La Prairie
La Prairie
01|08|2021 18:30
SHARE
LA PRAIRIE SKIN CAVIAR

Ο Ελβετικός οίκος La Prairie παρουσιάζει τη νέα προσθήκη στη θρυλική συλλογή Skin Caviar


Τα όνειρα αναδύονται από το σκοτάδι, όταν η νύχτα επιβάλει τον εαυτό της. Στη διάρκεια της νύχτας, τα ασήμαντα πράγματα της ζωής φθίνουν και χάνονται, ενώ τα αινιγματικά και τα μυστηριώδη ξεδιπλώνονται, δίνοντας χώρο στη δημιουργία να αναπτυχθεί με απόλυτη διαύγεια.

Σε αυτήν τη διαύγεια, ένα μόνο, έντονο χρώμα, το μπλε του κοβαλτίου, περιβάλλει τα όνειρα της δημιουργικότητας. Το χρώμα της θηλυκότητας, της τόλμης, της δύναμης· ένα χρώμα που λαχταρά να αναδειχθεί. Το χρώμα της ζωής τη νύχτα - Η νύχτα του κοβαλτίου.

Η ΚΡΥΦΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΑΒΙΑΡΙΟΥ

Στα αχαρτογράφητα βάθη της νύχτας, οι επιστήμονες της La Prairie ανακάλυψαν ένα απροσδόκητο, μυστηριώδες συστατικό του χαβιαριού. Τη σπάνια, φυσική ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό περιζήτητο για την απαράμιλλη αποτελεσματικότητά του στην εξάλειψη των λεπτών γραμμών, το οποίο, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθεί και να συντηρηθεί. Υπάρχει μόνο στο σκοτάδι. Μόλις έρθει σε επαφή με το φως, παύει εντελώς να υπάρχει.

Οι επιστήμονες της La Prairie ήταν αποφασισμένοι να αναδείξουν την κρυφή δύναμη του χαβιαριού που δεν περιορίζεται μόνο στην ανόρθωση και τη σύσφιξη. Το Caviar Retinol συντίθεται αποκλειστικά για τη La Prairie από λιπίδια και ρετινόλη χαβιαριού. Λαμβάνεται μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης διαδικασίας εκχύλισης, η οποία δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την εξαγωγή και συντήρηση τόσο των λιπιδίων όσο και της ρετινόλης χαβιαριού. Χάρη σε αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό, το Caviar Retinol της La Prairie αξιοποιεί επίσης την αποτελεσματικότητά του στην εξάλειψη των λεπτών γραμμών: μια αποτελεσματικότητα που φτάνει στο αποκορύφωμά της τις νυχτερινές ώρες.

Πολλές διεργασίες της επιδερμίδας ακολουθούν το κιρκαδικό ρολόι του οργανισμού, παρουσιάζοντας τη μέγιστη και τη χαμηλότερη έντασή τους στη διάρκεια ενός 24ώρου. Στη διάρκεια της νύχτας, η επιδερμίδα επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην ανάπλαση, ενώ στη διάρκεια της ημέρας, στην προστασία.

Το σκοτάδι της νύχτας γίνεται η αφορμή για δημιουργία, με αποκορύφωμα τη σύνθεση κολλαγόνου και την ανανέωση της επιδερμίδας. Ενώ, όμως, η δημιουργία κορυφώνεται τη νύχτα, το ίδιο ισχύει και για τη μείωση της διαπερατότητας του επιδερμικού φραγμού, καθώς το δέρμα έχει «ρίξει» τις άμυνες του. Αυτό κάνει το δέρμα πιο επιρρεπές στην απώλεια νερού τις νυχτερινές ώρες. Με το πέρασμα του χρόνου, η κορύφωση της δημιουργίας φθίνει, με αποτέλεσμα τη μείωση της πυκνότητας του δερματικού εξωκυτταρικού ιστού, καθώς και τη μείωση της λειτουργικότητας της επιδερμίδας. Παράλληλα, η μείωση της διαπερατότητας του επιδερμικού φραγμού αυξάνεται περαιτέρω, με αποτέλεσμα την υπερβολική απώλεια νερού. Οι βλάβες της επιδερμίδας συσσωρεύονται, επιφέροντας μια επιταχυνόμενη μείωση της ζωντάνιας της.

Εμπλουτισμένο με Caviar Retinol, το Skin Caviar Nighttime Oil έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε συνδυασμό με τους φυσικούς κιρκαδικούς ρυθμούς της επιδερμίδας ώστε να συμβάλλει στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων που προκαλεί το γήρας, ενώ η ελαιώδη σύνθεσή του δημιουργεί έναν άμεσο προσωρινό εξωτερικό επιδερμικό φραγμό για την ελαχιστοποίηση της απώλειας υγρασίας.

Το Skin Caviar Nighttime Oil μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ λειαίνει την όψη της επιδερμίδας και αποκαθιστά τη σφριγηλότητα της. Τέλος, ως επιστέγασμα της βραδινής τελετουργίας περιποίησης, η σύνθεσή του θωρακίζει την υγρασία και τα δραστικά συστατικά από προηγούμενες θεραπείες στο εσωτερικό της επιδερμίδας, ενισχύοντας τα αποτελέσματα της τελετουργίας. Παράλληλα, προσφέρει ενίσχυση που διαρκεί στον επιδερμικό φραγμό, ενυδατώνοντας την επιδερμίδα.

Το Skin Caviar Nighttime Oil περιλαμβάνει το Αποκλειστικό Κυτταρικό Σύμπλεγμα της La Prairie, το οποίο ενσωματώνεται για πρώτη φορά μέσα σε ένα λάδι. Εμπνευσμένο από το καινοτόμο έργο του Δρ. Paul Niehans γύρω από την αναζωογόνηση της επιδερμίδας που επιτέλεσε στην περίφημη Clinique La Prairie, το Αποκλειστικό Κυτταρικό Σύμπλεγμα επαναφέρει τη ζωντάνια και την ενέργεια της επιδερμίδας. Στοχεύει σε βασικά στοιχεία για μια αναζωογονημένη εμφάνιση.

Η ΒΡΑΔΙΝΗ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ SKIN CAVIAR

Η βραδινή τελετουργία περιποίησης Skin Caviar ξεκινά με απόλυτα καθαρή επιδερμίδα. Στη συνέχεια, μερικές σταγόνες Skin Caviar Essence-in-Lotion συμβάλλουν στην καταπράυνση και την προετοιμασία της επιδερμίδας για τις θεραπείες που θα ακολουθήσουν.

Σειρά έχει το εμπλουτισμένο με Caviar Premier και Caviar Absolute, Skin Caviar Liquid Lift, για ασυναγώνιστη ανόρθωση και ορατή επανάκτηση του όγκου της επιδερμίδας.

Ακολουθεί το Skin Caviar Eye Lift με τη σύνθεση Caviar Premier για αναζωογόνηση, ανόρθωση και επαναπροσδιορισμό της περιοχής των ματιών. Απολαύστε την αίσθηση ανόρθωσης στα μάτια με το εμπλουτισμένο με το Caviar Premier, Skin Caviar Luxe Eye Cream.

Ολοκληρώστε την τελετουργία με το Skin Caviar Nighttime Oil, την τελευταία κίνηση της νύχτας. Πλούσια και μεταξένια, η σύνθεσή του καταπραΰνει και απαλύνει την επιδερμίδα προσφέροντας μια αίσθηση απόλυτης απόλαυσης. Με την πάροδο του χρόνου, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες εμφανίζονται μειωμένες, η επιδερμίδα δείχνει σφριγηλή και η υγρασία παραμένει θωρακισμένη στις εσωτερικές στιβάδες της, παρατείνοντας τη φευγαλέα δραστικότητα του χαβιαριού πέραν των βραδινών ωρών.

ΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΛΥΜΜΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

Όταν η Niki de Saint Phalle παρουσίασε το μπλε του κοβαλτίου στον οίκο La Prairie, η σύνδεση ανάμεσα στη Συλλογή Skin Caviar και την ιδιότητα του χρώματος να ανακαλεί συναισθήματα και αναμνήσεις κατέστη σαφής: μόνο το μπλε του κοβαλτίου ήταν κατάλληλο για τη Συλλογή Skin Caviar, δημιουργώντας αμέσως ένα εμβληματικό προϊόν.

