Korres κρόκος Κοζάνης
Φωτογραφία: KORRES
KORRES

Το ελληνικής καταγωγής συστατικό που χαρίζει απλόχερα νεανική όψη στην επιδερμίδα


Από το πολύτιμο ελαιόλαδο, μέχρι το δικό μας χρυσάφι, που δεν είναι άλλο από τον κρόκο Κοζάνης, η ελληνική γη προσφέρει απλόχερα το μεγαλείο της.

Προϊόντα με πολύτιμα συστατικά γεμάτα οφέλη για την υγεία της επιδερμίδας.

Η Ελληνική εταιρεία KORRES που ξεχωρίζει και πρωτοστατεί στην παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς έχει εμβαθύνει στα πολύτιμα αυτά ελληνικά συστατικά, εισάγοντάς τα σε προϊόντα που παράγει αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα πολύτιμα οφέλη τους.

Ένα από αυτά τα συστατικά είναι ο κρόκος Κοζάνης. Το πολύτιμο φρέσκο εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνης της πρώτης ημέρας μαζί με το ισχυρό κολλαγόνο φυτικής προέλευσης συνθέτουν τη φόρμουλα της Επανορθωτικής Κρέμας Νεότητας Χρυσός Κρόκος που αντιμετωπίζει όλα τα σημάδια γήρανσης -ο ορισμός του one-stop-skincare- και χαρίζει σύσφιγξη και lifting, μείωση εμφάνισης ρυτίδων, λάμψη και ενυδάτωση.

Ο κρόκος Κοζάνης εκτός από την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, ξεχωρίζει για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες λόγω της πικροκροκίνης και της κροκίνης που διαθέτει αλλά και για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία της επιδερμίδας.

Απόδειξη η νέα επανορθωτική κρέμα Νεότητας Χρυσός Κρόκος της KORRES. Μία κρέμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλους τους τύπους δέρματος και έχει ως βασικό στόχο να επανορθώσει συνολικά την όψη του δέρματος.

Καθώς τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται με την ηλικία -δέχονται συνεχείς επιδρομές από τον αντιστρόφως ανάλογο αριθμό ελευθέρων ριζών-, το δέρμα χάνει τον πιο πολύτιμο σύμμαχό του, ο χρόνος και η κούραση αποτυπώνονται σε ένα δέρμα που γίνεται πιο λεπτό και πιο χαλαρό. Η νέα επανορθωτική κρέμα Νεότητας Χρυσός Κρόκος της KORRES επαναφέρει την ελαστικότητα του δέρματος με έντονη αίσθηση lifting, μειώνει ορατά την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ κάνει το πρόσωπο να δείχνει αναζωογονημένο, πιο γεμάτο και λαμπερό, καθώς επωφελείται από το μηχανισμό 48ωρης ενυδάτωσης.

Εκτός από τον πολύτιμο κρόκο Κοζάνης, η νέα κρέμα προσώπου περιέχει το κολλαγόνο φυτικής προέλευσης από το Skin Tree (aka Mimosa Tenuiflora), το οποίο και εισάγει στη λίστα δραστικών συστατικών της KORRES. Παρόμοιο με το κολλαγόνο που φυσικά παράγει ο οργανισμός και το οποίο δίνει στο δέρμα σχήμα, εμποδίζει την απώλεια νερού, συγκρατώντας την υγρασία και βοηθώντας το δέρμα να δείχνει απαλό, γεμάτο, φρέσκο.

