Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι
Η επιστροφή του nude/ Φωτογραφία: Instagram/ @emrata
FROSTED LIPS

Frosted Lips: Το glossy makeup trend που είναι παντού φέτος το καλοκαίρι


Όλα τα παλιά γίνονται καινούργια ξανά και αυτό είναι κάτι που ισχύει τόσο στον τομέα της ομορφιάς, όσο και της μόδας. 

Ανάμεσα στις πιο αστραφτερές σκιές ματιών, τους αιχμηρούς κότσους και τα γαλλικά μανικιούρ, οι τάσεις της δεκαετίας του '90 κυριαρχούν τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και στις ροές TikTok. Η πιο πρόσφατη τάση που επιβεβαιώνει το δυνατό come back των 90’s είναι τα “frosted lips” ή αλλιώς τα παγωμένα χείλη.

Το παγωμένο, αστραφτερό κραγιόν μπήκε και ανέβηκε στα top trends της ομορφιάς, τη δεκαετία του '60, όταν εκείνη την εποχή, τα κορίτσια προτιμούσαν το shimmer σε αποχρώσεις του λευκού ή του απαλού ροζ, σε κραγιόν, εμπνευσμένες τότε από τη θρυλική Twiggy. Τα παγωμένα χείλη είχαν άλλη μια δυνατή στιγμή τη δεκαετία του '80, αυτή τη φορά σε πιο έντονες αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου. Ωστόσο, η τάση είναι πιθανώς στενά συνδεδεμένη με τα τέλη της δεκαετίας του '90 - εξ ου και η τρέχουσα αναβίωση της. Οι αποχρώσεις του αστραφτερού καφέ και του κεραμιδί κόκκινου ήταν δημοφιλείς τόσο στο grunge style που πρωταγωνιστούσε τότε, όσο και στα supermodels εκείνης της εποχής. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το παγωμένο ροζ ήταν μία ακόμη απόχρωση που βλέπαμε παντού ανάμεσά μας.

Κάπου ανάμεσα στην κυκλοφορία του Mean Girls, το παγωμένο κραγιόν έδωσε τη θέση του με την κυκλοφορία του Lancôme Juicy Tubes και στη συνέχεια έφυγε σχεδόν εντελώς από τον χάρτη καθώς μπήκαμε σε μία νέα εποχή, αυτή με τα ματ χείλη. 

Μετά από πολλά χρόνια στεγνών χειλιών, τα γυαλιστερά επιστρέφουν σε πλήρη ισχύ. Σήμερα έρχονται τα lip oil, τα gloss αλλά και το full-on frosted lip moment να μονοπωλήσουν τα makeup trends.

@seeratsaini_ 2022 MAKEUP TREND: FROSTED LIPS! What do we think of this comeback? @Lancôme #LancomePartner ♬ original sound - Seerat Saini
MAC Cosmetics, FROST LIPSTICK
FESTIVAL GLOW NO TRANSFER MATTE LIPSTICK
Sephora Rouge Shine Lipstick
SHARE