Τα ρουζ της άνοιξης
Φωτογραφία: Getty Images
BLUSH IT RIGHT!

Τα ρουζ της Άνοιξης -Ποιο χρώμα και ποια υφή να επιλέξετε για να αποκτήσετε το χρώμα της υγείας


Όψη υγείας, αυτό είναι το makeup style που θέλουμε για το 2024 - και ευχόμαστε και για τα προσεχή χρόνια.

Λαμπερό δέρμα, απαλές βάσεις, πινελιές που αναδεικνύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά μας και ροδαλά μήλα, η πιο βασική makeup πινελιά.

Το πιο βασικό βήμα να αποκτήσουμε υγιής όψη, είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο ρουζ. Το ρουζ είναι το προϊόν κλειδί, που μπορεί να μας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ξεχάστε σκούρες αποχρώσεις, έντονο contouring και βαριά bronzer. Σκεφτείτε υγιές look. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε;

Επιλέγοντας ρουζ σε ροδαλές αποχρώσεις του ροζ και του κοραλί, ενώ πολύ βασικό ρόλο παίζει και η υφή.

Οι τάσεις προτείνουν υγιή όψη, χωρίς να επιβάλλουν κάποια συγκεκριμένη απόχρωση. Κάθε γυναίκα επιλέγει αυτό που της ταιριάζει, σε χρώμα αλλά και σε υφή.

Αποχρώσεις

Αν έχετε σκούρο τόνο επιδερμίδας, οι κοραλί αποχρώσεις δένουν άψογα με την επιδερμίδα σας. Οι σταρένιες επιδερμίδες μπορούν να παίξουν ανάμεσα στο ροζ και το κοράλι, ανάλογα με τους τόνους του υπόλοιπου μακιγιάζ αλλά και το χρώμα μαλλιών. Τέλος, οι πιο ανοιχτές επιδερμίδες, τείνουν προς το Barbie ροζ, καθώς δίνει φως και λάμψη στο δέρμα τους.

Οι απαλοί τόνοι του κοραλί είναι ιδανικοί για σκούρο τόνο επιδερμίδας:

Κάνετε blend κοραλί με ροζ και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

Δείτε πόσο άψογα γράφει το ροζ, σε ανοιχτό τόνο επιδερμίδας.

Υφές

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές υφές. Η υφή της πούδρας - του compact ρουζ -, το κρεμώδες αλλά και το υγρό - οι δύο τελευταίες μοιάζουν μεταξύ τους.

Αν έχετε καθαρό δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε όποια υφή σας αρέσει. Στο δικό σας δέρμα γράφουν όλα άψογα, επομένως επιλέξτε αυτό που ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Αν έχετε πρόσωπο με ακμή ή σημάδια, η πρόταση μας είναι να επιλέξετε ένα powder ρουζ ή ένα κρεμώδες. Ιδανικά, το δικό σας ρουζ, πρέπει να είναι matte και να μην έχει περιττές γυαλάδες, γι αυτό αφήνουμε απέξω τα κρεμώδη προϊόντα. Αν έχετε ώριμη επιδερμίδα, με γραμμές, προτιμήστε ελάχιστη ποσότητα από υγρό ρουζ και δουλέψτε το καλά με πινέλο ή τα δάχτυλα σας, ώστε να μη γίνουν πιο έντονες οι γραμμές και οι ρυτίδες. Σαφέστατα μπορείτε να επιλέξετε και compact ρουζ, αρκεί να μην υπερβάλλετε ούτε εκεί με την ποσότητα. Ο κανόνας “less is more” ισχύει στο 100% για τη δική σας επιδερμίδα.

Η Gucci Westman αποδεικνύει πόσο άψογα γράφει ένα κρεμώδες ρουζ, σε ώριμη επιδερμίδα:

Τα υγρά ρουζ αφήνουν ιδιαίτερη γυαλάδα στο πρόσωπο, για αυτό γράφουν καλύτερα σε καθαρά δέρματα, χωρίς σημάδια.

Κλείνουμε με το πιο σημαντικό tip, για κάθε μακιγιάζ. "Less is more", ο κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Χρειαζόμαστε ελάχιστες ποσότητες, ποιοτικά προϊόντα και απαλές κινήσεις για να πετύχουμε το ιδανικό makeup look.

SHARE