Com•si -Το ελληνικό brand που κάνει το σοφιστικέ να δείχνει σέξι | 0 bovary.gr
Com•si -Το ελληνικό brand που κάνει το σοφιστικέ να δείχνει σέξι | 0 bovary.gr
COMSI

Com•si -Το ελληνικό brand που κάνει το σοφιστικέ να δείχνει σέξι


Μετάξι, κασμίρ, κούπρο αλλά και δαντέλες εξαιρετικής ποιότητας από την Ελλάδα, το Παρίσι και το Λονδίνο είναι ο θησαυρός του ελληνικού label com•si που έχει τραβήξει την προσοχή μας εδώ και αρκετό καιρό στην ελληνική μόδα.

Σε ένα τοπίο όλο και πιο ανταγωνιστικό, το com•si έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις 100% ελληνικής κατασκευής, αλλά γαλλικής αναφοράς και έμπνευσης, συλλογές του. Και αυτό συμβαίνει γιατί έχοντας ως βασικό σημείο εκκίνησης την ποιότητα, υπογράφει σούπερ θηλυκά σχέδια σε τιμές που απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες. Ένα από τα ατού υπεροχής του label, είναι ότι τα ρούχα μεταμορφώνονται με τα κατάλληλα αξεσουάρ και φοριούνται με την ίδια ευκολία από το πρωί ως το βράδυ και σε κάθε περίσταση.

Η φιλοσοφία του com•si θέλει την Ελληνίδα να ντύνεται κομψά, ποιοτικά, άνετα αλλά παράλληλα θηλυκά και σέξι όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις. Στόχος του brand είναι το συναίσθημα και η αίσθηση, η ικανοποίηση που θα νιώσει μια γυναίκα φορώντας ένα ρούχο από τις συλλογές του.

Η BOVARY εντόπισε την Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Δαμιανίδου και η κουβέντα εξελίχθηκε κάπως έτσι...

Σοφία πες μας πώς και πότε ξεκίνησες το brand;

Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι σπουδές μου στο σχέδιο μόδας εργαζόμουν σε γνωστές εταιρίες γυναικείων ενδυμάτων ως σχεδιάστρια και υπεύθυνη παραγωγής. Τελειώνοντας αυτό τον κύκλο εργασιών αποφάσισα πως ήταν ώρα να δημιουργήσω το δικό μου brand. Έτσι η  εταιρία μας ιδρύθηκε τον Νοέμβρη του 2013, από την επιθυμία μας να καλύψουμε τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Γνωρίζοντας ότι οι ρυθμοί της είναι έντονοι κι ο χρόνος της πολύτιμος, δημιουργούμε «έξυπνα» ρούχα τα οποία με την βοήθεια των κατάλληλων αξεσουάρ μπορούν να φορεθούν από το πρωί στην δουλειά ως το βράδυ στην έξοδο της! 

Πάμε στο όνομα... σημαίνει αυτό που νομίζω;

Για τη λέξη com•si υπάρχουν πολλές αναγωγές...
Η αρχική ιδέα ήταν com από το company και si από το (S)oph(i)a. Το com είναι κι ένα παιχνίδισμα του .com που συναντάμε στις ιστοσελίδες! Και φυσικά στο άκουσμα της ελληνικής λέξης com•si παραπέμπουμε αφενός στην κομψή γυναίκα, αφετέρου με μια πιο… γαλλική προφορά της λέξης αποτίουμε φόρο τιμής στη γαλλική μόδα και φινέτσα που παρόλο που είμαστε μια 100% ελληνική εταιρία αποτελεί για μας πάντα πηγή αναφοράς κι έμπνευσης.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του brand και ποιο το συγκριτικό του πλεονέκτημα

Χαρακτηριστικό μας ειναι ότι  δημιουργούμε κομμάτια διαχρονικά που μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ. Μετάξι, κασμίρ, κούπρο, micromodal, tencel, βαμβάκι, βισκόζη αλλά και δαντέλες εξαιρετικής ποιότητας από την Ελλάδα, το Παρίσι και το Λονδίνο: - αυτός είναι ο δικός μας θησαυρός. Και πάντα επιλέγουμε όμορφα υφάσματα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και μας εμπνέουν να δημιουργήσουμε. Αγαπάμε τις φυσικές ίνες και τα υφάσματα που είναι φιλικά προς το σώμα και το αγγίζουν με τρυφερότητα ενώ αφήνουν αίσθηση μεταξιού. Σκοπός μας είναι τα ρούχα μας να αγκαλιάζουν το σώμα, να το κάνουν να αναπνέει και όχι να το πνίγουν και να το κάνουν να αισθάνεται δυσφορία. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι δημιουργούμε ρούχα που καλύπτουν μεγάλο εύρος ηλικιών και σωματότυπων αναδεικνύοντας πάντα την chic θηλυκή πλευρά της κάθε γυναίκας.

Τα com•si κάνουν ένα statement χωρίς ωστόσο να φωνάζουν. Αυτό σας βγήκε αμέσως ή το βρήκατε στην πορεία;

Ουσιαστικά ο λόγος που δημιουργήσαμε την εταιρία μας ήταν αυτός ακριβώς. Στις συλλογές μας θα βρείτε basic αλλά και σχεδιαστικά, exclusive, in fashion κομμάτια που παραμένουν  διαχρονικά. Σχεδιάζουμε ρούχα με χαρακτήρα και στυλ, ρούχα minimal αλλά ταυτόχρονα και σέξυ.  Μας ενδιαφέρει να έχουμε ρούχα που μπορούν να φορεθούν από όλους τους τύπους των γυναικών, προσθέτοντας τους πάντα φινέτσα!

Ποιο είναι το κομμάτι που ήδη ξεχώρισε από την καλοκαιρινή συλλογή;
 
Αυτό που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή, μέρος της exclusive συλλογής μας, είναι ένα μακρύ φόρεμα με ανοιχτή πλάτη και βολάν! Ο λόγος είναι το ιδιαίτερο σχέδιο του και το πάντρεμα των υφασμάτων του, αφού έχουμε συνδυάσει δαντέλα μαζί με μετάξι, λινό, βισκόζη, modal και βαμβάκι διατηρώντας μια πολύ ελκυστική τιμή. 

Επίσης για άλλη μια χρονιά αρχηγός των πωλήσεων είναι τα basic πουκάμισά μας με τις διάφορες παραλλαγές τους στο πατρόν και στα υφάσματα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Αυτό όπου μπορούμε να πούμε με σιγουριά παρατηρώντας τον κλάδο μας, είναι πως τα τελευταία χρόνια πολλές νέες ελληνικές εταιρίες επιχειρούν και  αναπτύσσονται. Σε αυτό φυσικά ανταποκρίθηκε κι ο κόσμος που στρέφεται ολοένα και περισσότερο και επιλέγει σταθερά το ελληνικό ρούχο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι σχεδιαστές και το ελληνικό ρούχο θα έπρεπε να αποτελεί διαφήμιση για την χώρα μας.

Πού μπορούμε να βρούμε τα com•si;

Οι συλλογές μας διατίθενται σε επιλεγμένες boutique της Ελλάδας και της Κύπρου! Το άνοιγμα στο εξωτερικό αποτελεί επίσης μια πρόκληση που όμως δε μας τρομάζει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει boutique της Σουηδίας, της Ελβετίας και της Αυστραλίας.

comsi.gr