μάσκαρα
Must-have επιλογές/ Φωτογραφία: @hungvanngo
THE SMOKEY LOOK

To smokey look αναβαθμίζεται το 2021 - Όλα όσα αλλάζουν στο αγαπημένο μας look


Τίποτα δεν είναι οριοθετημένο, τίποτα δεν ακολουθεί τους “νόμους” της γεωμετρίας, τίποτα δεν είναι επιτηδευμένο, τίποτα δεν είναι δύσκολο για να πετύχουμε το απόλυτο makeup look, την σημερινή εποχή.

Και απ’ότι φαίνεται οι τάσεις για το Φθινόπωρο του 2021, γίνονται ακόμα πιο απλές, αφού έρχονται και απλοποιούνται και εφαρμόζονται με απλές τεχνικές.

Τα πινέλα είναι περιττά ή για να είμαστε πιο σωστοί, μπορούν και να μην χρησιμοποιηθούν, ακόμα και για ένα έντονο makeup look, όπως είναι το smokey.

Σκοπός να εφαρμόσουμε την σκούρα σκιά της επιλογής μας στο άνω κινητό βλέφαρο. Θέλουμε την ένταση της απόχρωσης κοντά στις ρίζες των βλεφάρων και καθώς πηγαίνουμε προς τα φρύδια να σβήνει. Δεν θέλουμε αυστηρές, οριοθετημένες γραμμές, δεν θέλουμε αυστηρές γωνίες που σβήνονται με concealer και beauty blender, δεν θέλουμε αυστηρότητα.

Θέλουμε απλά να εφαρμοστεί η σκιά στο άνω κινητό βλέφαρο και να σβηστεί με τον πιο φυσικό τρόπο. Κάνοντας απαλές, ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλο μας, σβήνουμε όσο χρειάζεται την σκιά ή προσθέτουμε όπου θέλουμε να δώσουμε ένταση.

Το look είναι πιο αφηρημένο, είναι πιο απλοποιημένο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το μακιγιάζ που δημιούργησε η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Senior Makeup Artist της MAC, πριν λίγες ημέρες και το μοιραστήκαμε μαζί σας, στο IGTV της Bovary. Δείτε εδώ: 

Όπως μπορείτε και όπως διαβεβαιώνει και η ίδια, τίποτα δεν έχει απόλυτη γεωμετρία και όλα είναι πιο ρευστά, πιο απλά, πιο φυσικά το 2021.

Για να πάρετε μία ιδέα για το look της επόμενης σεζόν, συγκεντρώσαμε looks που έχουν δημιουργήσει κορυφαίοι makeup artists, για διάσημους οίκους και σας τα παρουσιάζουμε στα instagram posts παρακάτω. Εμπνευστείτε, συγκεντρώστε τα καλλυντικά που χρειάζεστε, καθίστε μπροστά από τον καθρέφτη σας και απλά δημιουργήστε το πιο αφηρηματικό, smokey look που έχετε φανταστεί. Είναι η απόλυτη τάση της σεζόν.

Armani Look: Συνδυάστε σκούρο άνω κινητό βλέφαρο με έντονα κόκκινα χείλη:

Lancome: Πείτε ναι σε ένα μπλε smokey και απογειώστε το με κλασσικά, κόκκινα χείλη:

Bobbi Brown: Τολμήστε να επιλέξετε σκιές με shimmer για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα:

Charlotte Tilbury: Τονίστε ελαφρώς τις κάτω ρίζες των βλεφάρων σας:

MAC: Η σκιά δεν έχει όρια:

SHARE