Lefties
Lefties
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Η ιδανική εμφάνιση για να πας σε ορκωμοσία -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει το πιο κομψό look


Μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε και φέρνει μαζί νέες στιλιστικές ιδέες.

Είναι ωραίο να ξέρεις καλά τον εαυτό σου: έτσι δεν θα είναι ποτέ δύσκολη η επιλογή του outfit που θα αναδείξει το σώμα και τα δυνατά στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Κάθε περίσταση της κοινωνικής μας ζωής φέρνει και μια διαφορετική στιλιστική πρόκληση. Η Πελαγία Χριστάκη είναι εδώ κι αυτή την εβδομάδα για να λύσει κάθε απορία σου για το στιλ και το shopping. Απαντά χωρίς φόβο και με πάθος σε κάθε ερώτησή σου και σε παροτρύνει να εξερευνήσεις νέα στιλιστικά μονοπάτια, ακόμα κι αν πολλές φορές νιώθεις ότι «Δεν έχεις τίποτα να φορέσεις!».

Μια από τις ερωτήσεις αυτής της εβδομάδας είχε θέμα «Ντύσιμο σε ορκωμοσία».

Α.Κ: Πελαγία μου, καλησπέρα. Το Νοέμβριο ορκίζεται ο φίλος μου και ειμαι σε απογνώση, δεν ξέρω τι να φορέσω χρειάζομαι τις συμβουλές σου. Ευχαριστώ!

Αγαπητή Α, θα σου πρότεινα να φορέσεις ένα φόρεμα που θα αξιοποιηθεί και σε άλλες περιστάσεις. Πολλές φορές, όταν έχουμε μια «επείγουσα» αγορά, η κρίση μας θολώνει και σε πανικό αγοράζουμε ρούχα που φοράμε μόνο μια φορά. Μπορείς να συνδυάσεις ένα cigarette παντελόνι και μια blouse, αν δεν θες να επιλέξεις φόρεμα.

Στις ορκωμοσίες, το μεγαλύτερο λάθος που διακρίνω είναι η υπερβολή. Όταν έχουμε ένα πρωινό κάλεσμα παρόλο που μπορεί να είναι πιο επίσημο, δεν συνεπάγεται παγέτα.

Για να μην παρεξηγηθώ, η παγέτα, το σατέν και άλλα πιο επίσημα υφάσματα μπορούν να φορεθούν πρωί αλλά με τους αντίστοιχους συνδυασμούς υφασμάτων που θα τα μεταμορφώσουν σε πρωινά.

1) Δερμάτινα με πουλόβερ

2) Πλεκτά με παγέτες

3) Κρεπ τοπ με δερμάτινα παντελόνια

4) Metallics με μεταξωτά πουκάμισα

Για την ορκομωσία σου έχω 2 προτάσεις: 

 

 

2) Δ.Α: Καλησπέρα. Θα γίνω κουμπαρα τον Δεκέμβρη και θα φορέσω μακρύ φόρεμα. Με τι παπούτσια θα μου πρότεινες να το φορέσω; 

Με κλασικές γόβες. Μπορείς να επιλέξεις και ένα ζευγάρι με μια λεπτομέρεια για κάτι πιο διαφορετικό. 

3) ΕΠ: Καλησπέρα και καλό φθινόπωρο. Απολαμβάνω τις συμβουλές σου και να που ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθειά σου. Αγόρασα ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια λουστρίνι που μου αρέσουν πολύ! Μπορώ να τα φοράω πρωί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλή συνέχεια. Φιλικά.

Πολύ ωραία η επιλογή σου από ό,τι βλέπω από την φωτογραφία που μου έστειλες! Κόκκινα Mary Jane με kitten heels: ό,τι πρέπει να έχουν τα πρωινά μας μια ευχάριστη νότα. Τα προτιμώ με στενό παντελόνι γιατί με φόρεμα μπορεί να γίνουν πολύ «εποχής» και δεν το θέλουμε αυτό. Ακόμα και με τζιν στενό, να μην καλύπτει τον αστράγαλο.

 

 

4) Καλημέρα Πελαγία! Με τον «Ξενοφώντα» και τον «Ζορμπά», μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Τι φοράμε από δω και πέρα σαν βραδινό πανωφόρι; Τζιν μπουφάν; Η άλλη σκέψη είναι σακάκι, ωστόσο, και τα σακάκια δεν ταιριάζουν πάντα με όλα, ανάλογα με το πατρόν τους. Ευχαριστώ 

Καλησπέρα, δεν είμαι Ελλάδα σήμερα που σου γράφω και θα γυρίζω όταν εσύ θα με διαβάζεις! Θα έλεγα να βρεις μια ωραία καμπαρντίνα όχι μεσάτη αλλά πιο τετράγωνη και χυτή και να την φοράς καθημερινά.

Ιδανικά μία midi.

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης: Πώς να ντυθείς οικονομικά στο γραφείο με ρούχα που μοιάζουν ακριβά -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει