γυναίκα με καρέ μαλλιά
Φωτογραφία: Instagram /@chloehelenmiles
02|10|2021 09:30
SHARE
FEMININE

Το ανάλαφρο καρέ που γλυκαίνει το πρόσωπο και αφαιρεί χρόνια


Ένας από τους μύθους γύρω από την ομορφιά και συγκεκριμένα τα χτενίσματα είναι ότι το καρέ προσθέτει χρόνια.

Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι πολλές γυναίκες άνω των 50 τείνουν να κόβουν τα μαλλιά τους σε μακριά ή πιο κοντά καρέ και έτσι το συγκεκριμένο κούρεμα έχει συνδεθεί με αυτές τις ηλικίες.

Φυσικά, κανένας «κανόνας» δεν υπάρχει στην ομορφιά και τη μόδα -τα κουρέματα και τα χτενίσματα ταιριάζουν και κολακεύουν τις γυναίκες ανάλογα με το mood και την προσωπικότητά τους, χωρίς ηλικιακούς ή άλλους περιορισμούς.

Μια παρατήρηση που ίσως ισχύει για το καρέ είναι ότι είναι πιο «αυστηρό» σε σχέση με τα μακριά μαλλιά, αλλά αυτό σχετίζεται με τον κούρεμα -πράγματι το flat bob χωρίς φιλάρισμα μπορεί να δείξει πιο «άγριο», πλαισιώνοντας το πρόσωπο με αυστηρές γραμμές.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στη μόδα ένα feminine και παιχνιδιάρικο καρέ, που φέτος εμφανίζεται με τον όρο «tucked in bob».

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα καρέ με στρογγυλεμένες άκρες με όγκο, που είναι ανάλαφρο και έχει κίνηση.

Παράλληλα, τα French girls επιλέγουν διαχρονικά το επιμελώς ατημέλητο καρέ, που επιτυγχάνεται με φιλάρισμα, αφέλειες και messy styling.

Παρατηρώντας τα καρέ στις φωτογραφίες παρακάτω, θα διαπιστώσετε ότι αυτό που τα κάνει ανάλαφρα και νεανικά είναι το στοιχείο του ασύμμετρου και του όγκου -δεν είναι δηλαδή ένα straight, sleek χτένισμα, αλλά ένα παιχνιδιάρικο hair look που γλυκαίνει το πρόσωπο.

SHARE