Στιλάτη γυναίκα στο Παρίσι
Φωτογραφία: Shutterstock
SKINIMALISM

Skinimalism: Η μεγαλύτερη τάση στην ομορφιά για το 2021 θέλει φυσικό, λαμπερό δέρμα


Το 2021 είναι εδώ και ήδη οι πρώτες τάσεις της νέας χρονιάς έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Τα νέα trends στη μόδα, στην ομορφιά και τη διακόσμηση φαίνεται ότι έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: την μίνιμαλ, φυσική προσέγγιση.

Όσον αφορά στην ομορφιά, σύμφωνα με το Trending Report του Pinterest για το 2021, η μεγαλύτερη beauty τάση του νέου χρόνου ονομάζεται «Skinimalism».

Προέρχεται από τις λέξεις «skin» και «minimalism», και είναι ακριβώς αυτό: η μινιμαλιστική προσέγγιση στο μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με το Pinterest, είναι το νέο «glow-up» και περιλαμβάνει natural, minimal και no-makeup beauty looks, που επιτρέπουν στο δέρμα να λάμψει.

Αυτό περιλαμβάνει φυσικότητα στα ψεγάδια της επιδερμίδας (όπως είναι οι κηλίδες).

Μιας και το τέλειο δέρμα δεν υπάρχει, αυτή η νέα τάση μπορεί να βοηθήσει στο να απομακρυνθούμε από τα μη ρεαλιστικά beauty standards της βιομηχανίας αλλά και στο να αγκαλιάσουμε τα ψεγάδια μας.

Σύμφωνα με το Pinterest, οι αναζητήσεις για το πώς να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα έχουν αυξηθεί κατά 4 φορές, ενώ το «natural everyday makeup» έχει αυξηθεί κατά 180% μέσα σε έναν χρόνο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το μακιγιάζ χάνει τη δύναμή του, ωστόσο πλέον το ζητούμενο είναι να ενισχύσεις την φυσική ομορφιά σου παρά να την καλύψεις με προϊόντα.

SHARE