Η Leia Sfez στο δρόμο
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
ΒΕΑUTY RULES

Πώς η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα στην ομορφιά το 2021


Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής μας. Ο τομέας της ομορφιάς προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και παρακολουθεί τις εξελίξεις αναπροσαρμόζοντας τις προτεραιότητες και τους στόχους του.

Αυτή τη χρονιά, το μακιγιάζ και η περιποίηση της επιδερμίδας, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα, δίνουν έμφαση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.

Δεδομένου ότι τα χείλη και τα μάγουλα είναι κρυμμένα κάτω από τις προστατευτικές μάσκες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, πολλά από τα αγαπημένα μας προϊόντα έχουμε να τα αγγίξουμε πριν την εμφάνιση του COVID-19.

Όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον των γυναικών στράφηκε στο μακιγιάζ των ματιών.

Μεγάλα beauty brands σεβόμενα τις ανάγκες της εποχής προσάρμοσαν τις προ-τάσεις τους στα νέα δεδομένα.

Παρακάτω θα δείτε τι αλλάζει στο μακιγιάζ για το 2021, την Covid-19 εποχή.

Η χρήση της μάσκας και η ανάγκη για προστασία θα μάς κάνει λιγότερο προσκολλημένους στο foundation υψηλής κάλυψης και σε προϊόντα περιγραμμάτων (contouring). Το δέρμα θα πρέπει να μην επιβαρύνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό προβλέπει και ο makeup artist Vincent Oquendo, ο οποίος συνεργάζεται με τις Naomi Osaka, Jurnee Smollett και Catherine Zeta-Jones.

Μακιγιάζ ματιών

Οι αποχρώσεις των eyeliner διαφοροποιούνται: απομακρύνονται από το παραδοσιακό καφέ και μαύρο. Αναμένουμε ακόμα πιο ζωηρά και έντονα χρώματα το 2021.

Ένα ακόμα στοιχείο που περιλαμβάνεται στις τάσεις του μακιγιάζ ματιών της νέας χρονιάς είναι το «σετάρισμα» του χρώματος της σκιάς των ματιών με την μάσκα. Διακοσμητικά στοιχεία όπως στρας και μαργαριτάρια, προστίθενται κι αυτά στο «παιχνίδι» του μακιγιάζ ματιών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι φόρμουλες των προϊόντων θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια γιατί θα πρέπει να αποφεύγουμε την εποχή των χεριών με το πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

SHARE