@Lucile Perron
@Lucile Perron
03|10|2018 15:07
SHARE
CHANEL SS 2019

Η Chanel έφτιαξε τροπική παραλία καταμεσής του Παρισιού για μια συλλογή ωδή στο καλοκαίρι


Η χθεσινή ήταν μια συνηθισμένη γκριζωπή μέρα στο Παρίσι. Ωστόσο, στο κεντρικότερο σημείο του, στο Grand Palais συνέβαινε κάτι παράξενο: Ο ουρανός ήταν καταγάλανος, ο ήλιος έλαμπε. Τίποτα δεν θύμιζε Οκτώβριο, το καλοκαίρι είχε επιστρέψει. 

Τα κύματα από τον ωκεανό έσκαγαν απαλά στη χρυσή αμμουδιά, δημιουργώντας έναν παιχνιδιάρικο παφλασμό, ενώ στην ξύλινη προβλήτα, εκεί ανάμεσα από τους ναυαγοσώστες κάθονταν η διευθύντρια της Vogue Αnna Wintour, η  Vanessa Paradis, η Caroline de Maigret, ο Pharrell Williams αλλά και η Pamela Anderson θυμίζοντας ακόμη περισσότερο σκηνικό από το Baywatch. 

Και λίγο αργότερα ακούστηκαν οι γλάροι και αμέσως δροσερά κορίτσια, κορίτσια ορισμός του καλοκαιριού, ξεχύθηκαν στην παραλία. 

Η εξήγηση ακούει στο όνομα Chanel

Εβδομάδα Μόδας και ο Karl Lagerfeld έκανε πάλι το θαύμα του, μετατρέποντας το Grand Palais σε εξωτική παραλία. 

Τα κορίτσια του, τα μοντέλα του, φόρεσαν τις εκπληκτικές δημιουργίες του από τη συλλογή Spring-Summer 2019 Ready-to-Wear κράτησαν τα παπούτσια τους στα χέρια και περπάτησαν στην αμμουδιά, στο σημείο ακριβώς που έσκαγε το κύμα. 

Ο Karl Lagerfeld έκανε το αυτονόητο, έκανε θέμα του για το... επόμενο καλοκαίρι το ίδιο το καλοκαίρι, και δημιούργησε ρούχα και αξεσουάρ που αποπνέουν απλά... καλοκαίρι. 
 

@Lucile Perron
@Lucile Perron

Ετσι το καλοκαίρι ήταν απλά πανταχού παρόν. Από τα χρώματα και τις γραμμές έως τα ντεσέν, στα οποία ουσιαστικά κυριάρχησε ένα και μοναδικό στοιχείο: Οι ομπρέλες παραλίας, οι οποίες ήταν κυριολεκτικά παντού και σε κάθε μορφή και στιλ. Τύπωμα πιο ρεαλιστικό, τύπωμα πιο αφαιρετικό, ομπρέλες κεντημένες με πούλιες σε μεταξωτά υφάσματα, ενώ έγινε ακόμη και θέμα... δαντέλας. 

Κλασική καλοκαιρινή και η χρωματική παλέτα της συλλογής Spring-Summer 2019 Ready-to-Wear της Chanel: Κίτρινο, χρυσό της άμμου, σκούρο μπεζ, ροζ, μπλε, αυτό το χρώμα της... παγωμένης μέντας, μαργαριταρένιο λευκό και οι... βασιλιάδες ναυτικό μπλε και μαύρο. 

Τα αξεσουάρ... σκέτο καλοκαίρι: Σικάτα μαγιό, μπικίνι και ολόσωμα, ψάθινα καπέλα, κάποια πιο vintage και άλλα κλασικά πάναμα, τσάντες σαν... τόπια, αυτά τα πλαστικά με τα οποία παίζουν όλοι στις πλαζ, πετσετέ τσάντες (ακόμη και οι θρυλικές καπιτονέ).

Φυσικά δεν έλειψε το κλασικό Chanel λουκ, πολύ πολύ πολύ ανανεωμένο όμως. Και φυσικά καλοκαιρινό. 

Το τουίντ ναι ήταν παρόν, όπως και το κλασικό Chanel ταγιέρ και κοστούμι, αλλά απέπνεαν καλοκαίρι. Είχαν όγκο, αλλά με διαφορετικό τρόπο από ό,τι είχαμε δει στις τελευταίες κολεξιόν: Τα σακάκια έχουν φαρδείς ώμους, είναι XXL, υπερμεγέθη. Οι φούστες ανοίγουν στο πλάι και αποκαλύπτουν άλλες μίνι φούστες, ενώ συνδυάζονται επίσης με crop παντελόνες με ανοίγματα. 

Η συλλογή Spring-Summer 2019 Ready-to-Wear της Chanel περιλαμβάνει επίσης φαρδιά Jumpsuits αλλά και μίνι τουίντ φορέματα συνδυασμένα με κοντά σακάκια. 

Πέρα από το τουίντ η συλλογή έχει πολύ δαντέλα, κρεπ, βαμβακερά, ντένιμ, δέρμα και ποπλίνα. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά τα κεντήματα με φτερά αλλά και με κοχύλια. Πέρλες και πούλιες είναι απλά πανταχού παρούσες. 

