La Prairie, Pure Gold
La Prairie, Pure Gold
15|04|2021 17:46
SHARE
LA PRAIRIE

Η La Prairie εμπνέεται από τη μαγεία της Χρυσής Ώρας και παρουσιάζει την ανανεωμένη Pure Gold συλλογή


Συναρπαστικό, μαγευτικό, το αξιοθαύμαστο μεγαλείο των Ελβετικών Άλπεων.

Η αρχαία ορυκτότητά τους, ο αιώνιος χιονισμένος μανδύας τους, οι υψηλές κορυφές τους συνωμοτούν για να κατακτήσουν τις καρδιές εκείνων που έχουν την τύχη να τις κοιτάξουν.

Και όμως αυτή η ομορφιά εξυψώνεται ακόμα περισσότερο όταν ο ήλιος αρχίζει να βυθίζεται χαμηλά στον ουρανό, όταν οι ακτίνες του απλώνονται και αγγίζουν όλη την όψη του βουνού. Είναι μια στιγμή που η ομορφιά επιβάλλεται - αναμφισβήτητη. Είναι μια στιγμή που εκπέμπει μια ιδιαίτερη λάμψη - μια λάμψη όπως καμία άλλη. Φευγαλέα, η ώρα που η ομορφιά ανυψώνεται σε χάρη - η χάρη της χρυσής ώρας στην καρδιά των Άλπεων.

ΤΟ PURE GOLD DIFFUSION SYSTEM

Εμπνευσμένη από αυτήν τη φευγαλέα στιγμή της χρυσής ώρας, η La Prairie επιδιώκει να αναδημιουργήσει τη μοναδική της λάμψη και να τη μεταδώσει στο δέρμα. Ο Οίκος φιλοδοξεί να εμποτίσει το δέρμα με λάμψη, σαν να ακτινοβολεί από μέσα.

Ένα πολύτιμο, σπάνιο συστατικό μπορεί να μεταδώσει αυτήν την αδιαμφισβήτητη ομορφιά: ο χρυσός. Ένα ευγενές μέταλλο που, η ζεστή, κολακευτική του λάμψη αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, σταθερά, με επιμονή. Χαρίζει τη λάμψη του σε λαμπερές κορυφές.

Ο χρυσός διαθέτει μοναδικές ιδιότητες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο ορυκτό. Η απαράμιλλη απόχρωσή του οφείλεται στα ηλεκτρόνια που απορροφούν το μπλε φως και αντανακλούν το συμπληρωματικό κίτρινο φως ως ζεστό τόνο, παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στο λαμπερό δέρμα.

Ωστόσο, η λάμψη του χρυσού δεν είναι μόνο ανακλαστική. Η ιδιαιτερότητα της επιφανειακής δομής του, καθιστά δυνατή την προσθήκη ενεργών συστατικών σε μικροσκοπικά στρογγυλά σωματίδια χρυσού. Αυτά τα δραστικά συστατικά στη συνέχεια, όταν αλληλεπιδρούν με το δέρμα, απελευθερώνονται από τα σωματίδια χρυσού με χρονικά ελεγχόμενο τρόπο, παρέχοντας μια σταθερή διάχυση, ιδιαίτερα κατάλληλη για αποδυναμωμένο δέρμα.

Το δέρμα που είναι εύθραυστο, λεπτό, ξηρό, τραχύ και θαμπό, έχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Τόσο οι περιβαλλοντικές συνθήκες όσο και οι φυσιολογικές βιολογικές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την εύθραυστη κατάσταση. Όταν το δέρμα αποδυναμώνεται, γίνεται λιγότερο δεκτικό στα θρεπτικά συστατικά, οδηγώντας σε επιβράδυνση των διαδικασιών ανανέωσης.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την ιδιαιτερότητα του αποδυναμωμένου δέρματος, η La Prairie ανέπτυξε ένα νέο και αποκλειστικό Pure Gold Diffusion System, σχεδιασμένο να παρέχει άμεση λάμψη και συνεχή τροφοδότηση δύο βασικών συστατικών αναπλήρωσης για να αντισταθμίσει την απώλεια δεκτικότητας του δέρματος. Το σύστημα Pure Gold Diffusion λειτουργεί σε μια σειρά ενεργειών τριών φάσεων. Πρώτα έρχεται η άμεση εναπόθεση σωματιδίων χρυσού στην επιφάνεια του δέρματος για να προσφέρει την εμφάνιση της στιγμιαίας λάμψης. Ακολουθεί μια έντονη έγχυση ενεργών συστατικών αναπλήρωσηςσεελεύθερημορφή.

