Η Πενέλοπε Κρουζ φίνα Γαλλίδα με μπερέ στο σόου της Chanel
CHANEL

Η Πενέλοπε Κρουζ φίνα Γαλλίδα με μπερέ στο σόου της Chanel

Το Παρίσι είναι έμπνευση, το Παρίσι είναι μόδα, το Παρίσι είναι τέχνη. Και η συλλογή  Fall-Winter 2018/19 Haute Couture της Chanel είναι εμπνευσμένη από το Παρίσι, είναι αφιερωμένη στο Παρίσι, είναι το.... ίδιο το Παρίσι. 

Η πόλη στην οποία η Coco Chanel ίδρυσε τον θρυλικό Οίκο μόδας, η πόλη η οποία έγινε το σπίτι του Karl Lagerfeld από 18 χρονών, αποτέλεσε για τον μόδιστρο της Chanel την έμπνευση για αυτή τη συλλογή. 

«Ηρθα να ζήσω εδώ όταν ήμουν 18 ετών» θυμάται ο Karl Lagerfeld περιγράφοντας μια πόλη που τότε ακόμη είχε έντονες τις πληγές του πολέμου, με τους βρώμικους δρόμους και τα κατεστραμμένα κτίρια. «Ελεγαν στους γονείς μου ''μπορεί να χαθεί''. Αλλά η μητέρα μου ήξερε ότι είχα ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης!».

Η θέα από τα παράθυρα του σπιτιού του Karl Lagerfeld έγινε έμπνευση για ρούχα που αντικατοπτρίζουν το ίδιο το Παρίσι, με τα χρώματά τους, τις γραμμές τους, το στιλ τους. 

Χρώματα σαν αυτά που θα χρησιμοποιούσε ένας ζωγράφος για να ζωγραφίσει κάποια γωνιά του Παρισιού, γραμμές φίνες Παριζιάνικες, κλασικές αλλά την ίδια ώρα avant garde. 

Η Vogue σχολιάζει ότι η Chanel με αυτή τη συλλογή έβαλε τον πήχη ψηλά: «Καθώς οι σχεδιαστές στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής προσπαθούν να καθορίσουν τι σημαίνει Υψηλή Ραπτική το 2018 -καθαρός κλασικισός αλά Μέγκαν Μαρκλ ή προσπάθεια εντυπωσιασμού μέσω σχεδίου και τεχνικής- ο Karl Lagerfeld μοιάζει μόνος στο δρόμο που επιλέγει. Δεν χρειάζεται να βγάλει τα κορίτσια του να περπατήσουν με δημιουργίες με μέτρα υφάσματος να σέρνονται, μπερδεύοντας τα πόδια τους αφενός,  μαζεύοντας τη σκόνη και το χνούδι της πασαρέλας αφετέρου, για να κάνει μια δήλωση μόδας. Αντίθετα, το team υψηλής ραπτικής της Chanel δίνει έμφαση στους ώμους των σακακιών που ακολουθούν τις γραμμές του σώματος και μάζεψαν δεκάδες μέτρα σιφόν υφάσματος σε φούστες που έχουν όγκο και θυμίζουν τα σύννεφα που συχνά μαζεύονται στον παριζιάνικο ουρανό, δημιουργώντας πραγματική μαγεία που βάζει τον πήχη για την τελειότητα πραγματικά πολύ ψηλά».

Φυσικά, το Grand Palais, όπου παρουσιάστηκε η συλλογή Fall-Winter 2018/19 Haute Couture της Chanel, πλημμύρισε με φίλες του γαλλικού οίκου μόδας και του Karl Lagerfeld που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν το μοναδικό σόου. 

Ξεχώρισε η Penélope Cruz, νέα πρέσβειρα της Chanel φορώντας φυσικά δημιουργία του γαλλικού οίκου μόδας. 

Εκεί, φορώντας Chanel δημιουργίες, και οι υπόλοιπες πρέσβειρες του γαλλικού οίκου μόδας, Lily-Rose Depp, Vanessa Paradis, Pharrell Williams, Marine Vacth, Caroline de Maigret, Soo Joo Park, Ellie Bamber, Ayami Nakajo, Liu Wen and Zhou Xun, η Αμερικανίδες ηθοποιοί Tracee Ellis Ross και Mackenzie Foy, η Ταϊλανδή ηθοποιός Chutimon Chuengcharoensukuying, η Καναδή τραγουδίστρια Charlotte Cardin, οι Γαλλίδες ηθοποιοί Diane Rouxel και  Carole Bouquet, αλλά και η Γαλλίδα χορεύτρια του μπαλέτου Marie-Agnès Gillot.  

Ellie BamberCaroline De MaigretLiu WenZhou XunSoojoo ParkAyami NakajoPom Klementieff Mackenzie FoyTracee Ellis RossLily Allen Anna BrewsterCharlotte CardinLola Bessis Deniz Gamze ErgvenBelen Chavanne Elisa SednaouiDiane RouxelChrista TheretDorothve Gilbert Stella Tennant Pharrell Williams με την Helen Lasichanh.