αφέλειες
Ποιες ταιριάζουν στο πρόσωπό σου/ Φωτογραφία: @anjawk
FRINGE

Οι αφέλειες που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου, σύμφωνα με hairstylist


Οι αφέλειες δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και μπορούν να χαρίσουν έναν παριζιάνικο αέρα στην εμφάνισή μας.

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες είτε τις αγαπούν είτε τις μισούν. Υπάρχουν γυναίκες που ορκίζονται στις αφέλειες, όπως είναι τα French girls που είναι το σήμα κατατεθέν τους και δεν τις αποχωρίζονται ποτέ, και εκείνες που δεν τις αντέχουν ούτε λεπτό, όταν πέφτουν στο μέτωπο τους.

Επίσης, πολλές είναι εκείνες που δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να κόψουν τα μαλλιά τους αφέλειες, γιατί θέλουν φροντίδα, ίσιωμα για να «στρώνει» καλά και πολύωρο styling, ενώ όταν μεγαλώσουν μπορεί να σαμποτάρουν ένα στιλάτο hairstyle. Ενα είναι το σίγουρο: πως αν κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες, δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να έχεις υπομονή και να περιμένεις μέχρι να μεγαλώσουν. Γι΄ αυτό θέλει λίγο σκέψη πριν αποφασίσεις να ενδώσεις σε αυτό το στιλάτο hair trend.

Ωστόσο, κακά τα ψέματα, οι αφέλειες και η φράντζα έχουν μια δική τους γοητεία στην οποία λίγες μπορούν να αντισταθούν. Χαρίζουν στιλ, προσωπικότητα και ανεπιτήδευτη φινέτσα -δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές Παριζιάνες τις λατρεύουν, βλ. Caroline de Maigret και Jeanne Damas.

Εάν ανησυχείς για το πώς θα δείχνουν επάνω σου και προβληματίζεστε για το αν ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σου, ένας ειδικός, ο hairstylist Luke Hersheson και CEO της εταιρίας Hershesons δίνει όλες τις απαντήσεις.

Οι αφέλειες αλλάζουν την εμφάνιση μιας γυναίκας. Το πρόσωπο είναι πολύ διαφορετικό με αυτό το hairstyle και όπως τονίζει ο hairstylist Luke Hersheson δεν πρέπει δίνεις τόσο μεγάλη βαρύτητα στο σχήμα του προσώπου σου, αλλά στο μέτωπό σου (!).

Σύμφωνα με τον Luke, αν έχεις μεγάλο μέτωπο είσαι από τις τυχερές καθώς όλα τα στιλ φράντζας σου πάνε, ακόμη και οι πολύ πυκνές.

Αν όμως έχεις μικρό μέτωπο τότε η επιλογή που σου ταιριάζει είναι οι curtain bangs, δηλαδή οι μακριές αφέλειες που ανοίγουν στη μέση σαν «κουρτίνες» (από όπου πήραν και το όνομά τους), όπως αυτές που είχε η θρυλική Brigitte Bardot. Οι curtain bangs δεν πέφτουν μονοκόμματα μπροστά στο μέτωπο, αλλά αγκαλιάζουν την κάθε πλευρά του, τονίζοντας τα ζυγωματικά.

Οι συγκεκριμένες αφέλειες συνήθως είναι πιο μακριές προς τα πλάγια, φτάνοντας σε μήκος μέχρι τα ζυγωματικά ή και λίγο παρακάτω.

«Η φράντζα είναι τόσο προσωπική υπόθεση που δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στιλ που να ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο. Οπότε, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα πρέπει να το δεις με τον προσωπικό κομμωτή σου» αναφέρει ο hairstylist Andreas Wild, ο οποίος εργάζεται στο «Larry King Salon» στην περιοχή Notting Hill του Λονδίνου. Για παράδειγμα παίζει ρόλο και η ποιότητα της τρίχας αν είναι λεπτή ή χοντρή γιατί επηρεάζει πώς θα στρώσει η φράντζα στο πρόσωπο.

Liv Tyler/Φωτογραφία: ΑP images

Σύμφωνα με τον Wild, ένα μακρόστενο πρόσωπο θέλει μακριές και πυκνές αφέλειες (full fringe) που φτάνουν πάνω από τα μάτια (βλέπε Liv Tyler) και ένα οβάλ πρόσωπο θέλει πιο αραιές αφέλειες (whispy fringe) και να μην είναι στην απόλυτη ευθεία για να μην κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου (βλέπε Dakota Johnson). Επομένως απόφυγε μια ίσια ή πολύ πυκνή φράντζα!

Dakota Johnson/Φωτογραφία: ΑP images

Extra tip: Οι διάσημοι κομμωτές συμβουλεύουν τις γυναίκες να δείχνουν στον κομμωτή τους φωτογραφίες από αφέλειες που τους αρέσουν, αλλά και φωτογραφίες που δεν τους αρέσουν για να έχουν έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι θέλουν.

SHARE