στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
THE RED LIPSTICK

Ξανθές, μελαχρινές ή γκριζομάλλες -Ποιο κόκκινο κραγιόν ταιριάζει τέλεια με τα μαλλιά σας


Κραγιόν, το προϊόν που τονίζει τα χείλη μας αλλά και τη διάθεση μας.

Κάντε το πείραμα!

Πραγματικά αξίζει μία ημέρα που αισθάνεστε ότι δεν έχετε καλή διάθεση, να φορέσετε έντονο κραγιόν και να βγείτε έξω. Όπως αποκαλύπτουν και ψυχολόγοι, το έντονο χρώμα στα χείλη συμβάλλει σημαντικά στη ψυχική μας υγεία και προσφέρει απίστευτα οφέλη.

Το ερώτημα ωστόσο είναι, ποιο κραγιόν να επιλέξετε;

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το πιο κλασικό, πιο διαχρονικό, πιο femme fatale χρώμα… ο λόγος φυσικά για το κόκκινο.

Το χρώμα που έχει συνδεθεί με γυναίκες-μύθους, όπως είναι η Marylin Monroe, το χρώμα που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από ηλικία, τύπο, στιλ, επιδερμίδα. Το χρώμα που μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο και να αποκαλύψει την πιο λαμπερή μας πλευρά.

Ποια είναι η ιδανική κόκκινη απόχρωση για εσάς όμως;

Ιδανικό είναι αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη μας και μας αρέσει. Αν όμως ξεφύγουμε από αυτό και ακολουθήσουμε τους «κανόνες«, επιλέξουμε το κόκκινο που ταιριάζει στην παλέτα χρωμάτων μας, τότε οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.

Για τις ξανθιές λοιπόν ή αλλιώς για τις γυναίκες με πιο ανοιχτά μαλλιά, το κόκκινο που κρύβει μία δόση ροζ μέσα είναι η ιδανική επιλογή. Το γνωστό και ως φουξιοκόκκινο ισορροπεί άψογα με τα ανοιχτά χρώματα, ενώ δίνει φως στο ανοιχτό χρώμα μαλλιών.

Από την άλλη, οι πιο μελαχρινές, οι γυναίκες με πιο σκούρα μαλλιά, μπορούν να επιλέξουν το κόκκινο που ελαφρώς πορτοκαλίζει. Πραγματικά υπάρχει η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο καστανό και το πορτοκαλί. Γι' αυτό, αμέσως μόλις εφαρμόσετε στα χείλη σας ένα πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν, θα παρατηρήσετε πόσο άψογα γράφει και πόσο ταιριάζει στα χρώματα σας.

Τέλος, μην ξεχνάμε τις γυναίκες που επιλέγουν να αφήσουν φυσικά, γκρίζα τα μαλλιά τους. Οι γυναίκες που αγκαλιάζουν τη φυσικότητα των μαλλιών τους μπορούν να πουν ναι σε ένα έντονο burgundy. Ένα βαθύ κερασί, σκούρο κραγιόν θα σβήσει τις ψυχρές όψεις των γκρίζων μαλλιών και θα δημιουργήσει άψογο στιλ.

SHARE