Η Lacoste αντικαθιστά το διάσημο κροκοδειλάκι με ζώα προς εξαφάνιση | 0 bovary.gr
Η Lacoste αντικαθιστά το διάσημο κροκοδειλάκι με ζώα προς εξαφάνιση | 0 bovary.gr
03|03|2018 13:11
SHARE
ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Lacoste αντικαθιστά το διάσημο κροκοδειλάκι με ζώα προς εξαφάνιση


Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα Logo όλων των εποχών. Ο κροκόδειλος, το σήμα κατατεθέν της Lacoste.

Από την εποχή που ο René Lacoste, ο διάσημος σχεδιαστής και εξαίσιος τενίστας, αποφάσισε να λανσάρει το πόλο μπλουζάκι για μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις του τένις, ο κροκόδειλος (παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι φίλαθλοι επειδή ήταν ταχύτατος ακριβής και επίμονος), βρισκόταν σε κάθε μπλουζάκι. 

Πρόσφατα ωστόσο, η Lacoste αποφάσισε να προωθήσει μία νέα σειρά περιορισμένης έκδοσης με δέκα υπο εξαφάνιση είδη του ζωικού βασιλείου, όπως ο τίγρης της Σουμάτρα, ο παπαγάλος Κακάπο και ο ρινόκερος της Καλιφόρνια.

Η καμπάνια της Lacoste είναι μέρος του προγράμματος της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης «IUCN», με τίτλο: «Σώστε το είδος μας».

Στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, η Lacoste θα παρουσιάσει τα γνωστά πόλο μπλουζάκια, αντικαθιστώντας το σήμα του κροκόδειλου με είδη προς εξαφάνιση.

 

Ο αριθμός παραγωγής της κάθε μπλούζας θα αντιστοιχεί στον αριθμό του πληθυσμού των σπάνιων ζώων που απομένουν στη φύση, σύμφωνα με της εκτιμήσεις των ειδικών της διεθνούς ένωσης.

Η καμπάνια της Lacoste ενθαρρύνει τους πελάτες της να συμμετέχουν στον αγώνα κατά της εξαφάνισης των σπάνιων ειδών, αγοράζοντας τις μπλούζες μέσω του e-shop. Η τιμή κάθε μπλούζας είναι 150 ευρώ.

 

 

 

TAGS