Instagram @burberry
Instagram @burberry
ΒURBERRY

Ο οίκος Burberry συνεργάζεται με την Vivienne Westwood για τη νέα συλλογή


Ο Riccardo Tisci, ο νέος επικεφαλής creative director του οίκου Βurberry, διορίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Ακόμα δεν πρόλαβε να κάνει ντεμπούτο του με την πρώτη του συλλογή για το βρετανικό οίκο, και ήδη έχει ανακοινώσει μια σπουδαία συνεργασία που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Αποκάλυψε ότι θα συνεργαστεί με την «πανκ βασίλισσα» της Αγγλίας, την Vivienne Westwood και τον σύζυγό της, Andreas Kronthaler, για μια limited edition συλλογή που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2018.

Το σημαίνει αυτό; Γνωρίζουμε ότι τα κομμάτια θα επαναπροσδιορίζουν το signature στιλ του κορυφαίου οίκου. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να μας κάνει να φανταστούμε το iconic καρό Βurberry να αλλάζει μορφή.

Είναι πιθανό ο Tisci (στο παρελθόν στον οίκο Givenchy) να θελήσει να δώσει νέα ζωή στο κλασικό μοτίβο.

Ίσως με ένα punk twist που θα παραπέμπει στα grunge ταρτάν της Vivienne Westwood. 

«Η Vivienne ήταν μια από τις πρώτες σχεδιάστριες που με έκανε να θέλω να γίνω κι εγώ σχεδιαστής», γράφει ο Tisci στο Instagram.

 

 

«Η Vivienne είναι ο μοναδικός πρωταθλητής του βρετανικού στιλ και αποτέλεσε τεράστια έμπνευση για πολλούς από εμάς. Είμαι απίστευτα περήφανος για αυτό που θα δημιουργήσουμε μαζί !!!».

 

 

Τα έσοδα από την συνεργασία τους θα δοθούν στο Cool Earth, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, που προσπαθεί να σταματήσει την καταστροφή των τροπικών δασών (η Westwood είναι γνωστή για την οικολογική της συνείδηση).

Ο Tisci θα κάνει το ντεμπούτο του στον Burberry στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο, ακολουθώντας τα βήματα του Christopher Bailey.

Για την τελική του συλλογή, ο Bailey, ο οποίος υπήρξε chief creative officer για 3 χρόνια, όχι μόνο άλλαξε το Burberry print σε αποχρώσεις του ουράνιου τόξου για να τιμήσει την LGBTQ, αλλά παράλληλα δώρισε τα έσοδα σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστήριζαν την κοινότητα.

Ανυπομονούμε να δούμε την συλλογή. Σίγουρα θα «ροκάρει».