Η Jeanne Damas
Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΦΕΛΕΙΕΣ

Οι αφέλειες που θα κυριαρχήσουν το 2021 επιστρέφουν δυναμικά από τα 70s


Το hairlook του 2021 είναι εμπνευσμένο από τα 70s. Αν σκέφτεστε εδώ και καιρό να κάνετε αφέλειες, ήρθε η ώρα.

Μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις όσον αφορά τα μαλλιά τους (γιατί ομολογουμένως στη ζωή υπάρχουν συνολικά υπάρχουν και δυσκολότερες) είναι οι αφέλειες και η φράντζα. Πολλές δυσκολεύονται να το αποφασίσουν γιατί θέλουν φροντίδα, ίσιωμα για να «στρώνει» καλά και πολύωρο styling, ενώ όταν μεγαλώσουν μπορεί να σαμποτάρουν ένα στιλάτο hairstyle.

Ωστόσο, οι αφέλειες και η φράντζα έχουν μια δική τους γοητεία στην οποία λίγες μπορούν να αντισταθούν. Χαρίζουν στιλ, προσωπικότητα και ανεπιτήδευτη φινέτσα -δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές Παριζιάνες τις λατρεύουν, βλ. Caroline de Maigret και Jeanne Damas.

Αν λοιπόν είστε σε mood να δοκιμάσετε κάτι νέο και να κάνετε (ή να ξανακάνετε) αφέλειες, τότε ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω πρόταση, η οποία αποτελεί το απόλυτο trend της σεζόν (ίσως και της επόμενης).

Μιλάμε φυσικά για τις curtain bangs (ή curtain fringe) οι οποίες κάνουν ένα δυναμικό comeback από τα 70s και μας βάζουν σε πειρασμό να ενδώσουμε στο στιλ τους.

Πλούσιες, με κίνηση, δίνουν προσωπικότητα στο συνολικό look. Το σχήμα τους θυμίζει «κουρτίνες» (από όπου πήραν και το όνομά τους), καθώς δεν πέφτουν μονοκόμματα μπροστά στο μέτωπο, αλλά αγκαλιάζουν την κάθε πλευρά του, τονίζοντας τα ζυγωματικά σας.

Η hair stylist Sal Salcedo αναφέρει στο βρετανικό Glamour ότι οι curtain bangs αποτελούν τη must τάση του 2021. Προσαρμόζονται ανάλογα τη διάθεσή μας, όπως ακριβώς και οι κουρτίνες, καθώς μπορείτε να τις ανοίξετε στο πλάι, ώστε να φανεί περισσότερο το πρόσωπό σας, ή να τις κλείσετε, για να ένα πιο edgy look. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι θέλουν λιγότερη φροντίδα από τις υπόλοιπες, καθώς ευνοούν ένα πιο messy αποτέλεσμα.

SHARE