Μετά την εφαρμογή, τα ενεργά συστατικά διεισδύουν αμέσως στο δέρμα και ξεκινούν τη θρέψη και την αναζωογόνηση του δέρματος. Τέλος, μια σταδιακή απελευθέρωση των ενεργών συστατικών αναπλήρωσης που συνδέονται με νανοσωματίδια χρυσού ολοκληρώνει την ακολουθία. Μόλις απελευθερωθούν, διεισδύουν στο δέρμα με ελεγχόμενη έγχυση για να διασφαλιστεί η συνεχής παροχή δραστικών συστατικών στο δέρμα υποστηρίζοντας περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση του δέρματος.

Το δέρμα αναζωογονείται, ανανεώνεται, εμπλουτίζεται.

Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ PURE GOLD

Η πολυδιάστατη αισθητηριακή εμπειρία της Συλλογής Pure Gold ξεκινά με την λαμπερή φόρμουλα του Pure Gold Radiance Concentrate. Ένα πλούσιο υγρό, που ακτινοβολεί, με την υπόσχεση της πολυτελούς αίσθησης που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την εφαρμογή. Σταγόνα σταγόνα, αγκαλιάζει το δέρμα, αφήνοντας μια διακριτική αίσθηση καθαρότητας του χρυσού. Η πλούσια υφή της κρέμας Pure Gold Radiance και της κρέμας ματιών Pure Gold Radiance Eye Cream θυμίζει χιονισμένη κορυφή στην καρδιά των Άλπεων, υπονοώντας τον πλούτο που περιέχεται στο εσωτερικό της κάθε κρέμας. Κάθε δημιουργία της Συλλογής Pure Gold έχει ένα διακριτικό άρωμα που έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώσει το μοναδικό άρωμα των Ελβετικών βουνών, το σούρουπο.

Το λεπτό, διακριτικό άρωμα της Συλλογής Pure Gold θέτει τον τόνο για μια ξεχωριστή, λαμπρή εμπειρία, ενώ η τελετουργία Pure Gold προσφέρει τόσο άμεση λάμψη όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη για το δέρμα, με τρεις ξεχωριστές φόρμουλες που έχουν σχεδιαστεί για να εμποτίσουν τη χάρη της χρυσής ώρας. Το δέρμα εμπλουτίζεται άμεσα με την εμφάνιση μιας υγιούς νεανικής λάμψης, σα να ακτινοβολεί εκ των έσω. Με την πάροδο του χρόνου, η συνολική δομή του βελτιώνεται. Η λάμψη αποκαθίσταται και ο αντίκτυπος των περιβαλλοντικών και φυσιολογικών αλλαγών μετριάζεται.

Με τη Συλλογή Pure Gold, το δέρμα φαίνεται αναζωογονημένο, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο - διαχέοντας τη χάρη της χρυσής ώρας.

PURE GOLD RADIANCE CONCENTRATE

Ένας ιδιαίτερα πλούσιος ορός, που παρέχει άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη στο δέρμα για μια άνευ προηγουμένου λάμψη. Η σύνθεση, εμπλουτισμένη με το Pure Gold Diffusion System, έχει σχεδιαστεί για να εξομαλύνει το δέρμα και να τελειοποιήσει την υφή του, να αναζωογονήσει την εμφάνισή του και να βοηθήσει στην ομοιόμορφη απόχρωση του δέρματος.

PURE GOLD RADIANCE CREAM

Αυτή η πλούσια πολυτελής ενυδατική κρέμα αναγεννά την επιδερμίδα με τη λάμψη καθαρού χρυσού, επιστρέφοντας μια λάμψη στο δέρμα που έχει χαθεί με την πάροδο του χρόνου . Αυτή η κρέμα, εμπλουτισμένη με το Pure GoldDiffusion System, παρέχει θρεπτικά συστατικά, λειαίνει το δέρμα, αναδεικνύει την υφή του, ανακουφίζει και ενυδατώνει βαθιά.

