γυναίκα με μωβ νύχια
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
KEEP IT CLEAR AND CHIC

Γιατί τα καθαρά νύχια είναι το απόλυτο trend για το 2024


Την τελευταία δεκαετία διανύουμε μία νέα εποχή για τον κόσμο της ομορφιάς, μία εποχή που επιβάλλει τη φυσικότητα.

Η μετάβαση από το έντονο μακιγιάζ, με το contouring της Kin Kardashian και τα φρύδια της Huda Beauty, στο απόλυτα clean face, με ανάδειξη της λαμπερής όχης της επιδερμίδας, έγινε μέσα σε μία σεζόν.

Σταδιακά η φυσικότητα πέρασε σε κάθε επίπεδο ομορφιάς αλλά και μόδας.

Στο fashion κομμάτι είδαμε ουδέτερες αποχρώσεις και μινιμαλιστικά outfits να λανσάρονται από διάσημες influencers και it-girls, ενώ στο κομμάτι της ομορφιάς, κάθε πινελιά ήταν απόλυτα minimal.

Όπως ήταν φυσικό, και στο μανικιούρ, οι αποχρώσεις έγιναν καθαρές. Τα ημιδιάφανα βερνίκια αποτελούν την Νο1 επιλογή όλων, ενώ φέτος βλέπουμε νύχια καθαρά, εντελώς άβαφα, να μονοπωλούν το ενδιαφέρων πολλών.

Στόχος

Θέλουμε περιποιημένα άκρα, με άλλα λόγια έχουμε κάνει μανικιούρ, έχουμε ορίσει ένα σχήμα και δεν εννοούμε το μακρύ μήκος, αλλά κοντό, τετραγωνισμένο ή οβάλ και τα νύχια τα αφήνουμε άβαφτα, γνωστά και ως naked nails.

H @Harriewestmoreland, έτσι θα τη βρείτε στα social media, είναι η διάσημη nail artist που προάγει τα καθαρά, φυσικά νύχια εδώ και πολλά χρόνια. Τα reels της αλλά και τα posts της αποδεικνύουν το ότι καθαρά νύχια, δε σημαίνει απαιρηποίητα. Δίνουμε βάση στο μανικιούρ, αφαιρούμε περιττά πετσάκια - αν αυτό χρειάζεται - , δίνουμε σχήμα και φυσικά δεν ξεχνάμε την περιποίηση των άκρων. Η ίδια προτείνει απολέπιση αλλά και ενυδάτωση, σε καθημερινή βάση, ενώ επιλέγει απλώς διάφανο ή ημιδιάφανο βερνίκι, για άκρα περιποιημένα, απόλυτα καθαρά.

Δεδομένου ότι πλησιάζουμε προς την άνοιξη, μία εποχή που οι pale αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους, τα naked, natural nails είναι η πρώτη επιλογή που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.

Είναι μία τάση που υπήρχε πάντα, ιδιαίτερα για τους λάτρεις του chic and classy style, όμως για το 2024 αποτελεί top manicure αλλά και pedicure trend. Μην απορήσετε με άλλα λόγια, αν για το καλοκαίρι δούμε άβαφα, περιποιημένα άκρα.

Οι εικόνες της nail artist θα σας εμπνεύσουν να ακολουθήσετε την πιο καθαρή, chic μάνικιουρ πρόταση της σεζόν, που ήρθε για να μείνει.

Ημιδιάφανο ροζ:

Διακριτικά nail art είναι πάντα ευπρόσδεκτα:

Clean nails:

Απαλό γαλακτερό:

Περιποίηση, ενυδάτωση με top skincare προϊόντα:

Clear and chic:

SHARE