@Chanel
@Chanel
24|01|2018 14:19
SHARE
CHANEL

Ο ολάνθιστος κήπος της Chanel


Ο Karl Lagerfeld έφερε την Ανοιξη στο Παρίσι, μέσα στο Χειμώνα... 

Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι και η Chanel μεγαλούργησε, παρουσιάζοντας ένα σόου που άφησε στους παρευρισκόμενους μια αίσθηση... δροσιάς. 

Ο Karl Lagerfeld δεν παρουσίασε απλά τη συλλογή Spring-Summer 2018 Haute Couture της Chanel, αλλά κατάφερε να φέρει την Ανοιξη στο παγωμένο Παρίσι. 

Από το σκηνικό ως τις δημιουργίες της Chanel, όλα θύμιζαν ολάνθιστο κήπο, μύριζαν γιασεμί και τριαντάφυλλο, όπως τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές νύχτες σε κήπους με σιντριβάνια και πέργκολες γεμάτες λουλούδια. Οπως δηλαδή στο σκηνικό που είχε στήσει ο Karl Lagerfeld! 

 

 

Η γυναίκα Chanel άνθισε σαν λουλούδι

Η «γυναίκα Chanel» άνθισε μέσα από στρώματα μεταξωτού τούλι, σιφόν και οργαντίνας, διακοσμημένα με πούλιες, χάντρες, πέτρες και στρας.

Τα φτερά σκεπάζουν τους ώμους της γυναίκας Chanel ή τους αστραγάλους της καθώς αποτελούν το τελείωμα των τουίντ ή ματ-σατέν δημιουργιών. Η θηλυκότητά της εκφράζεται μέσω μιας παλέτας απαλών αποχρώσεων: Παλ ροζ, κοραλλί, λεμονί, πράσινο της μέντας, γκρι. 

Υπάρχουν όμως και πιο έντονα χρώματα όπως το μαύρο, το αστραφτερό ασημί, το φούξια, το έντονο πράσινο και το μπλε ηλεκτρίκ.

To θρυλικό τουίντ ταγιέρ μεταμορφώνεται

Κάτω από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, το θρυλικό τουίντ ταγιέρ γίνεται ανοιχτό ροζ ή λευκό. 

Το ίσιο ή ελαφρώς ανοιχτό σακάκι του έχει μια χαλαρή λαιμόκοψη, το μανίκι θυμίζει κιμονό, ο ώμος είναι πιο στρογγυλεμένος και η πλάτη είναι ελαφρώς καμπυλωτή, παραπέμποντας σε μια άλλη εποχή. 

Κάτω από το στήθος υπάρχουν δύο τσέπες, σε κάποιες δημιουργίες, μάλιστα, με πιο χαλαρό άνοιγμα, σαν να δελεάζουν τα χέρια να γλιστρήσουν μέσα σε αυτές. Βάζοντάς τα η γυναίκα Chanel υιοθετεί αυτό που ο Karl Lagerfeld ονομάζει «νέα στάση». Είναι η στάση που κατά τον ίδιο της προσδίδει δυναμικότητα και χαρακτήρα. 

Η φούστα του ταγιέρ ανοίγει για να αποκαλύψει ένα σατέν ύφασμα σε αποχρώσεις που εναλλάσσονται μεταξύ του ροζ, του πράσινου, του πορτοκαλί, του μαύρου και του χρυσού που βγαίνει από μέσα και έρχεται σε αντίθεση με το πλεκτό τουίντ. 

Το Chanel κοστούμι, το Chanel σύνολο, επιστρέφει σε αυτή τη συλλογή του Karl Lagerfeld, πέρα από σακάκι-φούστα και ως σακάκι-φόρεμα, σακάκι-ζιπ κιλότ, μακραίνει, γίνεται παλτό που φοριέται ως φόρεμα, μακριά τουνίκ. Οι κεντημένες πλεξίδες τονίζουν τη γραμμή του, την εξαιρετική ραφή του και την άρτια τεχνική του. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν πρόκειται για το ρούχο που αποτελεί κάτι παραπάνω από έμβλημα για τον γαλλικό Οίκο.

Τα φορέματα αποκτούν όγκο

Οσον αφορά στα φορέματα, οι γραμμές τονίζονται υπερβολικά, συνδυάζοντας από τη μια τη φινέτσα με τα φλοράλ κεντήματα και από την άλλη τον όγκο, με τις πιέτες και τους φίνους φραμπαλάδες. 

Φορέματα με φτερά, φίνο σατέν, πλούσιο τούλι. 

Τα μίνι στράπλες φορέματα είναι κεντημένα εξ ολοκλήρου με πούλιες και καλυμμένα με τούλι, επίσης κεντημένο με φίνα λουλούδια. 

Αλλα είναι κλειστά στο λαιμό, έχουν ραμμένα πάνω τους κοσμήματα, κάποια είναι επενδυμένα με μεταξωτό τούλι. 

Μπουκέτα με καμέλιες, το λουλούδι σήμα κατατεθέν της Chanel, αλλά και πανσέδες, ανεμώνες και ανθισμένα γαρύφαλλα κυριαρχούν, ως κεντήματα, στις δημιουργίες της συλλογής  της Chanel. Οι παπαρούνες γίνονται τυπώματα σε τούλι αλλά και σε άλλα πλισέ υφάσματα, κοσμούν μακριές φούστες κάνοντάς τες να μοιάζουν με χρωματιστές ακουαρέλες. Και δεν είναι τα μόνα λουλούδια... Ο «κήπος» της Chanel είναι ευφάνταστος, μυρωδάτος και εντυπωσιακός. Και η Chanel και ο Karl Lagerfeld μας καλούν να τον ανακαλύψουμε. 

 

Δείτε μερικές ακόμη από τις φίνες δημιουργίες του Karl Lagerfeld της συλλογής Spring-Summer 2018 Haute Couture της Chanel που παρουσιάστηκε στο Παρίσι: 

 

 

 

TAGS