BYREDO
BYREDO
21|12|2021 10:00
SHARE
BYREDO MAKEUP

Το Byredo Makeup λανσάρεται παγκοσμίως


«Αυτό είναι το οπτικό μανιφέστο ομορφιάς για τη Byredo – τόσο διαφορετικό από το συνηθισμένο όσο και η προσέγγισή μας στο άρωμα.

Καθώς ξεκίνησα να παρακολουθώ τον κόσμο της ομορφιάς βρήκα πως ένα μεγάλο κομμάτι του είναι συντηρητικό και συμβατικό. Σκέφτηκα πως μπορούμε να το κάνουμε διαφορετικά. Η ομορφιά είναι υποκειμενική – και το Byredo Makeup αντανακλά ακριβώς αυτό».– Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

«Πάντοτε ήθελα να επαναπροσδιορίσω τον τρόπο που προσεγγίζουμε τη δημιουργία μιας συλλογής μακιγιάζ. Προτιμώ να μην ορίζω πώς χρησιμοποιούνται τα καλλυντικά, μόνο να εμπνέω. Θέλησα να δημιουργήσω μια αίσθηση ελευθερίας στον τρόπο που προσεγγίζουμε το μακιγιάζ, αλλά και στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προϊόντα - αυτό προσπαθούμε να καθιερώσουμε».– Isamaya Ffrench, Makeup Artist & Collaborator, Byredo

Η ανατρεπτική προσέγγιση της Byredo στον κόσμο του αρώματος αντανακλάται τώρα και στην πρωτοποριακή προσέγγισή της στην ομορφιά. Δουλεύοντας πολύ στενά, ο Ben Gorham και η Isamaya Ffrench εξέλιξαν μια νέα προσέγγιση στο μακιγιάζ, βάζοντας την υποκειμενικότητα εκείνου που το χρησιμοποιεί στο κέντρο της δημιουργικής τους διαδικασίας. Τα όρια του φύλου και της ταυτότητας δεν υφίστανται, οι συμβατικότητες της βιομηχανίας απορρίπτονται. Πολυχρηστικά προϊόντα - όπως το Colour Stick - προσκαλούν τον χρήστη να επιλέξει τον τρόπο που θα τα εφαρμόσει στα μάτια, τα χείλη ή τα ζυγωματικά, και τοποθετούν την ιδέα της υποκειμενικής ομορφιάς στην καρδιά του brand.

Το κυνήγι της τελειότητας που χαρακτηρίζει την Byredo αντανακλάται σε κάθε τοτεμική συσκευασία, σχεδιασμένη από τον Gorham. Κάθε κομμάτι γίνεται αντικείμενο πόθου, θέλεις να το κάνεις δικό σου, αλλά και να το δοκιμάσεις. Η φουτουριστική αισθητική τους «αντηχεί» στη σύνθεσή τους: το μακιγιάζ αποτελείται κυρίως από clean, φυσικά συστατικά ταυτόχρονα όμως, η απόδοση και η τεχνολογία των προϊόντων έχει ληφθεί σχολαστικά υπόψιν. Σχεδιασμένο για ενστικτώδη εφαρμογή, παρά για να «διδάσκεται» με tutorials, αυτό είναι ένα μακιγιάζ που ζει, κινείται και αναπνέει μαζί με εκείνον που το χρησιμοποιεί.

Το Universal προϊόν: Colour Stick – Bâton de couleur

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τις δυνατότητες αυτοέκφρασης που προσφέρει αυτή η συλλογή. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς τη συνδυάζεις, με όσο λίγη ή πολλή ένταση θες. Παράδειγμα, το Colour Stick – ο χρήστης είναι εκείνος που αποφασίζει πού θα εφαρμόσει το χρώμα, στα χείλη, τα μάγουλα ή τα μάτια. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό σύστημα χωρίς φόβο, σύμφωνα με το οποίο η προσέγγιση στο μακιγιάζ, τόσο στην εφαρμογή όσο και τη δημιουργία, να είναι ενστικτώδης.»– Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

«Ούτε ο Ben, ούτε εγώ θέλαμε ένα κομφορμιστικό μακιγιάζ. Το Colour Stick είναι καίριας σημασίας σε ό,τι αφορά την προσέγγισή μας. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα universal προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Προτιμώ να μην ορίζω πώς χρησιμοποιούνται τα καλλυντικά, μόνο να εμπνέω.»– Isamaya Ffrench, Makeup Artist & Collaborator, Byredo

Το πολυχρηστικό Colour Stick υμνεί την υποκειμενική ομορφιά: ένα συναίσθημα που βρίσκεται στην καρδιά της Byredo. Εκφράζοντας σκοπίμως τα άκρα, η αρχική γκάμα δεκαέξι αποχρώσεων είναι περισσότερο συναισθηματική παρά στρατηγική επιλογή, με στόχο να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα.

Τα έντονα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή μαζί και είναι σχεδιασμένα ώστε να απλώνονται με τα δάχτυλα ή με πινέλα. Το Colour Stick έρχεται σε διαφορετικά τελειώματα ευθυγραμμισμένα με τις αντίστοιχες αποχρώσεις, και περιλαμβάνει ελαφριές dewy, ματ και κρεμώδεις υφές κατάλληλες για τα μάγουλα, τα μάτια και τα χείλη. Κλεισμένο σε ασημένιο, μεταλλικό tube, το λεπτό stick με το καμπυλωτό άκρο, είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται εύκολα, γρήγορα και ενστικτωδώς - αποφεύγοντας, έτσι, την τεχνητή, υπερβολική τελειότητα.

Dewy αποχρώσεις: Flower Play, Purple Stinger, Great Sands, Vienna.
Πουδρέ-κρεμώδεις αποχρώσεις: La Scene, Kumato, Babi, Kinda Blue, Ancient, Sauce, Chin of Gold, Ultramagnetic, Medium Blue, Mesolithic, Sick Pink.
Κρεμώδεις αποχρώσεις: Destroyer.

SHARE