Χιλιάδες γυναίκες αγοράζουν αυτό το T-Shirt για έναν πολύ καλό λόγο  | 0 bovary.gr
Χιλιάδες γυναίκες αγοράζουν αυτό το T-Shirt για έναν πολύ καλό λόγο | 0 bovary.gr
TIME'S UP

Χιλιάδες γυναίκες αγοράζουν αυτό το T-Shirt για έναν πολύ καλό λόγο


Το μαύρο χρώμα έγινε το χρώμα του θάρρους στις Χρυσές Σφαίρες. «Τime’s up»: η φράση που έγινε το σύνθημα.

«Για πολύ καιρό, οι γυναίκες δεν ακούγονταν ή φοβούνταν να πουν την αλήθεια, εξαιτίας της δύναμης των ισχυρών αντρών στην κοινωνία. Αλλά ο χρόνος τους τελείωσε. Όλα τα κορίτσια που μας βλέπουν εδώ, θέλω να ξέρουν ότι υπάρχει μια νέα ημέρα στον ορίζοντα. Και όταν θα ξημερώσει αυτή η μέρα θα γίνει γιατί πολλές υπέροχες γυναίκες και κάποιοι υπέροχοι άνδρες, έδωσαν σκληρή μάχη για να μας οδηγήσουν εκεί που δεν θα χρειάζεται να ξαναπούμε το «Me too» ξανά. Το να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια μας είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε»: τα λόγια της Όπρα Γουίνφρει στην τελετή απονομής έγιναν εφαλτήριο δύναμης για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο εργασίας τους.

Το «Time’s up» είναι η φράση που συμπυκνώνει το «τέλος της σιωπής» των γυναικών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας.

Σημαντικές γυναίκες του πλανήτη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνατές φωνές τους, υποστηρίζοντας όσες δεν μπορούν να εκφράσουν δημόσια αυτό που ζουν πίσω από κλειστές πόρτες στον εργασιακό τους χώρο. 

Πάνω από 300 γυναίκες από το χώρο του θεάματος πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα κίνημα που έχει σημειώσει μεγάλη απήχηση και ήδη στο ταμείο του έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό που συνεχώς αυξάνεται (ήδη έχουν συγκεντρωθεί 16,1 εκατομμύρια δολάρια) και θα διατεθεί σε οργανισμούς και ιδρύματα για την προστασία των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Ενα Τ-Shirt σε λευκό και μαύρο με στάμπα «Time’s up» που κοστίζει 25 δολάρια έχει κατακτήσει μεγάλη μερίδα του διαδικτυακού κοινού και οι πωλήσεις του αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

TAGS