεί να σε απαλλάξει από τη ψαλίδα, χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών σου.

Με το hair dusting ο κομμωτής πιάνει τούφα - τούφα τα μαλλιά και... τριμάρει τις άκρες με σχεδόν διαγώνιες ψαλιδιές. Έτσι τα μαλλιά δεν χάνουν το μήκος τους, όμως απομακρύνεται η ψαλίδα και οι αδυνατισμένες άκρες της τρίχας.

Δείτε το βίντεο:

@audreyvictoria_ Quick trim ✨ I believe this is referred to as “dusting” #hairtok #hairtransformation #hair #fyp ♬ Moonlight Serenade - Glenn Miller

Είναι μια τεχνική καθαρίσματος της ψαλίδας που διαρκεί κάποια ώρα, ωστόσο δεν θυσιάζει παρά ελάχιστα χιλιοστά το μήκος των μαλλιών.

Με την τεχνική hair dusting, η ψαλίδα θα εξαφανιστεί και τα μαλλιά σας θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο μακριά με πριν.

Να θυμάσαι πως ψαλίδα και ξηρότητα πηγαίνουν μαζί, οπότε φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και Ω3 λιπαρά οξέα και, φυσικά, να πίνεις αρκετό νερό.  

Επίσης να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα φροντίδας στα μαλλιά σου και να τα ενυδατώνεις με λάδι και μάσκα μαλλιών.

SHARE