Το Ελληνικό σαφράν που ανθίζει για μόλις 20 ημέρες στα ατελείωτα μωβ λιβάδια των χωριών της Κοζάνης, γίνεται η πρώτη ύλη για το φρέσκο εκχύλισμα κρόκου της πρώτης ημέρας. Αυτό ενσωματώνεται στη φόρμουλα εντός 24 ωρών από τη στιγμή της εκχύλισης, ώστε να διατηρεί το μέγιστο της αντιοξειδωτικής δύναμής του. Παράλληλα, το δέρμα αποκτά το δικό του απόθεμα νερού χάρη στο WaterPatch Complex, που απελευθερώνει ενυδατικά στοιχεία για τουλάχιστον 48 ώρες μαζί με μία δόση αναζωογονητικής «ενέργειας». Το copper complex που εστιάζει στις ρυτίδες, το εκχύλισμα spilanthes acmella για άμεσο lifting effect και οι β-γλυκάνες που ενδυναμώνουν τη φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, ασκούν τη δική τους θετική επίδραση στο δέρμα που φαίνεται σα να επωφελήθηκε από μία ισχυρή δόση λάμψης και κολλαγόνου.

Η Επανορθωτική Κρέμα Νεότητας Χρυσός Κρόκος είναι μία κρέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, μέρα και νύχτα. Συνδυάζεται ιδανικά με το Ελιξήριο Νεότητας για το πρόσωπο και για τα μάτια, για ανεκτίμητης αξίας ορατά αποτελέσματα ενάντια σε όλα τα σημάδια γήρανσης.

Η Ελληνική εταιρεία KORRES για μία ακόμη φορά αποδεικνύει παγκοσμίως την πολύτιμη αξία των ελληνικών προϊόντων, συστατικών. Αξιοποιώντας αυτό το σπάνιο συστατικό που φιλοξενεί η ελληνική γη, το μωβ λουλούδι του Κρόκου Κοζάνης που ανθίζει  μόλις μία φορά το χρόνο. 

Αξίζει να αναφερθούμε στον τρόπο παραγωγής του κρόκου Κοζάνης, ένα λουλούδι που ανθίζει στην περιοχή της Κοζάνης, σε ατελείωτες μωβ εκτάσεις που έχουν διάρκεια ζωής περίπου 20 ημερών, κάθε Οκτώβριο. Οι ντόπιοι καλλιεργητές ξεκινούν με την ανατολή του ηλίου τη συλλογή των ανθέων οπότε και τα φυτικά έλαια του κρόκου βρίσκονται στην υψηλότερη συγκέντρωσή τους -μία διαδικασία πολύωρη, χειρωνακτική.

Στο τέλος της ημέρας τα κροκοχώραφα φαντάζουν πια γυμνά, όμως το επόμενο πρωί έχουν πάλι τη μαγευτική όψη μιας μωβ θάλασσας. Την ίδια ημέρα της συλλογής, στην οικεία κάθε παραγωγού, ξεχωρίζουν τα πέταλα από τους στήμονες και τα στίγματα, με εξαιρετική επιμέλεια. Ακολουθεί η ξήρανση των στιγμάτων. Εργασία που απαιτεί πείρα και τέχνη, προκειμένου ο κρόκος να ξεραθεί φυσιολογικά και να διατηρήσει αναλλοίωτες τις ιδιότητές του -ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χρώμα και άρωμα. 150.000 άνθη απαιτούνται για 1 κιλό αποξηραμένων στιγμάτων -αναλογία που δικαίως αποδίδει στον Κρόκο Κοζάνης τον τίτλο του χρυσαφιού της ελληνικής γης. 

Αυτό το χρυσάφι της ελληνικής γης μπορεί να βρει κανείς στη νέα επανορθωτική κρέμα Νεότητας Χρυσός Κρόκος της KORRES. Μία συνεργασία της KORRES με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης που εντάσσεται στο δίκτυο ηθικών συνεργασιών που πραγματοποιεί η συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία ομορφιάς που μας κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό. Η προσπάθεια αυτή στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες από 20 χωριά γύρω από την Κοζάνη, κάνει περήφανη τη χώρα μας σε κάθε άκρη της γης και ευχαριστεί κάθε γυναίκα, χαρίζοντας υγιές, λαμπερό αποτέλεσμα, στην όψη της επιδερμίδας.

SHARE