PURE GOLD RADIANCE EYE CREAM

Η La Prairie αποτυπώνει τη λαμπερή λάμψη της νεότητας με την Pure Gold Radiance Eye Cream, εμπλουτισμένη με το Pure Gold Diffusion System. Η περιοχή των ματιών είναι αμέσως πιο φωτεινή, βαθιά ενυδατωμένη και φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται με την πάροδο του χρόνου.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΧΑΡΗ

Το όραμα της La Prairie - η ίδια η αποστολή της - είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο ομορφιάς χωρίς χρονικά όρια - έναν κόσμο διαχρονικής ομορφιάς. Είναι λοιπόν φυσικό να συνεχίζει αυτήν την επιδίωξη μέσα από την πολυτέλεια με έναν σκοπό, ο οποίος, όπως ο ίδιος ο Οίκος, επιδιώκει να ξεπεράσει τα όρια του χρόνου.

Το όραμα της πολυτέλειας της La Prairie είναι η ίδια η ταυτότητά της – μια πολυτέλεια που δεν αποτελείται μόνο από την εξαίρετη δεξιοτεχνία, αλλά και από την πολιτισμική και ηθική της υπόσταση. Η La Prairie αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο, πιο όμορφο μέρος. Το όραμά της επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει να ονειρεύεσαι, να φιλοδοξείς - μια απόλαυση για το σήμερα και μια απόλαυση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Η La Prairie διαιωνίζει την εμπειρία της χάρης της χρυσής ώρας με τα πρώτα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία της. Το μεταλλικό περίβλημα και το καπάκι κάθε δημιουργίας έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούνται για πάντα. Μόνο τα λεπτεπίλεπτα, ανακυκλώσιμα γυάλινα φιαλίδια που περιέχουν τις συνθέσεις, μόλις αδειάσουν, προορίζονται να αντικατασταθούν από νέα.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ

Με την κυκλοφορία της Συλλογής Pure Gold, η La Prairie μπαίνει σε μια νέα εποχή στην προσπάθειά της να δώσει σκοπό και να δημιουργήσει θετική αλλαγή με μια πιο ουσιαστική πολυτέλεια. Είναι επίσης η τέλεια στιγμή για να γιορτάσουμε τη δέσμευση της La Prairie για σεβασμό και διατήρηση της ομορφιάς της γενέτειράς της, της Ελβετίας.

Με την ευκαιρία αυτή, η La Prairie είναι υπερήφανη που ανακοινώνει ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον φυσικό πλούτο. Με την πληθώρα τεράστιων λιμνών, η Ελβετία είναι μια χώρα γεμάτη κρυστάλλινα νερά συνώνυμη με την καθαρότητα, την ποιότητα και την ομορφιά. Είναι επίσης η χώρα των τεράστιων αλπικών παγετώνων, οι οποίοι επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή καθώς είναι μάρτυρες των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη- και των επιπτώσεων του χρόνου.

Με την αγάπη για το περιβάλλον και τη γενέτειρά της και ευγνώμων για την έμπνευση που παρέχει, η La Prairie επέλεξε να γίνει συνεχής προστάτης του τμήματος Glaciology του Πανεπιστημίου ETH Ζυρίχης για να εφαρμόσει ένα διαχρονικό όραμα στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την έρευνα που σχετίζεται με τους παγετώνες και διεξάγεται στο νούμερο ένα πανεπιστήμιο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

Η επιστήμη είναι ένα πρίσμα μέσω του οποίου η La Prairie βλέπει τον κόσμο. Η επιστημονική έρευνα αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση της ελβετικής φύσης τώρα αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Ως μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου στη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το ETH Ζυρίχης είναι ο τέλειος μακροπρόθεσμος συνεργάτης που δίνει απτή ουσία στο σκόπιμο και μακροπρόθεσμο όραμα του Οίκου.

Ο νέος ρόλος της La Prairie ως προστάτης της έρευνας για τους παγετώνες στο Πανεπιστήμιο θα επιτρέψει με άμεσο αποτέλεσμα την υποστήριξη δύο πρωτοποριακών πρωτοβουλιών παρακολούθησης των παγετώνων.

