Chanel No5
Chanel No5
CHANEL N°5

Chanel N°5: Το θρυλικό άρωμα γιορτάζει τα 100 χρόνια κυκλοφορίας του


Ένα σύνθετο μείγμα αρωμάτων, ένα μοναδικό σε σχεδιασμό μπουκάλι, ένας αριθμός για όνομα.

Όταν η Gabrielle Chanel δημιούργησε το N°5 το 1921, στόχευε σε ένα άρωμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Και φυσικά το κατάφερε, με αποτέλεσμα όλα τα αρώματα της εποχής να γίνουν απευθείας εκτός μόδας.

Με το N°5, η Mademoiselle απελευθερώθηκε και έκανε τη δική της επανάσταση στον κόσμο της αρωματοποιίας.

Πρόκειται για ένα οσφρητικό αριστούργημα που άνοιξε το δρόμο στη σύγχρονη αρωματοποιία. Το N°5 είναι η εκδήλωση μιας ηχηρής επιτυχίας, καθώς και μιας υπέροχης ιστορίας αυτοεκπλήρωσης. Το 2021, αυτό το άρωμα κλείνει 100 χρόνια διασημότητας και ο οίκος Chanel για να γιορτάσει αυτό το αριστούργημα κυκλοφορεί μία limited συλλογή.

N°5
LIMITED EDITIONS

Το N°5 έχει ορίσει τη σφραγίδα του για περισσότερα από 100 χρόνια και υπάρχει ως υπενθύμιση της απόλυτης ελευθερίας που χαρακτηρίζει τη δημιουργό του που το έκανε επιτυχία. Το 1921, η Gabrielle Chanel αποφάσισε να κάνει το Ν° 5 είδος πρώτης ανάγκης. Το μπουκάλι, το κουτί και η ετικέτα δεν είχαν κανέναν περιττό στολισμό. Ο αριθμός Ν° 5 είναι το βασικό χαρακτηριστικό που ορίζει το προϊόν.

100 χρόνια μετά, ο οίκος Chanel δημιουργεί μια νέα και μοναδική έκδοση του N°5 Eau de Parfum. Για πρώτη φορά, το μπουκάλι είναι από ανακυκλωμένο γυαλί, διατηρώντας την καθαρή, αστραφτερή, διάφανη εμφάνισή του. Πρόκειται για το προϊόν μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με την Pochet du Courval, μια εταιρεία ζωντανής κληρονομιάς (Entreprise du Patrimoine Vivant). Το γυαλί δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο τεχνολογία ανακύκλωσης.

Το κουτί έχει επίσης επανασχεδιαστεί. Φτιαγμένο με βιοδιασπώμενο πολτό χαρτιού, έχει αισθησιακή αίσθηση και υφή και φέρει το χαρακτηριστικό σχήμα του θρυλικού μπουκαλιού.

Τέλος, ο τυχερός αριθμός της Mademoiselle Chanel, 5, είναι γραμμένος με χρυσό χρώμα, στην ετικέτα αυτής της αποκλειστικής επανερμηνείας.

Η ίδια ιδέα ισχύει και για το N°5 L'Eau, μία από τις 5 ερμηνείες του αρώματος που δημιουργήθηκε από τον In-House Perfumer Creator, Olivier Polge, του οποίου η ετικέτα N°5 είναι διακοσμημένη με ασημί.

N°5
THE CALENDAR

Σαν ένα τεράστιο μπουκάλι N°5, αυτό το ημερολόγιο σχεδιάστηκε ως έργο τέχνης και διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες. Μακριά από κάθε τι συμβατικό, το ημερολόγιο περιλαμβάνει 27 κουτιά αριθμημένα από 5 έως 31 -5 για το άρωμα, 31 για τη μυθική διεύθυνση. Όλα έχουν νόημα.

Περιέχει μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα του Οίκου Chanel. Ανάμεσα στις πολλές εκπλήξεις του είναι ένα περιορισμένης έκδοσης κραγιόν Rouge Allure εμπνευσμένο από το N°5, ένα βερνίκι Le Vernis σε μια νέα απόχρωση του κόκκινου, ένα μπουκάλι N°5 Eau de Parfum, ένα βραχιόλι με τον αριθμό 5, μοναδικό στο είδος του και μια σειρά από άλλα αξεσουάρ αφιερωμένα στο άρωμα και σχεδιασμένα μόνο για αυτό το ημερολόγιο.

N°5
GRAND EXTRAIT BACCARAT 2021ML

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπουκάλι N°5 που παρήχθη από τον Οίκο μέχρι σήμερα και είναι διαθέσιμα μόνο 55 από αυτά τα αριθμημένα κομμάτια.

Γεννήθηκε από τη διασταύρωση της δημιουργικότητας της Chanel και της δεξιοτεχνίας του Baccarat.

Αυτό το μνημειακό μπουκάλι περιέχει 2021 ml αρώματος. Αυτός ο αριθμός οφείλεται στο γεγονός ότι το N°5 γιορτάζει τα 100 χρόνια διασημότητας, αλλά και επειδή το άθροισμα των τεσσάρων ψηφίων του ισούται με 5. 

Το N°5 παρουσιάζεται στην πιο πολύτιμη μορφή του: το Άρωμα. Το χρυσό χρώμα του αρώματος είναι υπέροχο από την καθαρότητα του κρυστάλλινου μπουκαλιού Baccarat, κομμένο σαν διαμάντι χρησιμοποιώντας μια μοναδική τεχνική. Πιστοί στο αρχικό σχέδιο, είναι διακοσμημένο με μια λευκή ετικέτα και στέφεται με ένα πολύπλευρο cabochon.

N°5
HOLIDAY MAKEUP COLLECTION 2021

Το Makeup Creation Studio της Chanel εμπνεύστηκε από τους κωδικούς του N°5 για την Holiday 2021 συλλογή, που γιορτάζει το χρυσαφένιο κεχριμπαρένιο χρώμα του αρώματος και το συνδυάζει με αποχρώσεις του μαύρου, του λευκού και του κόκκινου, το χρώμα της ζωής.

Τώρα, το να φοράς το N°5 δεν σημαίνει μόνο να απολαμβάνεις την αισθησιακή εμπειρία της εφαρμογής αρώματος, αλλά ουσιαστικά φοράς ένα ζεστό, λαμπερό μακιγιάζ, με έντονο κόκκινα χείλη.

Εξαιρετική προσέγγιση και στην παλέτα ματιών Les 4 Ombres, η οποία έχει ανανεωθεί με θέμα N°5, σε μία limited edition έκδοση, με αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα χρώματα της φιάλης του αρώματος. Τέλος το Rouge Allure είναι επίσης σε νέα συσκευασία που γιορτάζει τον Ν°5. Πλούσιο, αισθησιακό, συναρπαστικό, γίνεται όλο πιο επιθυμητό από οτιδήποτε άλλο.

SHARE