Γυναίκες σε παρασκήνια επίδειξης
Φωτογραφία: Shutterstock
NATURAL GLOW

Το νέο natural-highlighter makeup look που θα υιοθετήσουμε την επόμενη σεζόν


Η φυσική ομορφιά είναι το απόλυτο beauty trend της εποχής και σε δεύτερη θέση έρχονται οι λάμψεις.

Μια πραγματικά λαμπερή επιδερμίδα έχει δύο προϋποθέσεις: την σωστή ενυδάτωση του προσώπου και την χρήση προϊόντων που «φωτίζουν» το δέρμα στα κατάλληλα σημεία -ένα από αυτά είναι σίγουρα το highlighter.

Οι τάσεις, λοιπόν, επιβάλλουν natural-highlighted makeup look. Ένα look που γίνεται με ελάχιστα makeup προϊόντα και ποντάρει στην υγιή, σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Επενδύουμε στο Skincare

Φροντίζουμε σε καθημερινή βάση το πρόσωπό μας, με τον καθαρισμό να είναι το πρώτο, αναντικατάστατο βήμα. Ύστερα, ακολουθεί η ενυδάτωση που στοχεύει πάντα σε μία λαμπερή επιδερμίδα.

Serum και ενυδατική (με τη σειρά την οποία αναφέρονται) είναι τα δύο βασικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ για να κρατήσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα την ενυδάτωση, την απαλή υφή και επομένως τη λαμπερή όψη στην επιδερμίδα μας.

Στην αγορά, θα βρούμε αρκετά skincare προϊόντα που φροντίζουν να δείχνουν το πρόσωπο αλλά και την περιοχή των ματιών πιο λαμπερή, σαν να έχουμε προσθέσει κάποιο makeup προϊόν λάμψης.

https://www.instagram.com/p/CEFU8F2DYbJ/

Highlighter

Δεν μένουμε, όμως, μόνο στο skincare, όταν θέλουμε κάποιο μακιγιάζ. Το highlighter είναι το προϊόν που χρειαζόμαστε για να αναδείξουμε τα σημεία στο πρόσωπό μας.

Πριν την εφαρμογή του highlighter, μπορούμε να έχουμε εφαρμόσει βάση στο πρόσωπό μας (δεν είναι απαραίτητο αυτό, η εφαρμογή της εξαρτάται από το πόσο φυσικό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα!).

Δουλεύουμε το highlighter (σε όποια μορφή μας βολεύει υγρή, powder ή creamy) στα κόκαλα των ζυγωματικών, στο τόξο του έρωτα ή αλλιώς στην καρδιά που σχηματίζεται στο άνω χείλος, στις εσωτερικές κόγχες των ματιών και στο κόκαλο της μύτης.

Δεδομένου ότι αναζητάμε φυσικό look, δουλεύουμε ελάχιστη ποσότητα και πάντα την ελέγχουμε σε σωστό φως για να δούμε πώς γράφει στο πρόσωπό μας. Θέλουμε όλα να είναι διακριτικά, να μοιάζουν φυσικά, γι' αυτό είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα αλλά και στο πώς εφαρμόζουμε το highlighter.

Η makeup artist, Violette σχεδόν σε κάθε της tutorial εφαρμόζει λάμψεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά της. Το αποτέλεσμα είναι τόσο λαμπερό και φυσικό που αξίζει να πάρουμε ιδέες από εκείνη, στο πώς δουλεύει το highlighter, σε ποια σημεία αλλά και πόση ποσότητα εφαρμόζει.

SHARE