fbpx Η Vichy στηρίζει τις γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης | BOVARY
γυναίκα σε εμμηνόπαυση
Φωτογραφία: Shutterstock
26|10|2020 08:50
SHARE
VICHY

Η Vichy στηρίζει τις γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης


Η Vichy, Νο 1 μάρκα αντιγήρανσης σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και πρωτοπόρος στην φροντίδα της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση διοργάνωσε ένα international webinar με θέμα How to better accompany your menopause patients. Μέσα από ομιλίες γυναικολόγων και δερματολόγων αλλά και από ένα εφ’ όλης της ύλης Live Q&A session ο στόχος ήταν ένας:

Να μάθει και να κατανοήσει η κάθε γυναίκα τι είναι η εμμηνόπαυση και πώς επηρεάζει τη ζωή της. Επιπλέον, να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει για να μειώσει στο μέγιστο της συνέπειές της στην καθημερινότητα, στην επιδερμίδα και κυρίως στην ψυχολογία της μιας και βασικό σύνθημα της μάρκας είναι το «Καμία παύση στην εμμηνόπαυση» .

Στο webinar αναλύθηκαν σε βάθος οι επιπτώσεις που έχει οργανικά η εμμηνόπαυση στο γυναικείο σώμα αλλά και οι επιπτώσεις και η μείωση αυτών στην επιδερμίδα.
Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα της επιδερμίδας και πως σχετίζεται με την περίοδο της εμμηνόπαυσης δόθηκε έμφαση στην αντίληψη της γυναίκας, στις βιολογικές επιπτώσεις και κλινικά συμπτώματα αλλά και σε σχετικές επιστημονικές μελέτες.

Μεταξύ των ομιλητών από όλο τον κόσμο ήταν και η διακεκριμένη Ελληνίδα Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη η οποία όπως δηλώνει «Οι γυναίκες περνούν ίσως πάνω από το ένα τρίτο της ζωής τους στην εμμηνόπαυση. Είναι σημαντικό να φροντίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός τους σε αυτή την περίοδο.»

Η Vichy για την εμμηνόπαυση
Με σύνθημα ΚΑΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ #nopauseatmenopause , η Vichy θεωρεί τον ερχομό της εμμηνόπαυσης ως μια καλή στιγμή για να επανεξετάσουν όλες οι γυναίκες τον τρόπο ζωής τους. Για την Vichy, δεν υπάρχει παύση στην εμμηνόπαυση και ο στόχος της είναι η δημιουργία ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων για τις ανάγκες των γυναικών σε κάθε στάδιό της. Κάθε γυναίκα το βιώνει με τον δικό της τρόπο και η Vichy θεωρεί καθήκον της να είναι στο πλευρό της καθ’όλη αυτή την εμπειρία με έναν οδηγό που λύνει όλες τις απορίες σχετικά με την εμμηνόπαυση αλλά και μετά από αυτή.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για την εμμηνόπαυση
Η εμμηνόπαυση αποτελεί σημείο καμπής στη ζωή της κάθε γυναίκας ενώ είναι σημαντικό ότι αφορά περίπου στο 1/3 της ζωής της. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η διακοπή της ωορρηξίας και η εξαφάνιση της εμμήνου ρύσης, ενώ πρίν την εμφάνισή της προηγείται το στάδιο της περιεμμηνόπαυσης.

Όταν μια γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες σταματούν να παράγουν οιστρογόνα, πράγμα που πυροδοτεί μια σειρά αλλαγών όχι μόνο σε επίπεδο αναπαραγωγικού συστήματος αλλά και γενικότερα.
Οι ορμονικές αλλαγές στην εμμηνόπαυση επηρεάζουν όλα τα συστήματα του γυναικείου οργανισμού. Αφορούν μεταξύ άλλων σε δέρμα, οστά, μύες, κεντρικό νευρικό σύστημα και μεταβολισμό. Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση ποικίλλουν με τα πιο διαδεδομένα είναι: εξάψεις, μειωμένη λίμπιντο, αλλαγές στο δέρμα και τα μαλλιά, αυπνία, εναλλαγές διάθεσης και κόπωση.

Πώς αλλάζει το δέρμα κατά την εμμηνόπαυση;
Το δέρμα κατά την εμμηνόπαυση γίνεται πιο λεπτό. Τα επίπεδα σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται, με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει χαλάρωση και οι ρυτίδες να γίνονται πιο βαθιές. Η παραγωγή λιπιδίων μειώνεται, και έτσι ενδέχεται στην αρχή να εμφανιστούν εξάρσεις ακμής και, αργότερα, η αίσθηση του να είναι ξηρή. Τέλος, στην περίοδο της εμμηνόπαυσης η επιδερμιδική κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται και οι αντιοξειδωτικές άμυνες του δέρματος αποδυναμώνονται. Το δέρμα φαίνεται πιο θαμπό, ενώ μπορεί να σχηματιστούν και περισσότερες σκούρες κηλίδες.

Οι γυναίκες παρατηρώντας όλες αυτές τις αλλαγές δεν ξέρουν συχνά πως πρέπει να αντιδράσουν. Στην πραγματικότητα όμως, το να κατανοήσουν πώς συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα για τη σωστή τους αντιμετώπιση.

Πώς μπορεί να αποτραπεί η γήρανση του δέρματος κατά την εμμηνόπαυση;
Για να μπορέσουν να περιοριστούν οι συνέπειες της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα θα πρέπει οι γυναίκες να ακολουθούν δύο χρυσούς κανόνες:

 1. Προσαρμογή του τρόπου ζωής στις νέες συνθήκες
   Περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο και απαραίτητη η χρήση αντηλιακού
   Υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, άθληση και αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ.
   Διαρκής ενυδάτωση του οργανισμού
   Κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε βιταμίνη Ε και τροφίμων πλούσια σε
  λιπαρά οξέα ωμέγα-3, τα οποία συμβάλουν στη θρέψη του δέρματος.
 2. Χρήση ειδικών προϊόντων περιποίησης
  Καθαρισμός, Ενδυνάμωση, Ενυδάτωση & Διόρθωση, Προστασία: αυτοί είναι
  οι 4 πυλώνες της περιποίησης της επιδερμίδας μιας γυναίκας στην
  εμμηνόπαυση.

Οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, όπως η σειρά Neovadiol της Vichy που αναπτύχθηκε ειδικά για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση με στόχο να αντισταθμίσει την απώλεια πυκνότητας & σφριγηλότητας. Επιπλέον, όλες οι σειρές προϊόντων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Η Vichy έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα το “No Pause at Menopause” , στο www.vichy.gr όπου προσφέρονται πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις γύρω από το θέμα της εμμηνόπαυσης. Εξειδικευμένοι επιστήμονες, από όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, διακεκριμένοι στο αντικείμενό τους, μιλούν ανοιχτά για το θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες. “No Pause at Menopause” σημαίνει “Καμία παύση στην Εμμηνόπαυση” γιατί στη Vichy έτσι το αντιμετωπίζουμε, ως τη συνέχεια στο υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον ταξίδι της ζωής.

#nopauseatmenopause

SHARE