Ρούχα και για το πρωί και για το βράδυ, βαμβακερά φορέματα, άλλα από λευκό τουίντ και άλλα στο χρώμα της άμμου, με πουά κεντημένα με πούλιες. 

Αλλα πάλι φορέματα θυμίζουν αυτά τις... κλασικές πετσέτες θαλάσσης που όλοι κάποια στιγμή έχουμε τυλίξει σαν φόρεμα επάνω μας. Απλά και λιτά, στενά, συγκρατούνται με ράντες από κοχύλια. 

Ακόμη, υπερμεγέθεις Chanel τουνίκ με ανοιχτή λαιμόκοψη και ανοιχτή πλάτη. 

Ακόμη και στα βραδινά φορέματα το καλοκαίρι είναι παρόν με διάφορους τρόπους. Ενας από αυτούς οι κεντημένες με πούλιες καλύβες που συχνά συναντάμε σε παραλίες σε φορέματα με κορσέδες και δαντέλες. 

Το καλοκαίρι είναι παρόν και στα βραδινά φορέματα. Φτιαγμένα από σιφόν, με τα τυπώματα με τις ομπρέλες, όλα τους, παρότι μαύρα, έχουν μια υπέροχη ρευστότητα. Αυτό που δηλαδή είναι το ζητούμενο για κάθε καλοκαιρινό ρούχο... 

Το αδιάφροχο πανωφόρι για τις καλοκαιρινές βροχές επαναπροσδιορίζεται: Υπερμεγέθης, από πλαστικοποιημένη δαντέλα. 

Ο Karl Lagerfeld λατρεύει τα φορέματα παραλίας και φάνηκε σε αυτή τη συλλογή, όπου τα έδωσε όλα: Πολύχρωμα με ροζ τριαντάφυλλα και δαντέλα για το πρωί.

Στη βραδινή τους έκδοση συνοδεύονται από ένα origami από σιφόν κορδέλες. 

Σε άλλα φορέματα της συλλογής Spring-Summer 2019 Ready-to-Wear της Chanel κυριαρχούν οι φοίνικες, κεντημένοι με πούλιες πάνω σε μαύρα φορέματα από σιφόν, ενώ ένα άλλο είναι διακοσμημένο με σατέν κορδέλες. 

Chanel στιλ επίσης και οι πολλές τσάντες σε ένα χέρι (μάλιστα παρουσιάστηκε και μια ολοκαίνουρια τσάντα σε ένα νέο στιλ η οποία ονομάζεται απλά «πλαϊνή τσάντα» και φοριέται κάπως περίεργα: Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διπλό τσαντάκι που φοριέται σταυρωτά μπροστά, όπως οι μάρσιποι. 

Οι τσάντες 11.12 είναι επενδυμένες με τουίντ και φυσικά σε πολλές από αυτές υπάρχουν κεντήματα με ομπρέλες θαλάσσης. 

Η τσάντα Boy Chanel επιστρέφει σε πάτσγουορκ από δέρμα και τουίντ. 

Οι τσάντες ώμου είναι φτιαγμένες από πετσετέ ύφασμα ή συνοδέυονται από ένα XL χερούλι. 

Και επειδή η Chanel πάει για τα καλά στην παραλία, μεγάλες τσάντες θαλάσσης από ντένιμ και ψάθα. Τη συλλογή ολοκληρώνουν πολύχρωμες τσάντες απο δίχτυ και οι δερμάτες θήκες για τις φωτογραφικές. Οι περίφημες minaudières, τα μικροσκοπικά τσαντάκια έρχονται σε σχήμα κοχυλιού ή μικρής μπάλας. 

Τα παπούτσια είναι mules για να τονίσουν αυτή την αίσθηση χαλαρότητας που αποπνέει οτ καλοκαίριν. Τα τακούνια από πλέξιγκλας ή από φελλό. 

Chanel στιλ είναι όμως και τα πολλά κολιέ φορεμένα μαζί: Μενταγιόν, περιδέραιοα, με χάντρες και XXL μανικετόκουμπα. 

Το logo της Chanel ήταν επίσης παντού. Μεγάλο και ευδιάκριτο. Οχι ως διπλό C αυτό τη φορά, αλλά ολόκληρο το όνομα του γαλλικού οίκου μόδας: Στα καπέλα, στις ζώνες αλλά και τύπωμα στα ρούχα. Ο Karl Lagerfeld δεν άφησε καμία αμφιβολία αυτή τη φορά, τα ρούχα είναι Chanel και το φωνάζουν όχι μόνο από τη γραμμή και τα υφάσματα αλλά και με τη... logo-μάνια. 

Με αυτή τη συλλογή, για την Ανοιξη και το Καλοκαίρι του 2019, ο Karl Lagerfeld μας προσκαλεί να ζήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες από το πρωί μέχρι το βράδυ, με απόλυτη ελευθερία.

Κλείνοντας, για όσους απορούν τι έγιναν το νερό και η άμμος μετά το σόου, η Chanel ανακοίνωσε ότι το νερό θα ανακυκλωθεί από το σύστημα βιολογικού καθαρισμού του Παρισιού και η άμμος δεν θα πεταχτεί αλλά θα ανακυκλωθεί με τη βοήθεια του κατασκευαστικού κλάδου.