H&M
H&M
Η&M & ΜΟRRIS

Η Η&Μ συνεργάζεται με τον οίκο Morris & Co. σε μια συλλογή γεμάτη φθινοπωρινά μοτίβα


Αυτό το φθινόπωρο, η Η&Μ συνεργάζεται με τον θρυλικό βρετανικό οίκο εσωτερικής διακόσμησης Morris & Co., ο οποίος ιδρύθηκε το 1861 από τον William Morris, έναν από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές του κινήματος Arts & Crafts.

Η συλλογή περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο γνωστά μοτίβα από το αρχείο του Morris & Co., σε ρομαντικά αλλά και νέα, προσαρμοσμένα σχέδια και θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα και online από τις 4 Οκτωβρίου.

«Τα μοτίβα του Morris & Co. είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ίδιος ο William Morris είναι όχι απλά συνώνυμος με το κίνημα Arts & Crafts, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα έναν πολύ δυνατό εκπρόσωπο του εκλεπτυσμένου design.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε στο πλαίσιο μιας συλλογής με αυτό τον θρυλικό βρετανικό οίκο και θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτά τα σχέδια με τους πελάτες μας», τονίζει η Pernilla Wohlfarht, Επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού της H&M.  

Τα μοτίβα του Morris & Co. που εμφανίζονται σε αυτή τη συλλογή, προέρχονται από το τεράστιο αρχείο του, και περιλαμβάνουν ορισμένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια που συναντώνται συχνά σε ταπετσαρίες ή υφάσματα εσωτερικής διακόσμησης. Η συλλογή περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από κομψά παλτό, σακάκια και παντελόνια, ρομαντικά φορέματα και μπλούζες, άνετα πλεκτά και διαφορετικά κομμάτια που συνδυάζονται μεταξύ τους. Οι γραμμές είναι πιο μακριές και λιτές, με διαφορετικές μίξεις μαλλιού, βελούδο, ρευστά υφάσματα και λεπτομέρειες όπως περίτεχνα δεσίματα στο λαιμό, ογκώδη μανίκια, έντονες πιέτες και βολάν.

Τα εμβληματικά μοτίβα Morris & Co. που χρησιμοποιήθηκαν στη συλλογή περιλαμβάνουν το “Love is Enough”, έναν φόρο-τιμής στον Williams Morris για τις πολλές δεξιότητές του ως συγγραφέας, ποιητής και τυπογράφος, όπως και τα ενιαία μοτίβα “Lily Leaf” και “Marigold”. Τα άνθη της αναγαλλίδας (“Pimpernel”) πρωτοεμφανίστηκαν σαν μοτίβο σε ταπετσαρία η οποία βρισκόταν στην τραπεζαρία του Morris στην οικία του στο Kelmscott. Το “Woodfod Plaid” είναι μια σύγχρονη εκδοχή ενός παραδοσιακού ταρτάν, όπως επίσης και το “The Brook”, ένα μοτίβο που σχεδιάστηκε το 2015 αντλώντας έμπνευση από τις μεσαιωνικές ταπετσαρίες. Το “Snakehead”, μοτίβο αρχικά εκτυπωμένο πάνω σε ανάγλυφα κομμάτια ξύλου, ήταν από τα αγαπημένα εμπριμέ σχέδια του Morris, ενδεικτικό της ικανότητάς του να συνδυάζει δραματικά και εκλεπτυσμένα στοιχεία.

«Ως θεματοφύλακες της αρχικής εταιρείας του William Morris, διατηρούμε την κληρονομιά του ζωντανή σήμερα μέσα από τη δημιουργία όμορφα σχεδιασμένων συλλογών υφασμάτων και ταπετσαριών, εμπνευσμένων από τα αρχεία μας και όλες τις πτυχές της δουλειάς του. Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να δείξουμε τη σύνδεση των εμβληματικών σχεδίων του Morris με το σήμερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με την H&M για να γνωρίσουμε τα σχέδια αυτά σε έναν νέο κοινό του κόσμου της μόδας», δηλώνει η Claire Vallis, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Morris & Co.