Το μπλε του κοβαλτίου είναι η ίδια η προσωποποίηση της θηλυκότητας, της τόλμης και της δύναμης.

Της θηλυκότητας, επειδή το χαβιάρι είναι ζωή. Πράγματι, το χαβιάρι είναι η πεμπτουσία της ζωής συμπυκνωμένη, και τι πιο θηλυκό από την ενδυνάμωση της ίδιας της ζωής; Της τόλμης, επειδή ήταν καθαρή τόλμη ακόμη και που φανταστήκαμε να εμποτίσουμε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με χαβιάρι - μια τολμηρή, απροσδόκητη ιδέα. Της δύναμης, επειδή οι επιστήμονες στη La Prairie είχαν ανακαλύψει την εκπληκτική δυναμική του χαβιαριού και είχαν ενθουσιαστεί, ακόμη και παρασυρθεί, στην ιδέα να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες που είχε η ολοκαίνουρια επιστήμη του χαβιαριού.

Για το Skin Caviar Nighttime Oil, η La Prairie παρουσιάζει ένα μοναδικό βάζο σε χρώμα μπλε του κοβαλτίου που στο εσωτερικό του στεγάζει ένα αδιαφανές μαύρο δοχείο. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας έντονης αντίθεσης ανάμεσα στο μπλε κοβαλτίου και το απόλυτο σκοτάδι. Είναι ο ιδανικός συνδυασμός μορφής και λειτουργίας, με τις μινιμαλιστικές, καθαρές, εμπνευσμένες από το κίνημα Bauhaus γραμμές να αναδεικνύουν μια υπερσύγχρονη κατασκευή γυαλιού σε γυαλί, ειδικά σχεδιασμένη την προστασία των μυστηριωδών ιδιοτήτων του Caviar Retinol που βρίσκεται στο εσωτερικό.

ΕΝΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Το μπλε του κοβαλτίου, του οποίου το βάθος δεν παύει ποτέ να σαγηνεύει το βλέμμα, τιμήθηκε από καλλιτέχνες σε ολόκληρη την ιστορία της τέχνης.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης ψηφιακών τεχνών, Maotik, χρησιμοποιεί για τον οίκο της La Prairie την ψηφιακή γνώση, για να αναδείξει τη μοναδικότητα του μπλε του κοβαλτίου μέσα από ένα ταξίδι των αισθήσεων που μεταφέρει τον θεατή στα βάθη της νύχτας, εκεί όπου η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει όρια.

Για την έκδοση 2021 της έκθεση Art Basel στη Βασιλεία, ο Maotik δημιούργησε το Sense of Blue, μια συναρπαστική εγκατάσταση δομημένη σε τρία στάδια μέσω της οποίας ο θεατής καταδύεται σταδιακά στα βάθη της νύχτας. Μέσα στο αόρατο πλαίσιο υπάρχουν κρυμμένοι αισθητήρες βίντεο, προβολές βίντεο και ψηφιακοί αλγόριθμοι, για να προσφέρουν μια εμπειρία εμβύθισης που παντρεύει τη μινιμαλιστική αισθητική με την τεχνική πολυπλοκότητα. Ένα συναρπαστικό και διαδραστικό έργο στο οποίο οι κινήσεις των θεατών διαμορφώνουν το περιβάλλον τους μέσω μιας άυλης, μεταβαλλόμενης πτυχής φωτός.

Όντας ειδικός στα διαδραστικά περιβάλλοντα, ο Maotik αποτελεί μια κορυφαία προσωπικότητα του κόσμου των ψηφιακών τεχνών, ενός πεδίου που θέτει την τεχνολογική καινοτομία και τεχνογνωσία στην υπηρεσία της ομορφιάς. Πρόκειται για μια προσέγγιση που απηχεί το όραμα της La Prairie, όπου η τέχνη και η επιστήμη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ως διάλογος μεταξύ των δύο, το Sense of Blue θέτει τη νύχτα στην καρδιά μιας βελτιωμένης τελετουργίας ομορφιάς. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό έργο που αξιοποιεί όλες τις εποχές, το παρελθόν και το μέλλον, για να αφήσει το στίγμα του στο παρόν.

SHARE