APIVITA
APIVITA
ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Ένα υπέροχο ταξίδι στη Σαντορίνη με την Apivita και την Aegean Rebreath μου δίδαξε πολλά για το περιβάλλον


Το πρωινό ξύπνημα ήταν αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα 5:30 το πρωί, αφού το καράβι για Σαντορίνη είχε αναχώρηση στις 7 η ώρα.

Το δύσκολο δεν ήταν τόσο για εμένα, όσο για τα μικρά μου διδυμάκια, τα οποία φυσικά και πήρα μαζί μου σε αυτό το μοναδικό ταξίδι με την Apivita και την Aegean Rebreath, καθώς αυτή η αποστολή είχε σημαντικό σκοπό.

Η συνάντηση στο λιμάνι με όλη την ομάδα της Apivita και τους δικούς τους συνοδούς, έδειχνε από την πρώτη στιγμή πόσο τέλεια θα περάσουμε, τις επόμενες δύο ημέρες. Ο Σωτήρης, η Χριστίνα, ο Νίκος, η Μάρθα, η Άννα, η Δέσποινα, η Δήμητρα, όλοι με τις βαλίτσες στο χέρι και με έναν καφέ επιβιβαστήκαμε στο πλοίο με σκοπό να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο περιβάλλον, για ένα καλύτερο αύριο.

Ο σκοπός του ταξιδιού να προσφέρουμε εθελοντική εργασία, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath.

Αναλυτικότερα η Aegean Rebreath, μέλος του Οργανισμού «1% for the Planet», με την υποστήριξη ομάδας εθελοντών εργαζομένων της Apivita, προχώρησαν σε υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της Βλυχάδας, σε καθαρισμό της παραλίας Μονόλιθος με ταυτόχρονες μετρήσεις για την ύπαρξη μικροπλαστικών στην ακτή, σε ανέλκυση εγκαταλελειμμένων διχτυών στην ευρύτερη περιοχή ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάστηκαν οι Σταθμοί Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στη Βλυχάδα και στον Μονόλιθο.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους, για όλα αυτά που κατάφερε η Aegean Rebreath αλλά και εμείς, η ομάδα της Apivita να αποσύρουμε από τη θάλασσα και από τις ακτές. Ένας τεράστιος όγκος απορριμμάτων, πλαστικών και όχι μόνο, μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκε από μία ομάδα ανθρώπων, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, τα δικά μου παιδιά, αν και μόλις δύο χρονών μπήκαν αμέσως σε δουλειά. Έπιαναν στο χέρι τους ό,τι περιττό έβρισκαν εκτός της άμμου και το έριχναν στη σακούλα απορριμμάτων, με εμένα να κάνω έναν ακόμη έλεγχο για να δω αν είναι κάτι που δεν υπάρχει λόγος να συλλέξουμε. 

Ο λόγος που κάνω μία τέτοια αναφορά είναι για να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε στις νέες γενιές, από μικρή ηλικία ότι δε ρυπαίνουμε το περιβάλλον, αλλά προσπαθούμε να το διατηρούμε καθαρό. Έτσι, χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς, για το μέλλον, για τα παιδιά μας.

Αξίζει να αναφέρω ότι η Apivita, με την είσοδό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό «1% for the Planet» επιστρέφει στον πλανήτη το 1% των πωλήσεων της νέας αντηλιακής σειράς Bee Sun Safe, καθώς και το 1% των πωλήσεων του Apivita Experience Store και των
Apivita e-shop παγκοσμίως. Πρόκειται για μία δέσμευση η οποία μετατρέπει την απλή πράξη αγοράς ενός αντηλιακού προϊόντος Apivita από το ράφι ενός φαρμακείου, σε ουσιαστική πράξη στήριξης ενός περιβαλλοντικού σκοπού!

Μαζί με την ομάδα της Aegean Rebreath, η APIVITA φέτος θα ταξιδέψει το καλοκαίρι σε άλλα τέσσερα νησιά:

Aνάφη 16-18 Ιουλίου
Τήνος 3-5 Σεπτεμβρίου
Σύρος 17-19 Σεπτεμβρίου
Πάρος 15-17 Οκτωβρίου

Μπορεί η νέα εγκυμοσύνη μου να μη μου επιτρέπει να βρίσκομαι για φέτος το καλοκαίρι, στους υπόλοιπους προορισμούς για εθελοντική εργασία, όμως κρατάω στη μνήμη μου τις υπέροχες, μοναδικές στιγμές που έζησα με όλη την ομάδα της Apivita, στο όμορφο νησί της Σαντορίνης.

Κάποιες από αυτές είναι τα γέλια στο ταβερνάκι το πρώτο βράδυ, το αξέχαστο κρασί, με τα δικά μου παιδιά να απολαμβάνουν το φαγητό, και φυσικά τις άπειρες συζητήσεις για διάφορα θέματα, από τα νέα αντηλιακά Bee Sun Safe* της Apivita -τα οποία παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικά και σας προτείνω να δοκιμάσετε -, έως το πώς είναι η ζωή στην Ελβετία ή να ταξιδεύεις με δύο μωρά δύο χρονών, ενώ είσαι έγκυος στον 6ο μήνα!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, τα αντηλιακά Bee Sun Safe σέβονται την επιδερμίδα και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Έχουν «καθαρές» συνθέσεις που περιλαμβάνουν βιοαποκοδομήσιμα συστατικά και δεν περιέχουν φίλτρα που βλάπτουν τα κοράλλια. Η συσκευασία είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ευχαριστώ την Apivita για το μοναδικό ταξίδι αλλά και για όσα δίδαξε σε εμένα και την οικογένειά μου, για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο περιβάλλον.

P.S Σωτήρη, αυτή η φωτογραφία στο Viber Group, με αυτό το χαμόγελο αποτυπώνει το mood του ταξιδιού, παρά την κούραση της εθελοντικής εργασίας, οπότε, δεν γινόταν να μην τη χρησιμοποιήσω για να κλείσω αυτό το άρθρο.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους και αν βρεθείτε σε κάποια παραλία, μαζέψτε σε μία σακούλα ό,τι σκουπίδι βρείτε μπροστά σας. Είναι η καλή πράξη της ημέρας που υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο για όλους!

SHARE