Η έκθεση «Sculpting the Senses» της Iris van Herpen είναι ένα ταξίδι πέρα από τη μόδα
Η Iris van Herpen είναι ένα αερικό της μόδας. Το καταλάβαμε για ακόμη μία φορά στο πρόσφατο Met Gala, με το ονειρικό φόρεμα με τα ζωντανά bubbles που φορούσε η Eileen Gu από τη συλλογή «Seijaku» του 2016. Σε συνεργασία με το στούντιο A.A. Murakami στο Τόκιο, το φόρεμα διαθέτει 15.000 χειροποίητες ιριδίζουσες γυάλινες φυσαλίδες, καθεμία από τις οποίες τοποθετήθηκε και στερεώθηκε ξεχωριστά με υπεριώδες φως. Η Ολυμπιονίκης Eileen Gu φόρεσε μια ειδική εκδοχή του bubble dress στο φετινό Met Gala. Το φόρεμα μοιάζει να αιωρείται πάνω στο σώμα, με τις φυσαλίδες να θυμίζουν τον ανάλαφρο χορό των σαπουνόφουσκων.
Και τώρα που στις 16 Μαΐου εγκαινιάζεται η έκθεση «Sculpting the Senses» στο Μουσείο Brooklyn, έχουμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη ή να διακτινιστούμε νοερά στις αίθουσες του μουσείου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου για να δούμε από κοντά τις μοναδικές δημιουργίες που υπογράφει μία από τις πιο πρωτοποριακές σχεδιάστριες μόδας της γενιάς της.
Πώς μοιάζει το σάουντρακ της μόδας από το μέλλον; Δεν είναι μόνο ότι η Iris van Herpen θεωρείται πρωτοπόρος στη χρήση νέων τεχνολογιών. Ξεπερνά τα συμβατικά πρότυπα του ρούχου, συνδυάζοντας την παραδοσιακή υψηλή ραπτική με καινοτόμες τεχνικές. Η έκθεση διερευνά τη θέση του σώματος στον χώρο, τη σχέση του με την ένδυση και το περιβάλλον, αλλά και το μέλλον του σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία.
Διαβάστε περισσότερα στο THE FASHION BIBLE