Η έκθεση του οίκου Christian Dior υποδέχτηκε 700.000 θεατές | 0 bovary.gr
Η έκθεση του οίκου Christian Dior υποδέχτηκε 700.000 θεατές | 0 bovary.gr
CHRISTIAN DIOR

Η έκθεση του οίκου Christian Dior υποδέχτηκε 700.000 θεατές


Μια έκθεση, σαν ταξίδι στο χρόνο.

Η ιστορία ενός εκ των κορυφαίων οίκων μόδας που ύμνησε την θηλυκότητα αποτυπώθηκε σε μια έκθεση που διήρκησε έξι μήνες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών (Musée des Arts Décoratifs) στο Παρίσι.

Πάνω 300 φορέματα περίμεναν τους συνολικά 700.000 επισκέπτες της έκθεσης: φορέματα που κουβαλούν παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ολοι όσοι θέλησαν να γευτούν λίγη από την μαγεία της υψηλής ραπτικής (ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης σημείωσε ρεκόρ) όπως την υπηρετεί ο οίκος όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στον κόσμο της μόδας μπόρεσαν να δουν πώς τελικά το όραμα μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία και να γίνει κομμάτι της ιστορίας.

Σε πάνω από 3.000 τμ η ιστορία του οίκου Christian Dior ξεδίπλωσε όλες της τις διαστάσεις. Φορέματα που δημιουργήθηκαν από τον Christian Dior και τους διαδόχους του Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferré, Marc Bohan, Raf Simons, John Galiano και Maria Grazia Chiuri συνέθεσαν ένα παζλ υψηλής αισθητικής, εκλεκτικού στιλ και μοναδικότητας.

«Ενας οίκος τόσο σημαντικός, όσο ο οίκος Christian Dior αξίζει μια εκπληκτική έκθεση για να γιορτάσει τα 70 χρόνια παρουσίας του στον χώρο της μόδας. Στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών ( Musée des Arts Décoratifs) στο Παρίσι μια μαγευτική ρετροσπεκτίβα που παρουσιάζει πάνω από 300 δημιουργίες υψηλής ραπτικής καλεί τους επισκέπτες σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι ανακάλυψης του κόσμου του οίκου Christian Dior . Από το ξεκίνημα του οίκου μέχρι το σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο οίκος.

Instagram/Dior
Instagram/Dior

Ιστορίες ζωής και συναισθήματα, έμπνευση και δημιουργικότητα, μνήμη και μέλλον, εμπειρίες και θέλω, όραμα και παρελθόν: όλα έγιναν μια έκθεση με τίτλο «Christian Dior, ο σχεδιαστής του ονείρου».

Οι γυναίκες που επέλεξαν δημιουργίες του οίκου μπόρεσαν να γευτούν λίγο από το μεγάλο όνειρο του Christian Dior. Ενα όνειρο που μένει ακόμα ζωντανό. 

Instagram/Dior
Instagram/Dior
Instagram/Dior
Instagram/Dior
Instagram/Dior
Instagram/Dior