Μango
Μango
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

«Ποιο είναι το πιο κομψό φλατ παπούτσι για το φθινόπωρο;» -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα, απαντάμε σε όλες τις απορίες σας για το στιλ, τη μόδα και το shopping.

Η Πελαγία Χριστάκη συγκέντρωσε όλες τις ερωτήσεις σας και σας δίνει έξυπνες συμβουλές.

Πρωτού καλά καλά κάνει ποδαρικό το φθινόπωρο, βροχές και δροσερό αεράκι έκαναν την εμφάνισή τους: η στιγμή που θα αρχίσουν καλοκαιρινά και φθινοπωρινά ρούχα να μπερδεύονται γλυκά και να μην ξέρουμε τι να φορέσουμε, πλησιάζει.

Αν είσαι από εκείνες που δεν θέλουν ακόμα να αποχωριστούν την ιδέα του καλοκαιριού, αξιοποιώντας τα αγαπημένα τους κομμάτια και το φθινόπωρο, σου έχουμε ιδέες που θα σε βοηθήσουν.

Κομμάτια κομψά, μια στιλάτη τσάντα και το «σωστό» φλατ είναι αυτά που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο με στιλ. 

K.M: Πελαγία μου γεια σου. Σε διαβάζω ανελλιπώς, δίνεις έξυπνες ιδέες. Eίμαι 55 ετών. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, είμαι καλεσμένη σε γάμο. Έχω σωματότυπο «αχλάδι». Θέλω να αγοράσω ένα φόρεμα αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Εχεις να μου προτείνεις μερικές ιδέες; Επίσης, μια πασμίνα είναι πια ξεπερασμένη για να συνοδεύσει το φόρεμα; Ευχαριστώ πολύ.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Δεν έχω δει κάτι σε πασμίνα ριγμένη στους ώμους και να πω «Τι ωραία ρε παιδί μου!». Αντίθετα, όσες φορές είδα πασμίνα φορεμένη, υποβάθμιζε το σύνολο. Ενώ οι πασμίνες είναι κομψές, έχουμε την τάση, -όταν τις φοράμε-, να τυλιγόμαστε και να «χουζουρεύουμε» και έτσι φαινόμαστε 30 χρόνια μεγαλύτερες!

Αλλες φορές κορδονόμαστε με τις πασμίνες σαν να πηγαίνουμε στην όπερα. Το πώς φοράς ένα ρούχο είναι το άλφα και το ωμέγα, και η πασμίνα, τις περισσότερες φορές, δεν φοριέται με θηλυκό τρόπο.

Στα περισσότερα ραντεβού έχω συναντήσει τον σωματότυπο «αχλάδι»: στενή πλάτη, μικρό στήθος και γεμάτα πόδια. Σκοπός σε όλα είναι η ισορροπία: στενή πλάτη άρα την φαρδαίνω και γεμάτα πόδια άρα τα στενεύω για να δείξω πιο «δεμένη» στο σύνολο.

Οταν λέω «φαρδαίνω πάνω» δεν εννοώ καμιά μπλούζα νυχτερίδα. Εννοώ ανοιχτό λαιμό στο φόρεμα να φαίνεται η κλείδα ή τονίζω μπούστο ή ώμους.

Splash / Ideal Image
Splash / Ideal Image

 

Φόρεμα Vionnet 

Β.Ν: Καλό φθινόπωρο! Θέλω να αγοράσω ένα κομψό, φλατ παπούτσι  για το φθινόπωρο τώρα που επέστρεψα στο γραφείο. Τι είναι της μόδας; Επίσης, θέλω να είναι άνετο, έτσι; Γιατί κάνω πολλές διαδρομές με τα πόδια καθημερινά.

Οι φίλες μoυ, να ξέρετε, με γιουχάρουν που σας γράφω για τα mules αλλά εγώ θα συνεχίσω.

Σεπτέμβρης + mules = φθινοπωρινή αγάπη

Σημείωση: μαντηλάκι υγρό στην τσάντα για να είναι καθαρά τα πέλματα (από το βάδισμα στην πόλη)

Μules, Zara 

K.K: Πελαγία μπράβο για όλα! Λοιπόν, θέλω να μου πεις ποια καλοκαιρινά ρούχα να κρατήσω ΚΑΙ για το φθινόπωρο! Έτσι, για να μου φτιάχνει η διάθεση όταν θα αρχίσουν τα πρωτοβρόχια!

Κρατάς τα μονόχρωμα τοπάκια. Τα ψυχεδελικά που έχεις με φλούο χρώματα τα αφήνεις!

Γήινα χρώματα. Όλα τα λινά σου μπορείς να τα φοράς μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

Λ.Π: Καλησπέρα Πελαγία, τον Σεπτέμβρη γίνομαι νονά. Ποιο πιστεύεις είναι το ιδανικό φόρεμα; Θέλω να είναι πρακτικό και χαριτωμένο. Είμαι μελαχρινή, ύψος 1.70.

Σου έχω ένα απίστευτο και πάρα πολύ ωραίο! Αχ!

Φόρεμα UNDRESS 

Π.Λ: Πελαγία ελπίζω να πέρασες καλά το καλοκαίρι! Είμαι σε αναζήτηση τσάντας, για κάθε μέρα. Βαρέθηκα τις μαύρες και τις καφέ. Επίσης, θέλω να είναι βολική, παίρνω μαζί μου κάθε μέρα σχεδόν ένα ντουλάπι πράγματα! Σε φιλώ.

Ames: ελληνικές, πρακτικές, μεγάλες και σε όμορφα χρώματα.

Τις έχω δει από κοντά, τα υλικά τους είναι ποιοτικά.

 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

 Διαβάστε επίσης:

 Τι να φορέσεις σε βάπτιση -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει το ιδανικό outfit

Ποιο είναι το καλύτερο παντελόνι για να μην διαγράφει η κυτταρίτιδα; -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά