AP
AP
LOUIS VUITTON

Virgil Abloh: Ένας Αφροαμερικανός για πρώτη φορά στο τιμόνι της ανδρικής Louis Vuitton


Ο Γαλλικός Οίκος μόδας Louis Vuitton ανακοίνωσε ότι ο Virgil Abloh είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής κολεξιόν.

Θα αντικαταστήσει τον Kim Jones, που έφυγε μετά την παρουσίαση της κολεξιόν του για το Φθινόπωρο 2018. 

Αυτό αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τα 164 χρόνια του Γαλλικού πολυτελούς brand. O Abloh είναι ο πρώτος Αφροαμερικάνος που θα πάρει αυτή τη θέση στην εταιρία LVMH. Οι έγχρωμοι υπό-εκπροσωπούνται ακόμη στον χώρο της μόδας, τόσο στο Παρίσι όσο και στο Μιλάνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του Abloh, καθώς το 2017, φήμες τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Γαλλικό Οίκο. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε αν και ο Abloh έκανε γνωστές τις φιλοδοξίες του.

Τώρα, ο LVMH έλαβε υπόψην του τις επιτυχίες του ιδρυτή του Off-White. Έχει συνεργαστεί με τον Jimmy Choo, τη Nike και το Ikea, ενώ είναι ο σύμβουλος του γνωστού ράπερ Κάνιε Γουέστ.

AP
AP

Οι νέοι τον έχουν σαν είδωλο και είναι πολύ δημοφιλής. Ο προσωπικός του λογαριασμός στο Instagram έχει 1,5 εκατομμύριο followers ενώ η μάρκα του 3 εκατομμύρια. 

To street wear είναι σήμα κατατεθέν του Abloh, όπως και του Kim Jones. Άλλο κοινό που έχουν οι δύο σχεδιαστές είναι τα ταξίδια.

AP
AP

Θα συνεχίσει να σχεδιάζει για το Off-White ενώ η πρώτη του δουλειά για τον οίκο Louis Vuitton θα φανεί στο ντεμπούτο του για την ανδρική κολεξιόν τον Ιούνιο.