κόκκινο κραγιόν
Φωτογραφία: @camilleyolaine
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΓΙΟΝ

Το κόκκινο κραγιόν αλλάζει: Πώς θα το φορέσουμε την επόμενη σεζόν


Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν ρίχνουμε κλεφτές ματιές στις τάσεις της επόμενης σεζόν και κυρίως σε αυτές που επιστρατεύουν προϊόντα που μας λείψανε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως είναι το κραγιόν.

Κάνοντας λοιπόν θετικές σκέψεις και έχοντας σαν δεδομένο ότι τα χείλη μας θα αποκαλύπτονται και δε θα κρύβονται κάτω από κάποια μάσκα, παρά μόνο σε περιπτώσεις συνωστισμού και σε κλειστούς χώρους που πρέπει να προστατευτούμε, για την επόμενη σεζόν αναμφισβήτητα θέλουμε τα χείλη μας να έχουν χρώμα.

Είναι νομίζω το προϊόν που μας έλειψε περισσότερο από όλα. Τα κραγιόν και τα έντονα βαμμένα χείλη είναι ένα χαρακτηριστικό στο μακιγιάζ που αναδεικνύει τη θηλυκότητα, βγάζει προς τα έξω την femme fatale πλευρά και ανεβάζει τη sexy διάθεση που κρύβει κάθε γυναίκα μέσα της. Σαφώς υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις που μπορεί να επιλέξει μία γυναίκα και να αναδείξει την θηλυκότητά της, όμως το κόκκινο χρώμα είναι όπως λέμε η «πασπαρτού» απόχρωση που ταιριάζει σε όλες, ανεξάρτητα από ηλικία, στιλ, προσωπικότητα.

Πώς θα φορέσουμε το κόκκινο κραγιόν την επόμενη σεζόν;

Τίποτα δεν είναι οριοθετημένο, τίποτα δεν είναι αυστηρό, τίποτα δεν είναι σε αυστηρή γεωμετρία. Ακόμα και το κραγιόν εφαρμόζεται σε ελεύθερο στιλ στα χείλη.

Τι σημαίνει αυτό; Κάνουμε ταμποναριστές κινήσεις, ιδανικά με το μεσαίο μας δάχτυλο και πατάμε απαλά το κραγιόν, να λιώσει και να βγει ελαφρώς εκτός των ορίων του περιγράμματος -το οποίο μπορούμε να έχουμε τονίσει με μολύβι χειλιών.

Ξεχνάμε την εφαρμογή του κραγιόν απευθείας στα χείλη και επιστρατεύουμε το δάχτυλο μας. Το δουλεύουμε ταμποναριστά, το πιέζουμε ελαφρώς να κάνει blending το χρώμα και να μην είναι τόσο έντονο, τόσο bold. Θέλουμε να βγούμε εκτός περιγράμματος, όχι όμως υπερβολές. Αναζητάμε ένα πιο messy style στα χείλη και κάνουμε ό,τι συνδυασμούς θέλουμε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αφήνουμε τα μάτια μας φυσικά, τονίζουμε τα μήλα ή επιλέγουμε ένα sexy smokey look.

Όσο για το κόκκινο κραγιόν, καθώς είναι ένα προϊόν που δεν φεύγει ποτέ από τν μόδα και πάντα υπάρχει στο γυναικείο νεσεσέρ, παρακάτω επιλέξαμε κάποια από τα αγαπημένα μας που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορείτε να τα επιλέξετε ως την επόμενη must makeup αγορά σας:

Shiseido Modern Matte Red
 M·A·C Matte Lipstick at Ulta
Estee Lauder Pure Color Envy 350 Vengeful Red
Smashbox Always On Liquid Lipstick Bawse
Ysl Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick 23 Mystery Red
Dior Red 999
Photo: Instagram @violette_fr
SHARE