γυναίκες με πουκάμισα και μακριά μαλλιά
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
RIBBON LIGHTS

«Ribbon Lights» -Οι ανταύγειες που γλυκαίνουν το χρώμα των μαλλιών και φωτίζουν το πρόσωπο


Όταν πρόκειται να τονίσετε, να αναδείξετε το χρώμα των μαλλιών σας, δύο πράγματα είναι εξαιρετικά σημαντικά: η βαφή που θα επιλέξετε και η hair expert που θα κάνει την αλλαγή. 

Το πιο βασικό, για όσους δεν θέλουν να ξεφύγουν από το φυσικό τους χρώμα, είναι ουσιαστικά να πετύχει η hair expert την απόχρωση, έτσι ώστε να ταιριάζει στο χρώμα της ρίζας, αλλά και στον τόνο του δέρματός σας.

Οι ανταύγειες, μία τεχνική που επιλέγουν αρκετοί για να φωτίσουν το πρόσωπο τους, είναι ουσιαστικά διαφορετικές αποχρώσεις που εφαρμόζονται σε λεπτές τούφες, έτσι ώστε να προσθέτουν διάσταση και ζωή στα μαλλιά και φυσικά να φωτίζουν το πρόσωπο.

Η συγκεκριμένη τεχνική -οι ανταύγειες -απαιτεί ελάχιστες επισκέψεις στο κομμωτήριο, συγκριτικά με τη βαφή και τη ρίζα, όμως αυτές οι επισκέψεις είναι χρονοβόρες.

Η νέα τάση που έρχεται να αγκαλιάσει τη φυσικότητα ονομάζεται «ribbon lights».

Στόχος είναι να γίνουν ανταύγειες σε περιοχές όπου ο ήλιος φωτίζει φυσικά. Για να γίνουν οι «ribbon lights» ανταύγειες είναι σημαντικό τα μαλλιά να είναι στεγνά, έτσι ώστε ο hair expert-colorist να μπορεί να δει που είναι η καλύτερη φυσική τοποθέτησή τους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να δει απευθείας τις τούφες που θα ανοίξουν, πώς θα πέφτουν στο πρόσωπο του και να μάθει πώς με το φορμάρισμα θα στέκεται το μαλλί.

Τα ribbon lights είναι ένα έως δύο τόνους πιο ανοιχτά από το φυσικό χρώμα ή τη βαφή των μαλλιών μας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

Αν έχετε ήδη πολλές ανταύγειες, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε ένα χρώμα παντού αρχικά, έτσι ώστε να έχετε μια βάση και φυσικό αποτέλεσμα. 

Τέλος μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να πηγαίνετε στο κομμωτήριο με φωτογραφίες αναφοράς για να βοηθήσετε τον hair expert να πετύχει το αποτέλεσμα που έχετε ονειρευτεί. 

Παρακάτω σας έχουμε μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ribbon lights και ουσιαστικά να ανοίξετε ελαφρώς το χρώμα των μαλλιών σας, σαν να σας το άνοιξε ο ήλιος και να φώτισε το πρόσωπό σας.

Ανταύγειες που ταιριάζουν σε κάθε τόνο μαλλιών.

Οι μπροστινές τούφες ανοίγουν, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι από τον ήλιο.

Οι ανταύγειες γίνονται σε λεπτές τούφες.

Μία τεχνική ιδανική για κάθε ηλικία.

Φωτίστε το πρόσωπο σας και αναδείξτε τα χαρακτηριστικά σας.

Εξαιρετική επιλογή και για ξανθά μαλλιά.

SHARE