H νέα συλλογή της Ιωάννας Κουρμπέλα αφηγείται την θεμελιώδη ιστορία της διαχρονικής κομψότητας | 0 bovary.gr
H νέα συλλογή της Ιωάννας Κουρμπέλα αφηγείται την θεμελιώδη ιστορία της διαχρονικής κομψότητας | 0 bovary.gr
18|05|2018 18:30
SHARE
IOANNA KOURBELA

H νέα συλλογή της Ιωάννας Κουρμπέλα αφηγείται την θεμελιώδη ιστορία της διαχρονικής κομψότητας


Η επιτυχημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Ιωάννα Κουρμπέλα παρουσιάζει την ολοκληρωμένη συλλογή της, Ioanna Kourbela Basics για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018.

Η Ioanna Kourbela Basics, αποτελεί μια ready-to-wear συλλογή αφιερωμένη στο οικείο, στις φυσικές πρώτες ύλες και στην άνεση, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το παρελθόν, φέρνοντας στο παρόν την εμπειρία και τη γνώση. Προστατευτική, απαραίτητη, ζωντανή και με αυτή την έννοια, βασική.

Ο συμβολισμός των τεσσάρων στοιχείων της φύσης και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία της νέας συλλογής Ioanna Kourbela Basics Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 «Συμβολικές Αφηγήσεις»

Γη, αέρας, φωτιά και νερό αφηγούνται τη θεμελιώδη ιστορία της διαχρονικής κομψότητας.  

Η ιδιαίτερη χρωματική παλέτα, με επιρροές από την Ελληνική γη, ενισχύει τα ιδιαίτερα σχέδια, δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη συλλογή. 

Oxidized green, αποτελεί παστέλ πράσινη απόχρωση που συμβολίζει την πνοή του ανέμου. 

Andora, ένα θερμό καφέ με διακριτικούς κόκκινους τόνους, συμβολίζει το στοιχείο της φωτιάς. 

Morning blue, μια ζωηρή και βαθιά απόχρωση που αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού. 

Solar beige, με αναφορά στο χρώμα της γης κάτω από τον ήλιο, μια εκδοχή του μπεζ γεμάτη φώς που μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με τα υπόλοιπα χρώματα της συλλογής.  

Η συλλογή Ioanna Kourbela Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018, προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα σχεδίων που απαντούν στις ανάγκες έκφρασης κάθε προσωπικότητας.

Απλά σχέδια, εμπνευσμένα από την Ελληνική γεωμετρία, που σέβονται το γυναικείο σώμα, αγκαλιάζοντας το ενώ ταυτόχρονα προσφέροντας ελευθερία στην κίνηση.

Φυσικές πρώτες ύλες, που προέρχονται σχεδόν εξολοκλήρου από την εγχώρια αγορά, σε νέες και ιδιαίτερες εκτελέσεις.

Συνδυασμοί νημάτων με βάση το βαμβάκι, το λινό και τη βισκόζη, μαλακά τζην σε νέες εφαρμογές, πλεκτά λινά, δροσερό tencel. 

Με βασική αρχή την η υπεύθυνη παραγωγή αποκλειστικά στην Ελλάδα σε συνθήκες «αειφόρου» ανάπτυξης, την αγάπη για τις φυσικές πρώτες ύλες, την καινοτομία στο σχεδιασμό, και την πεποίθηση ότι «Το Ρούχο είναι το Σπίτι του Σώματος», η συλλογή αντανακλά τη φιλοσοφία Ioanna Kourbela που βρίσκει συνοδοιπόρους σε 25 χώρες διεθνώς.