στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
SCANDI HAIRLINE

Η νέα τεχνική βαφής μαλλιών που φωτίζει το πρόσωπο ταιριάζει σε κάθε χρώμα


Μόλις μπήκαμε στο 2023 και αν κάτι έχω παρατηρήσει έντονα ως beauty editor, αυτό είναι ότι τα μαλλιά θα μας απασχολήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτή τη χρονιά.

Νέα κουρέματα, νέες τεχνικές βαφής, περίτεχνα χτενίσματα, φυσικές αλλά και πιο edgy υφές -τα trends ασχολούνται με την παραμικρή λεπτομέρεια στο hairstyle, αφήνοντας το πρόσωπο υγιές, λαμπερό, περιποιημένο με skincare προϊόντα και σίγουρα όχι φορτωμένο και βαρύ με προϊόντα μακιγιάζ.

Στον τομέα της βαφής έχουμε μία ακόμη προσθήκη.

Μία απόχρωση μαλλιών που μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι - το οποίο το αναζητάμε και εμείς, με αυτόν τον καιρό των τελευταίων ημερών - και που έρχεται ουσιαστικά για να φωτίσει το πρόσωπο μας και να ανεβάσει τη διάθεση μας.

Δε μιλάμε για ένα ακόμη νέο χρώμα μαλλιών, αλλά για άλλη μία τεχνική βαφής, η οποία ονομάζεται "Scandi hairline" και ουσιαστικά σας προτείνει να ανοίξετε τις τούφες ακριβώς γύρω από το πρόσωπό σας, σύμφωνα με το PopSugar.

Σύμφωνα με τον δημιουργικό διευθυντή του NuBest Salon and Spa, Jamie Mazzei, "Scandi hairline” είναι μια τεχνική βαφής που φωτίζει τα μαλλιά, τις φύτρες, ακριβώς γύρω από το πρόσωπο. Αυτή η τεχνική ανοίγματος του χρώματος, μαλακώνει τις άκρες των μαλλιών και ουσιαστικά χαρίζει μία πιο ανάλαφρη και λαμπερή εμφάνιση.

Ο όρος "Scandi" προέρχεται από τις ανταύγειες που έχουν οι Σκανδιναβοί, αυτό το χαρακτηριστικό "Σκανδιναβικό ξανθό”. Όμως πρόκειται για μία τεχνική, που μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών. Το κόλπο είναι είναι να ανοίξετε το στεφάνι των μαλλιών σας, μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από τα υπόλοιπα μαλλιά και να μην ξεφύγετε.

Δεδομένου ότι αυτή η τάση είναι παντού στο TikTok, μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες για να βοηθήσετε τον hair colorist να σας δημιουργήσει το “Scandi hairline”.  Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες παρακάτω και μπορείτε να εμπνευστείτε για να αντιγράψετε το look.

"Scandi Hairline" σε καστανά μαλλιά:

@quecolour no-bleach scandi hairline technique #fyp #naturalbrunette #haircolourist ♬ Belong to You - Sabrina Claudio
SHARE