Επί του παρόντος, η παρακολούθησή τους διεξάγεται δύο φορές το χρόνο - στο τέλος του χειμώνα και του καλοκαιριού, αντίστοιχα. Το ETH ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα πρωτοβουλία παρακολούθησης που θα επιτρέπει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας ακριβέστερες μετρήσεις. Επιπλέον, οι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες του ETH θα παράγουν τρισδιάστατες πληροφορίες για τους εσωτερικούς χώρους των παγετώνων, με στόχο την ανίχνευση πιθανών συστάδων νερού που μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες εάν απελευθερωθούν ξαφνικά. Παρακολουθώντας την τήξη των παγετώνων και εντοπίζοντας πιθανούς κινδύνους, το ETH θα παράσχει ουσιαστικά ευρήματα, καθοριστικά για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους παγετώνες και θα προβλέψει θετικές λύσεις για το αύριο.

Αυτές οι πρωτοβουλίες του ETH - η αφετηρία πολλών άλλων κοινών έργων και επιχειρήσεων που υποστηρίζονται άμεσα από τη La Prairie - όχι μόνο προσπαθούν να προστατεύσουν το εικονικό τοπίο της Ελβετίας για τις επόμενες γενιές, αλλά ανοίγουν επίσης το δρόμο για άλλες ορεινές περιοχές σε όλες τις ηπείρους να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη σημαντική έρευνα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη διασφάλιση της διατήρησης αυτών των παγωμένων τοπίων, ένα ουσιαστικό μέρος του εκπληκτικού αλπικού τοπίου που ενέπνευσε τη Συλλογή Pure Gold - από την Ελβετία για όλο τον κόσμο.

ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Μεταξύ της αφαίρεσης και της μορφοποίησης, η καλλιτέχνης Carla Chan που γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ δημιουργεί εμπειρίες απόδρασης, προβάλλοντας τον θεατή σε έναν αισθησιακό κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η κίνηση. Το θέμα της προτίμησης της καλλιτέχνιδας – η φύση - είναι για εκείνη μια ατέρμονη πηγή έμπνευσης που ζωντανεύει σε εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από πραγματικές σε φανταστικές. Για να το επιτύχει, παίζει με την έννοια του χρόνου, το βασικό συστατικό της καλλιτεχνικής της πρακτικής.

Με αφορμή τη συνεργασία της με τη La Prairie, η Carla Chan προσκλήθηκε σε μια μοναδική κατοικία για έναν καλλιτέχνη - την πρώτη για τον ελβετικό πολυτελή Οίκο - μέσα στα παρθένα ελβετικά τοπία με θέα το υπέροχο Matterhorn: Το Monte Rosa Hut

Ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων, το οίκημα καλωσόρισε την Carla και την προσκάλεσε να προβληματιστεί για αυτό το μαγευτικό περιβάλλον, των αμέτρητων διαφορετικών τοπίων που ζουν με το ρυθμό της φύσης και τους κύκλους του φωτός. Με την ονομασία "Rock Crystal" και με εξωτερικούς τοίχους από ανακλαστικό αλουμίνιο, το οίκημα συνδυάζει απαλά τις μοντέρνες γραμμές με τις κορυφές των Άλπεων. Αυτό το συναρπαστικό οικοδόμημα που σχεδιάστηκε από το ETH Ζυρίχης - το οποίο η La Prairie υποστηρίζει από το 2019 – έχει ενεργειακή αυτάρκεια, καθιστώντας το σύμβολο του περιβαλλοντισμού.

Για τη La Prairie, η καλλιτέχνης συνέλαβε και αναδημιούργησε τη χρυσή ώρα: εκείνη τη στιγμή που σηματοδοτεί το κλείσιμο της ημέρας, στην οποία το φως υπερβαίνει το τοπίο σε μια λαμπερή χορογραφία χρωμάτων. Η ιδέα ήταν να συλλάβει την κίνηση του χρόνου, που αποκαλύπτεται από την καμπύλη του φωτός. Με έντονες διακυμάνσεις, αποτυπώνεται η λάμψη της χρυσής ώρας λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Ταυτόχρονα, οι σκιές χορεύουν και επαναπροσδιορίζουν το χώρο πριν εξαφανιστούν.

Είναι αυτή τη στιγμή που όλες οι γραμμές μεταμορφώνονται από τις χρυσές ακτίνες φωτός που προβάλλει η Carla Chan στην καλλιτεχνική της δημιουργία για τη La Prairie: Space between the Light Glows. Αναδημιουργώντας τη χρυσή ώρα, η Carla Chan προσφέρει μια στιγμή βαθιάς ομορφιάς που προσκαλεί στοχασμό. Ο χρόνος και ο χώρος συγχωνεύονται, προσφέροντας την αίσθηση του αιώνιου.

SHARE