CHANEL LES EXCLUSIFS COMETE
CHANEL LES EXCLUSIFS COMETE
LES EXCLUSIFS DE CHANEL

LES EXCLUSIFS DE CHANEL: Ο οίκος καλωσορίζει το 19ο οσφρητικό όραμα: COMÈTE


Γεμάτo συναισθήματα και αισθήσεις, το άρωμα έχει τη δική του γλώσσα. 

Μπορεί μερικές φορές, περισσότερο από τις λέξεις, να αποκαλύψει μια όψη του ατόμου που το φοράει, να αποκαλύψει ένα κομμάτι της ιστορίας του και να μοιραστεί ένα πολύτιμο μυστικό από την οικογένεια αρωμάτων που ανήκει.

Αυτό είναι το πνεύμα που συμβολίζει τη συλλογή LES EXCLUSIFS DE CHANEL, μια εξαιρετική αρωματική σειρά και μια πολυτελής έκφραση αρωματοποιίας που δεν μοιάζει με άλλη και που αποτελείται από ευγενή και συχνά εξατομικευμένα υλικά. Τα αληθινά μυστικά του δέρματος, καθένα από αυτά τα Eaux de Parfum αποκαλύπτει ένα από τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα της Gabrielle Chanel, γράφοντας μια σελίδα από τη ζωή της, σκιαγραφώντας τα περιγράμματα ενός από τα σχέδιά της ή εικονογραφώντας ένα σύμβολο που καθοδηγούσε τα βήματά της. 

Εξιστορώντας τη γυναίκα και τη σχεδιάστρια, λέγοντας τη δική της ιστορία όσο και αυτή του Οίκου, αυτά τα αρώματα ανήκουν σε μια σειρά στυλ και χρόνου που είναι ειδικά για τη CHANEL. Πέρα από τη μόδα, χωρίς ηλικία ούτε φύλο, δεν ακολουθούν κανένα δημιουργικό ρυθμό και ακούνε μόνο το ένστικτο του αρωματοποιού, τη μοναδική του διαίσθηση: “Το άρωμα στη CHANEL είναι μια κατάσταση του νου. Η έκφραση ενός στυλ, μιας ιδέας που ξεπερνά την αισθητική μιας πρώτης ύλης”, εκμυστηρεύεται ο δημιουργός αρωματοποιός της CHANEL In-House Olivier Polge. Εν μέρει μυστήριο και κομψότητα, εν μέρει τελειότητα και τόλμη, οι LES EXCLUSIFS DE CHANEL καλωσορίζουν το 19ο οσφρητικό όραμα: COMÈTE.

“Ήθελα να παρομοιάσω τις γυναίκες με αστερισμούς. Αστέρια! Δείτε αυτούς τους κομήτες, όπου το κεφάλι λάμπει σε έναν ώμο και η ουρά γλιστράει πίσω από τους ώμους για να πέσει σε μια πληθώρα αστεριών, στο στήθος”, Gabrielle Chanel.

Η Mademoiselle Chanel ήξερε πώς να παρομοιάσει μια ισχυρή και μυστηριώδη αισθητική δύναμη σε μορφές. Το αστέρι και ο κομήτης ήταν πάντα οι προτιμώμενες πηγές έμπνευσής της, ενισχύοντας την ομορφιά των γυναικών με την ουράνια σκόνη τους. Για την απαράμιλλη λάμψη τους, η Gabrielle Chanel επέλεξε τον κομήτη και το αστέρι ως βασικά θέματα της πρώτης υψηλής συλλογής κοσμημάτων της, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1932. Ήταν φυσικό να σχεδίασε κοσμήματα στο σχήμα τους, όπως το κολιέ Comète, που τυλίγεται γύρω από το αυχένα, ακουμπώντας ελεύθερα στο δέρμα.

A skin fragrance

Η Gabrielle Chanel ήταν πεπεισμένη για τη μαγική δύναμη του κομήτη, πανταχού παρών στο σύμπαν της, και έκανε αυτό το αστέρι ένα από τα σύμβολά της αιώνιας τύχης και το έμβλημα της αστείρευτης αισιοδοξίας της. Σαν ένα ίχνος φωτός τη νύχτα, αυτός ο μοναδικός κομήτης διαγράφει τώρα ένα οσφρητικό μονοπάτι στην εικόνα του: σπάνιο και αξέχαστο.

