Lavazza
Lavazza
LAVAZZA

Lavazza: Όταν ο καφές παντρεύεται το τένις


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τένις, η Εταιρεία με έδρα το Τορίνο γιορτάζει ένα προϊόν ιταλικής υπεροχής που έχει κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του τένις.

Η σχέση αυτή άνθισε το 2011 στα γήπεδα του Wiblendon, που δεν αποτελεί μόνο το πιο παλιό και διάσημο τουρνουά τένις στον κόσμο, αλλά και έναν θεσμό πλούσιο σε παραδόσεις και αξίες που υιοθέτησε η Lavazza από την αρχή: αριστεία, παράδοση, πάθος και καινοτομία. Ο καφές, το κορυφαίο σύμβολο των προϊόντων ιταλικής προέλευσης [Made in Italy] και ο πυρήνας αυτής της ιστορικής μάρκας που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της Ιταλίας, μετατράπηκε γρήγορα σε ένα καθημερινό χαρακτηριστικό γνώρισμα του βρετανικού τουρνουά, μαζί με τα κλασικά σύμβολα του Wimbledon.  

Ο έρωτας τους πράγματι δυνάμωσε με την πάροδο των χρόνων, με τη Lavazza να κατακτά τα υψηλού κύρους τουρνουά τένις Roland Garros, U.S. Open και Australian Open, το ένα μετά το άλλο, μέχρι που έγινε η μοναδική μάρκα στον κόσμο που συνεργάζεται και με τα τέσσερα Grand Slams, τα οποία συγκεντρώνουν κάθε χρόνο φίλους του αθλήματος και αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο. 

«Ως ηγέτης του κλάδου του καφέ, σύμβολο της ιταλικής υπεροχής παγκοσμίως και εταιρεία  φημισμένη για την ποιότητα, η Lavazza έχει επιλέξει να απευθύνεται σε εκατομμύρια λάτρεις του τένις επειδή», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Giuseppe Lavazza, «ο καφές και το τένις υψηλού επιπέδου αλληλοσυμπληρώνονται με περισσότερους τρόπους από αυτούς που μπορεί κανείς να φανταστεί εκ πρώτης. Μοιραζόμαστε πολλές κοινές αξίες, μεταξύ των οποίων η παράδοση, η καινοτομία, η τελετουργία, η διεθνής εμβέλεια και, πρωτίστως, το πάθος». 

Giuseppe Lavazza, Αντιπρόεδρος του Ομίλου LAVAZZA & Andre Agassi, Αντισφαιριστής
Giuseppe Lavazza, Αντιπρόεδρος του Ομίλου LAVAZZA & Andre Agassi, Αντισφαιριστής

Οι πρωταθλητές του τένις είναι αληθινοί λάτρεις του καφέ και πολλοί από αυτούς έχουν συνεργαστεί με τη Lavazza όλα αυτά τα χρόνια ως πρωταγωνιστές σε πολυάριθμες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που δεν περιορίζονται στον χώρο του αθλητισμού. Η Pat Cash και η Annabel Croft, ο πρωταθλητής του Wimbledon Goran Ivanisevic, το σύμβολο του ιταλικού τένις Adriano Panatta και η κορυφαία αθλήτρια του τένις στον κόσμο Caroline Wozniacki, καθώς και ο Toni Nadal και ο Carlos Moyà (μέλη της ομάδας του Rafael Nadal) αλλά και – τελευταίος αλλά αναμφίβολα εξίσου σημαντικός – ο θρύλος του τένις Andre Agassi. 

Νικητής οκτώ τουρνουά Grand Slam και διεκδικητής της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη έξι φορές, ο Αμερικανός πρωταθλητής δεν είναι μόνο πρεσβευτής της Lavazza, ρόλος που ανέλαβε το 2016, αλλά και λάτρης του καφέ. «Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί», αναφέρει ο Andre Agassi, «είναι να πιω μια κούπα σκέτο καφέ, μιας και προσφέρει μια απολαυστική αρχή στη μέρα μου».

Και ο Agassi δεν είναι ο μοναδικός που απολαμβάνει τον καφέ. Περίπου 27 δισεκατομμύρια κούπες καφέ Lavazza καταναλώνονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Lavazza
Lavazza

Ως αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της ιστορίας, της ζωής και της κουλτούρας της σύγχρονης κοινωνίας, οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του καφέ δεν αφορούν μόνο την έντονα αρωματική γεύση του, αλλά και την ώθηση στην ενέργεια που προσφέρει, γεγονός που σημαίνει ότι παρέχει πολύτιμη υποστήριξη σε ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες στη διάρκεια της φυσικής άσκησης. Σε αυτά τα συμπεράσματα, μεταξύ άλλων, έχει καταλήξει το ISIC (Institute for Scientific Information on Coffee/Ινστιτούτο Επιστημονικών Δεδομένων για τον Καφέ), που πρόσφατα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που αφορά τις θετικές επιπτώσεις του καφέ σε διαφορετικά είδη σωματικής άσκησης. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι ακόμα και μία μικρή ποσότητα καφεΐνης, ίση με περίπου 3 mg/kg σωματικού βάρους, όχι μόνο βελτιώνει την απόδοση κατά 2%, αλλά και αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης και ενέργειας. 

Μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο καφές και ο αθλητισμός αντιπροσωπεύουν μια νικηφόρα συνεργασία. Και μιας και αναφερόμαστε στο θέμα της νίκης, γνωρίζετε ότι στο πλαίσιο του τουρνουά Hopman Cup στο Περθ, τον Ιανουάριο του 2015, η κορυφαία αθλήτρια του τένις στον κόσμο Serena Williams, η οποία έχανε το πρώτο σετ 6-0, ανέτρεψε το παιχνίδι και νίκησε την Ιταλίδα Flavia Pennetta αφού ζήτησε και ήπιε έναν εσπρέσο στο γήπεδο;