Μελαχρινή και ξανθιά γυναίκα
Το χτένισμα που έγινε μόδα/Φωτογραφία: Shutterstock
HAIRSTYLE 2021

Τhe Flip: Το απρόσμενο χτένισμα από τα 60s που έγινε τάση στο hairstyle της άνοιξης


Οι τάσεις στα μαλλιά αλλάζουν συνεχώς.

Κάθε σεζόν, δίνεται και ολοένα μεγαλύτερη βαρύτητα στην υγεία των μαλλιών. Tα δυνατά, λαμπερά μαλλιά είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Οσον αφορά τα χτενίσματα, μια τάση από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τα 60s επέστρεψε στη μόδα και ήδη την βλέπουμε πολύ στο Ιnstagram από κορίτσια της μόδας και από celebrities, όπως την Τζένιφερ Λόπεζ και την Κιμ Καρντάσιαν καθώς έχουν τον ίδιο hairstylist, τον Κρις Aπλετον.

Η τάση στο haistyle για την άνοιξη και το καλοκαίρι ονομάζεται «The Flip» και πρόκειται για ένα χτένισμα που στο τελείωμα των μαλλιών, οι άκρες γυρίζουν προς τα μέσα ή προς τα έξω.

Το χτένισμα αυτό μπορεί να το κάνει μια γυναίκα, είτε έχει μακριά μαλλιά, είτε έχει ένα κοντό καρέ. Το «the flip» αγαπήθηκε πολύ από τις σταρ του Χόλιγουντ και φέτος το προτείνουν οι διάσημοι hair stylists για τις εμφανίσεις μας.

Είναι κομψό και θηλυκό και δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Αυτό το χτένισμα δίνει έμφαση στις άκρες των μαλλιών, οι οποίες όπως καταλαβαίνετε θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να φαίνεται όμορφο το χτένισμα.

Οπως έχουμε σημειώσει εδώ στη BOVARY, τα μαλλιά και κυρίως οι άκρες ταλαιπωρούνται σχεδόν καθημερινά. Το πιστολάκι, η πρέσα, το ψαλίδι μαλλιών, η έκθεσή τους στον ήλιο αλλά και τα διάφορα προϊόντα styling, όλα αυτά επιβαρύνουν τα μαλλιά και γι' αυτό απαιτείται εντατική ενυδάτωση. Φροντίζουμε λοιπόν τις άκρες των μαλλιών μας με ελάχιστο λάδι ή και μάσκα.

SHARE