γυναίκα με γκρίζα μαλλιά
Sarah Harris /Φωτογραφία: Shutterstock
ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ

Πώς θα αφήσεις τα γκρίζα μαλλιά να μεγαλώσουν όμορφα -5 συμβουλές από color expert


Τα γκρίζα μαλλιά ήταν κάποτε ταμπού στις γυναίκες. Ωστόσο, πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες αγκαλιάζουν τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και τα φυσικά τους μαλλιά με την πάροδο του χρόνου.

Άλλες σε πιο νεαρή ηλικία, άλλες σε μεγαλύτερη, οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν γκρίζα, ασημένια μαλλιά. Άλλες επιλέγουν να τα καλύψουν κλείνοντας ραντεβού στον κομμωτή τους, ενώ άλλες επιλέγουν να τονίσουν την φυσικότητά τους.

Πώς όμως μπορεί μια γυναίκα να αφήσει τα φυσικά της γκρίζα μαλλιά και να έχει ένα ωραίο, άρτιο αποτέλεσμα;

Η μετάβαση από τα βαμμένα μαλλιά στα φυσικά, γκρίζα μπορεί να είναι δύσκολη. Έτσι, color experts δίνουν μερικές συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν αυτό το βήμα.

Δημιούργησε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με έναν ειδικό

Για να μην διακινδυνεύσεις την υγεία των μαλλιών σου, πρέπει να κάνεις μερικά ραντεβού στο κομμωτήριο με έναν colorist. Δεν θα είναι μια γρήγορη διαδικασία, αναφέρει η celebrity colorist, Abby Haliti

Αγκάλιασε τις ανταύγειες

Οι ανταύγειες δίνουν διάσταση στα μαλλιά και ξεκινούν τη διαδικασία του «ανοίγματος» στο χρώμα. Το balayage είναι μια πιο ήπια τεχνική για ανταύγειες, έτσι είναι πιο απλό να αγκαλιάσεις πιο αργά τα φυσικά, γκρίζα μαλλιά.

Επίλεξε color-safe προϊόντα

Αν δεν έχεις ξανακάνει ανταύγειες, θα αλλάξεις τη ρουτίνα σου. Οι βαμμένες τρίχες θέλουν περιποίηση και ειδικά σαμπουάν για να μην οξειδωθούν.

Κάντα λαμπερά για να καλύψεις την ρίζα

Με μια θεραπεία glaze που είναι στην ουσία ένα ημιμόνιμο χρώμα το οποίο καλύπτει τα μαλλιά, δώσε λάμψη και κάντα πιο στιλπνά. Θα είναι η καλύτερη μετάβαση από την προηγούμενη βαφή στη φυσική, ανάπτυξη της τρίχας.

Κουρέψου

Αν έχεις μακριά μαλλιά, δοκίμασε ένα κομψό, κοντό κούρεμα που θα επιταχύνει τη διαδικασία. Άλλωστε το νέο χρώμα, θέλει και νέο hair style. Δεν χρειάζεται ριζική αλλαγή, ωστόσο, και η παραμικρή να δώσει νέα διάσταση και υφή.

SHARE