“Στην αρχή κάθε δημιουργίας, χρειάζεσαι ένα στοιχείο έμπνευσης και για την COMÈTE, το σημείο εκκίνησης ήταν η ιδέα της αστρόσκονης”, εξηγεί ο Olivier Polge. “Ο κομήτης είναι ένα ισχυρό σύμβολο για τη CHANEL, και σκέφτομαι ιδιαίτερα το κολιέ Comète από τη συλλογή ψηλών κοσμημάτων του 1932, το οποίο φοριέται ανοιχτό, απλώνεται ακριβώς πάνω στο δέρμα και μου θυμίζει το περιτυλιγμένο ίχνος ενός skin fragrance.”

Ένα εφέ αστρόσκονης, για ένα αισιόδοξο άρωμα

Έντονα λουλουδάτο και φωτεινό, το COMÈTE εξερευνά μια νέα οσφρητική ταυτότητα στη συλλογή LES EXCLUSIFS DE CHANEL. Πλούσιο και πουδρένιο, εκλεπτυσμένο και πολύπλοκο, είναι ένα σύμπαν από μόνο του.

Ακριβώς όπως αυτό το ταξιδιωτικό αστέρι, το Eau de Parfum είναι γεμάτο με μια φρέσκια και ντελικάτη συμφωνία από άνθη κερασιάς. Ένα ίχνος φωτεινότητας και αγνότητας μεταμορφώνεται σε μια αύρα με νότες ηλιοτρόπιου να αναμειγνύονται σε ένα σύννεφο εκχυλίσματος ίριδας και μια συμφωνία μόσχου. Αυτό το αισθησιακό άρωμα, που τυλίγει το δέρμα με άπιαστο μαγνητισμό, γιορτάζει τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Το COMÈTE είναι ένα αρωματικό μονοπάτι από αστρόσκονη και ένα ουράνιο κόσμημα που, σε μια αντανάκλαση της Gabrielle Chanel, επιλέγει τη δική του τροχιά και δεν παρεκκλίνει ποτέ από την πορεία του. Είναι μια αύρα φωτός, που ξεδιπλώνει τη δύναμη της αισιοδοξίας, για όσους είναι πεπεισμένοι ότι οι πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν με το τυχερό τους αστέρι.

Ένα μπουκάλι γλίστρησε σε μια εμβληματική θήκη

Πιο αποκλειστική και πολύτιμη από κάθε άλλη συλλογή, η LES EXCLUSIFS DE CHANEL ενσαρκώνεται από ένα μπουκάλι υποδειγματικού μινιμαλισμού, εστιάζοντας όλη την προσοχή στο άρωμα. Το COMÈTE στεγάζεται σε ένα εμβληματικό βελτιωμένο γυαλί με το διαχρονικό μονόγραμμα στο μαύρο καπάκι. Ανυψώνοντας την απλότητα στην τάξη της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας, η θήκη του παίρνει το σχήμα ενός κομψού λευκού κοσμήματος, τονισμένο με μαύρη επένδυση.

Αυτή η λεπτή δίχρωμη αισθητική είναι σαν μια σφραγίδα κληρονομιάς που, για την κυκλοφορία του COMÈTE, συνοδεύεται από μια ειδική δημιουργία περιορισμένης έκδοσης: μια ανάγλυφη αναπαράσταση του θρυλικού κολιέ Comète, που δημιουργήθηκε το 1932, η οποία αγκαλιάζει αισθησιακά τις τέσσερις πλευρές της θήκης. Σε ένα απόλυτο νεύμα της λάμψης των διαμαντιών και της αστερόσκονης, το διπλό C που βρίσκεται στην κορυφή της θήκης ενισχύεται με ασημί μελάνι.

COMÈTE. Ένα νέο αστέρι στον αστερισμό του LES EXCLUSIFS DE CHANEL. Ένα αρωματικό διαμάντι που συμβολίζει την αισιοδοξία, που γιορτάζει την αριστεία και τη μοναδική τεχνογνωσία του οίκου CHANEL Perfumer.





SHARE