Σάρα Τζέσικα Πάρκερ
Σάρα Τζέσικα Πάρκερ/ Φωτογραφία: Splash/ Ideal Image
HAIR TRENDS

Η αναπάντεχη τάση στα μαλλιά για τις γυναίκες άνω των 50 που «σπάει» τους κανόνες


To 2023 δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για κανόνες στον χώρο της ομορφιάς.

Τα πάντα προσαρμόζονται στις ανάγκες και στην προσωπικότητα του ανθρώπου.

Στο κομμάτι του skincare, δεν μας ενδιαφέρει η ηλικία, μας ενδιαφέρουν οι ανάγκες της επιδερμίδας, ο τύπος και ο τρόπος ζωής. Στο μακιγιάζ, εστιάζουμε στα χαρακτηριστικά αλλά και πώς θα τα αναδείξουμε -όχι να τα αλλοιώσουμε. Όλα είναι πιο φυσικά, όλα είναι προσαρμοσμένα στο να αναδείξουν το δυνατό μας σημείο.

Το άρωμα, είναι αυτό που αναδεικνύει την προσωπικότητά μας και πλέον μιλάμε για gender free αρώματα.

Αντίστοιχα και στο hairstyle, κάθε γυναίκα επιλέγει το μήκος, το χτένισμα αλλά και το χρώμα που αναδεικνύει την προσωπικότητά της.

Με άλλα λόγια, εδώ και πολλά χρόνια πλέον, έχουμε καταλάβει ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Δεν υπάρχουν «ταμπέλες» στον κόσμο της ομορφιάς και σίγουρα κανένας κανόνας δεν ορίζει κανόνες.

Έχοντας στον νου τα παραπάνω, λοιπόν, τα μακριά μαλλιά είναι η νέα τάση που έρχεται να κυριαρχήσει σε γυναίκες 50+.

Αν κάνουμε μία αναδρομή στα trends άλλων δεκαετιών, υπήρχε ένας άγραφος κανόνας, ο οποίος έλεγε: «Όσο η γυναίκα μεγαλώνει, το μήκος των μαλλιών της πρέπει να γίνεται όλο και πιο κοντό».

Τα μακριά αλλά θεωρούνται μοντέρνα, νεανικά, κάτι που καθοδηγούσε τα trends να επιβάλλουν καρέ ή pixie look σε γυναίκες 50+. 

Πόσο ξεπερασμένες είναι όμως αυτές οι απόψεις το 2023;

Πλέον δεν μιλάμε για ηλικίες, μιλάμε για προσωπικότητες, χαρακτηριστικά και, φυσικά, ανάγκες. Αν μία γυναίκα στα 30, στα 40, στα 50, στα 60 της θέλει να εκφράσει τη θηλυκότητά της αφήνοντας τα μαλλιά της μακριά, σαφώς και μπορεί να το κάνει, οι κανόνες επιτέλους έχουν σπάσει.

Το Hollywood λέει «ναι» στα μακριά μαλλιά και είναι αρκετές οι διάσημες που αποδεικνύουν ότι στα 50s αλλά και στα 60s μπορεί μία γυναίκα να υποστηρίξει και να απογειώσει τα μακριά μαλλιά.

Δείτε τις προτάσεις που ακολουθούν και θα σας πείσουμε ακόμα και αυτή τη σεζόν, όπου το καρέ είναι παντού γύρω μας -με την Chiara Ferragni, να ορίζει το στιλ-, να αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν. Πραγματικά, θα είναι τρομερά sexy για το καλοκαίρι, σε messy style!

H θεά του στιλ, Sarah Jessica Parker:

H Jennifer Aniston σε πρόσφατη φωτογράφιση της επέλεξε super μακριά μαλλιά και πραγματικά ήταν τόσο sexy:

Μακριά και με όγκο για την απόλυτη JLo:

H απόλυτη Demi Moore πάντα με ίσια μαλλιά:

H "Pretty Woman", Julia Roberts με μακριά, σπαστά μαλλιά:

H minimal Gwyneth Paltrow:

Η κοκκινομάλλα Julianne Moore:

Και η ελληνίδα, Rita Wilson:

SHARE